Türk Metal, MESS grup sözleşme taslağını açıkladı

Türk Metal, MESS grup sözleşme taslağını açıkladı

ÜÇ AŞAMALI ZAM PAKETİ

Türk Metal, MESS grup sözleşme taslağını açıkladı

Türk Metal Sendikası´nın MESS grup sözleşmesi taslağında işçi ücretlerine ilk altı ay için yüzde 38,28 zam talep ediliyor.

ÖNEMLİ OTOMOTİV KURULUŞLARI

Türk Metal Sendikasından yapılan yazılı açıklamaya göre, sendika, aralarında Renault, Tofaş, Ford, Arçelik, Mercedes, Man gibi Türkiye´nin önemli sanayi kuruluşlarının bulunduğu metal iş kolunda 117 bin üye adına toplu sözleşme sürecine başlıyor.

MESS İLE BAĞITLANACAK TASLAK

Bu kapsamda Türk Metal Sendikası, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile bağıtlanacak grup toplu iş sözleşmesi taslağını açıkladı.

ÜÇ AŞAMALI ZAM PAKETİ

Üç aşamalı bir zam paketi öngörülen taslakta birinci aşamada, "çekme" uygulamasıyla işçilerin ücretlerinde iyileştirme talep ediliyor. Toplamda yüzde 6,69 zam talebi anlamına gelen çekme uygulamasıyla ücret adaletsizliklerinin giderilmesi amaçlanıyor.

SEYYANEN SAATLİK ÜCRET 1 LİRA

Ayrıca, yapılan iyileştirmelerden sonra sendika üyesi tüm işçilerin ücretlerine ilk altı ay için seyyanen saat ücretine 1 lira 75 kuruş zam isteniyor. Çekme ve seyyanen zam uygulamalarının yanı sıra işçilerin ücretlerine her kıdem yılı için saat ücretine 15 kuruş "kıdem zammı"nın da eklenmesiyle taslakta yer alan talep edilen ücret artış oranı yüzde 38,28´e ulaşıyor.

HABER MERKEZİ



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı