Türkiye AB´ye güç katacak

Türkiye AB´ye güç katacak

"KIRIKKALE´Yİ TEMSİL ETTİLER"

Türkiye AB´ye güç katacak

Milli Eğitim Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Öğrenciler AB´yi Öğreniyor: Ortak Değerler, Temel Haklar ve Politikalar Teknik Destek Projesi Türkiye finali ödül töreni Ankara ATO Congresium´ da yapıldı. Kırıkkale´yi Anadolu Lisesi temsil etti.

BİLGİ YARIŞMASI DÜZENLENDİ

10-18 yaş aralığında bulunan öğrencilerin Avrupa Birliğinin değerleri, politikaları ve temel haklara yönelik uygulamaları konusunda yüksek düzeyde bilgi sahibi olmalarını amaçlayan  ?Öğrenciler AB´yi Öğreniyor? projesi kapsamında 81 ilde ?Bana AB´yi Anlat? Slogan, Resim ve Kısa Öykü yarışması ve 21 pilot ilde ?AB´yi Öğreniyorum? bilgi yarışması düzenlendi.

KIRIKKALE´Yİ TEMSİL ETTİLER

Ankara´da düzenlenen yarışmaya Kırıkkale´yi temsilen ?Kısa Öykü? dalında ilimizde dereceye giren Kırıkkale Anadolu Lisesi Öğrencisi Fatma Aleyna Demirer, Okul Müdürü Türker Yurtsever, Rehber Öğretmen Tuna Kavak ve ?Öğrenciler AB´yi Öğreniyor? Projesinin İl Koordinatörü Mustafa Can Hiçyılmaz katıldı.

AB´Yİ ZENGİNLEŞTİRECEKTİR

Ödül töreninde Bakanlık Müsteşar Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili projenin çıktılarının çok önemli olduğunu ve öğrencilerin AB´yi öğrendiğini dile getirdi. Bir öğrencinin ?Avrupa Birliği Türkiye ile Daha Güçlü? sloganını çok beğendiğini ifade eden Bilgili: ?Türkiye Cumhuriyeti dinamik nüfus yapısı, eğitimli gençleri, kültürel zenginliği, stratejik konumu ile Avrupa Birliğine güç katacak ve Avrupa Birliğini zenginleştirecek bir ülkedir? dedi.

GÖNÜLDEN GÖNÜLE YOL AÇACAK  

Bilgi toplumunun oluşturulması için bilginin önemine dikkat çeken Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Ziya Yediyıldız, ?Çocukların kendi değerlerini evrensel dünya değerleriyle harmanlamış bir gençlik olarak yetişmesi hem ülkeye hem de üyesi olmak istediğimiz AB´ye güç katacak ve beyinden beyine gönülden gönüle bir yol açacaktır? dedi.

ÖDÜLLER VERİLDİ

ATO Congresium´da yapılan ödül töreninde Ankara´da dereceye giren öğrencilere ödülleri ve madalyaları Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Ziya Yediyıldız, Türkiye finaline kalan öğrencilere ödülleri ve madalyaları Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcıları Salih Çelik, Ahmet Emre Bilgili ve Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkan Vekili François Begeot tarafından verildi. Ayrıca ödül töreninde öğrencilerle birlikte onlara rehberlik eden öğretmenlere de ödül verildi.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti