Türk Metal´de Demirbaş Dönemi

Türk Metal´de Demirbaş Dönemi

TÜRK METAL SENDİKASI KIRIKKALE´NİN İL OLMASINDAKİ EN ÖNEMLİ ETKENLERDEN BİRİSİDİR

Türk Metal´de Demirbaş Dönemi

İki adayın yarıştığı Türk Metal Sendikası Kırıkkale Şubesi 4. Olağan Kongresinde, Murat Demirbaş Şube Başkanlığına seçildi.

114 delegenin oy kullandığı ve Demirbaş´la birlikte Davut Ulusu´nun aday olduğu seçimlerde Demirbaş 66 delegenin oyunu alırken Ulusu 47 oyda kaldı. Kongre sonucunda Şube Sekreteri 66 oyla Musa Kandemir, Mali Sekreter 67 oyla Harun Doğan, Teşkilatlanma Sekreteri 66 oyla Alihan Pehlivanlı ve Eğitim Sekreteri 67 oyla Ercan Tanrıbuyurdu oldular. Üst Kurul Delegelerinin Murat Demirbaş, Hacı Tok, İsmail Atlı, Haydar Emet, Oğuz Yücekaya ve Burhan Topdemir isimlerinden oluştuğu kongrede Denetleme Kurulu Üyeliklerine Ali Aktuğ, Yasin Erdoğan ve Olcay Önsöz; Disiplin Kurulu Üyeliklerine de İsmail Avcı, Hakan Uçarsu ve Adem Meydan seçildi.

KIDEM TAZMİNATI BİZİM İÇİN OĞLUMUZUN DAMATLIĞI, KIZIMIZIN GELİNLİĞİDİR

Oldukça sakin bir havada geçen kongrede konuşan Türk Metal Sendikası Genel Mali Sekreteri Uysal Altundağ, ?Yıllar önce Kırıkkale´de kurulan Türk Metal´in ana kucağı, baba ocağı Kırıkkale´dir. Türkiye´nin savunma sanayiine destek veren, bundan 55 yıl önce kurulan MKE´nin işçisi her zaman özel olmuştur, her zaman bizim için önemli olmuştur. Sendikamız geride bıraktığı bu zorlu süreçte bugünlere gelmek için ciddi anlamda önemli mücadeleler vermiştir. Bizimle beraber MKE´de bulunan işçilerimizin de hak ve özgürlükleri artmış, ücret seviyesinde de önemli artışlar sağlanmıştır? şeklinde konuştu.

SON 46 YILDA YAPILAN ÜYEYİ İKİ BUÇUK KATINA ÇIKARDIK

Uysal, ?Bizler aileleriyle birlikte Türkiye genelinde 1 milyonu aşan köklü bir sendikayız. Şunu hiçbir zaman asla unutmayın, Türk Metal Sendikalı olmak kolay değildir. Sendikamız bu 55 yılında ciddi anlamda en çetin mücadeleleri vererek gelmiştir. 2009 yılında sendikamız için bitti diyorlardı, bizler daha da güçlenerek bu günlere geldik. Sene oldu 2019 ve genel başkanımız Pevrul Kavlak´ın önderliğinde ortaya bir şahlanış çıktı. 10 yılda ciddi anlamda yeni üyeler yaptık. Son 46 yılda yapılan üyeyi 2 buçuk katına çıkardık. Sendikamız tesislerinde eğitim alan kişi sayısı 30 bindi, şimdi sayı 100 bindir. Toplu sözleşmelerde 55 yıldır üzerine çıkarılamayan sözleşmeyeler imzalayarak devam ettik? dedi.

TÜRK METAL SENDİKASI KIRIKKALE´NİN İL OLMASINDAKİ EN ÖNEMLİ ETKENLERDEN BİRİSİDİR

MKE fabrikalarıyla ilgili olarak özelleşme ya da özerkleşme iddialarının gündemde olduğunu belirten CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal da bu iddiaları medya ile gündeme getirdiğinden dolayı devlet tarafından kendisinin MKE fabrikalarına girişine yasak konulduğunu belirtti. Önal, ?Türk Metal Sendikası Kırıkkale için ne kadar önemli yere sahip olduğunu biliyorum. Türk Metal Sendikası Kırıkkale´nin il olmasındaki en önemli etkenlerden birisidir? diye konuştu.

SEÇİLMİŞ MİLLETVEKİLİ OLARAK BENİ SİLAH FABRİKASINA SOKMADILAR

Önal, ?İşçilerimize 24 Haziran´dan sonra elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştım. MKE´yi gezdim gördüm. Olumlu şeyler de var gördüğüm, çok olumsuz şeyler de. Son derece tehlikeli işlerde çalışan arkadaşların tazminat alamadığını gördüm. Türk Metal Sendikasına çok iş düşüyor. Kırıkkale kamuoyu konuşuyor, MKE özelleşecek mi? Sırf ben bu konu hakkında konuştuğum için MKE fabrikasına girmeme engel oldular. Kim kazanırsa kazansın, kazananın işçilerin olmasını temenni ediyorum. MKE´nin yürekli işçilerin yanında olmaya devam edeceğim? dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ