Türk Mutfağının enfes tatları Cidde´de

Türk Mutfağının enfes tatları Cidde´de

CİDDE BASIN ATAŞELİĞİ TÜRKİYE´Yİ TANITMAYA DEVAM EDİYOR

CİDDE BASIN ATAŞELİĞİ TÜRKİYE´Yİ TANITMAYA DEVAM EDİYOR

Türk Mutfağının enfes tatları Cidde´de

Suudi Arabistan-Cidde Basın Ataşeliği tarafından Cidde Intercontinental Hotelde düzenlenen bir program, Türk Mutfağının enfes tatlarını konuklarıyla buluştururken, aynı mekânda açılan ve 70x100 ebadındaki Türkiye görsellerinden oluşan il il fotoğrafların yer aldığı sergiyle de Türkiye´nin karış karış tanıtımı yapılıyor.

TÜRK MUTFAĞININ ENFES TATLARI CİDDE´DE SERGİLENİYOR

Her gün akşam 19.00-00.00 arası açık büfe olarak sunulan Türk yemekleri, her milletten konuklara ulaştırılırken, Türk aşçıları Yılmaz Elbir, Erhan Dönmez ve Ali Yetkin tarafından hazırlanan enfes Türk yemekleri büyük beğeni kazanıyor. Türk Mutfağının her bir yöresinden örneklerin sunulduğu Türk Mutfağı Tanıtım Günleri, bir yandan Türk kültürünün tanıtımına katkı sağlarken, diğer yandan da Türk Mutfağının dünya ekonomisine kazandırılması hedefleniyor.

16 ARALIK´A KADAR DEVAM EDECEK

16 Aralık tarihine kadar devam edecek olan organizasyonla Türk Mutfağının her yöresinden yemek çeşitleri konuklarla buluşacak. Tanıtımı Günlerine ilişkin bir açıklama yapan Intercontinental Otel Gıda ve İkram Sorumlusu Barış Altınok, "Bu eşsiz mutfağa tüm Cidde, Mekke ve bölge halkını davet ediyorum" dedi. Cidde Başkonsolosumuz Dr. Akif Menevşe tarafından Cidde Intercontinental Hotelde açılışı gerçekleştirilen Türk Yemekleri Haftasına çok sayıda basın mensubu, Cidde Basın Ataşesi Bahattin Akyön, Eğitim Ataşesi İsmail Altunkaynak ve protokol katıldı.

ÇAY, KAHVE, DONDURMA? HER ŞEY TÜRKİYE´DEKİ GİBİ

Türkiye´nin tanıtımının görsel şölen olarak sunulduğu Türk Yemekleri Sergisinde Cidde Uluslararası Türk Okulu öğrencileri ve öğretmenlerinin oluşturduğu Anadolu Resitalleri de beğeniyle izlendi. Türk dondurmasının nefis sunumunun Hakan Durmaz tarafından yapıldığı programda çay ve kahve ikramı gecenin güzelliklerinden biri olurken anında gözleme ikramı misafirlerin beğenisini kazandı.

ÖZEL HABER: HABİLHAN PEHLİVANLI



1

Kardeş odalardan ortak proje

2

Hisarcıkloğlu´na Kırıkkale´den destek

3

?O Gece?, Cumhurbaşkanına takdim edildi

4

HSK´dan Kırıkkale için önemli karar

5

İstikamet İstanbul

6

Onun atışları hedefi şaşmıyor

7

Türkiye bir cennet