Türkiye bir cennet

Türkiye bir cennet

KIRIKKALE´DEN BAŞLAYAN VE KARS´TA SON BULAN YOLCULUĞUN ŞİİRİNİ YAZAN IRAKLI EDEBİYAT ÖĞRETMENİ TÜRKİYE´YE HAYRAN OLDUĞUNU SÖYLEDİ

KIRIKKALE´DEN BAŞLAYAN VE KARS´TA SON BULAN YOLCULUĞUN ŞİİRİNİ YAZAN IRAKLI EDEBİYAT ÖĞRETMENİ TÜRKİYE´YE HAYRAN OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Türkiye bir cennet

TCDD Taşımacılık AŞ´nin en uzun rotalarından olan ve hafızalarda güzel izler bırakan Doğu Ekspresi´nin Ankara-Kars seferi, şiirlere de konu oluyor. Bir komşusunun tavsiyesi üzerine Doğu Ekspresi ile yolculuk eden Iraklı edebiyat öğretmeni güzergâh boyunca gördüğü manzara ve doğal güzellikler karşısında hayranlığını gizleyemedi.

YOLCULAR ANKARA´DAN OTOBÜSLE GELİYOR

TCDD Taşımacılık AŞ´nin son aylarda oldukça rağbet gören Doğu Ekspresi, yolcuların yoğun ilgisiyle seferlerine devam ediyor. Kırıkkale Irmak İstasyonundan Kayseri, Sivas, Erzincan ve Erzurum güzergâhını izleyen tren, 1310 kilometre yol kat ettikten sonra son durağı olan Kars´a yolcularını ulaştırıyor.

YOLCULAR İZLEDİKLERİ MANZARALARI ÖLÜMSÜZLEŞTİRİYOR

Yolculuk esnasından birbirinden güzel manzarayı izleyen yolcular, keyifli anlar yaşıyor. Doğu Ekspresi ile seyahat eden bazı vatandaşlar gece ve gündüz manzaralarını görebilmek için hiç uyumadan yolculuk yapıyor.

YOLCULUK ASIL KIRIKKALE´DEN BAŞLIYOR

Kırıkkale´den başlayıp Kars´ta son bulan, Türkiye´nin en eski hatlarından Doğu Ekspresi´yle gerçekleştirilen 25 saatlik yolculuğa katılan yerli, yabancı yazar, şair ve vatandaşlar da yolculuklarını kaleme alıp, şiirler, anılar yazıyor.

IRAKLI EDEBİYAT ÖĞRETMENİ ANILARINI YAZIYOR

Başkentten Kars´a gelen Iraklı edebiyat öğretmeni Anas Elcerah da keyifli bir yolculuk yaptığını belirterek, Türkiye´yi çok sevdiğini ve böyle bir yolculuğa çıktığı için çok mutlu olduğunu belirtti.

TÜRKİYE BİR CENNET GİBİ

Dünyada birçok ülkeyi gezdiğini ancak Türkiye´nin en güzeli olduğunu vurgulayan Elcerah, "Türkiye´yi çok seviyorum, şu ana kadar birçok yer gördüm, Lübnan, Arabistan, Suriye, Ürdün, Irak ama en güzel yer Türkiye" dedi.

KOMŞUSUNUN ÖNERİSİYLE İLK DEFA TRENE BİNMİŞ

Anas Elcerah, komşusunun önerisiyle ilk defa trene bindiğini dile getirerek, "Gece yolculuk boyunca hiç uyumayıp etrafı izledim, her şey çok güzel. Yolculukta gördüklerimi, yaşadıklarımı şiirleştireceğim" ifadesini kullandı.

KAYNAK: haberler.com



1

Kardeş odalardan ortak proje

2

Hisarcıkloğlu´na Kırıkkale´den destek

3

?O Gece?, Cumhurbaşkanına takdim edildi

4

HSK´dan Kırıkkale için önemli karar

5

İstikamet İstanbul

6

Onun atışları hedefi şaşmıyor

7

Türkiye bir cennet