Türkiye dostu gazete

Türkiye dostu gazete

SUUDİ ARABİSTAN´YA YAYINLANAN ELŞARK GAZETESİ TÜRKİYE´Yİ TANITAN TAM SAYFA YAZI DİZİSİ YAYINLADI

SUUDİ ARABİSTAN´YA YAYINLANAN ELŞARK GAZETESİ TÜRKİYE´Yİ TANITAN TAM SAYFA YAZI DİZİSİ YAYINLADI

Türkiye dostu gazete

Ortadoğu´nun en büyük gazetelerinden biri olan Elşark Gazetesi tam sayfa yayımladığı Türkiye ve İnsanlık yazı dizisinin 3 bölümünde Ankara ve Kazan İlçesi Ziyaretlerine yer verdi. Cidde Basın Ataşesi Bahattin Akyön´ün rehberlik ettiği heyet İstanbul, Gaziantep ve Ankara´da resmi temaslarda bulunmuştu. Elşark Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Jaber Elharmi´den 3 bölüm halinde yayımlanan haberin 3 bölümünde Ankara temasları yer aldı. Cidde Başkonsolosu Basın Ataşesi Bahattin Akyön´e ve Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk´ün çalışmaları Ortadoğu´da geniş yer aldı.

ANKARA VE KAZAN

Türkiye´nin başkenti Ankara siyasi, medya, eğitim, beşeri ve sosyal yönden pek çok ziyaret, gezi ve diyaloglara ev sahipliği yapıyor. Ancak bunlar bir bütün olarak, Türkiye´nin muhtelif alanlarda Arap dünyasıyla ilişkilerini geliştirmeye yönelik gerçek arzusunu yansıtıyor. Kuşkusuz, görüştüklerimizin hepsi, asırlar boyunca, aynı coğrafya ve aynı inançla birlikte yaşamış ve pek çok yadsınamaz ortak noktaları bulunan Arap ve Türk halkları arasındaki uyum ruhunun geri getirilmesi konusunda görüş birliği içinde. Ankara, Türkiye Cumhuriyeti´nin siyasi başkenti, ama aynı zamanda en büyük askeri fabrikaların ve son derece önem arz eden askeri üretimin de merkezi konumunda. 

LOKMAN ERTÜRK SON DERECE MÜTEVAZI ve ÇALIŞKAN BAŞKAN

Son derece mütevazı ve nazik bir insan olan Belediye Başkanı Sayın Lokman Ertürk tarafından ağırlandığımız Kazan ilçesinde, askeri uçaklar, savaş uçakları ve insansız hava araçlarının da üretildiği askeri fabrikalar bulunuyor. Türkiye, özellikle insansız hava araçlarının üretimi konusunda son derece yeterli bir konuma ulaşmış durumda. Geçenlerde Türkiye tarihinde ilk kez donanma unsurları üretiminin başlatıldığı duyuruldu. Kısa bir süre sonra da özel Türk tasarımı kargo uçakları üretimine başlanması bekleniyor.

KAZAN BAMBAŞKA GÜZEL BİR ŞEHİR 

Kazan gezimiz, diğer şehirlerdeki sıradan gezilerden çok farklıydı. Belediye Başkanı Sayın Lokman Ertürk, yakın zamanda açılışı yapılacak büyük bir bahçede ağaç dikimine kendisi ve belediye meclis üyeleriyle birlikte katılmamızda ısrarcı davrandı. Arap medya heyetinin bu ağaç dikimine davet edilmesi ve ağaçların üzerine isimlerinin yazılması güzel bir jest oldu. Başkan Ertürk şaka ile: ?Beni ziyaret etmek için olmasa bile, ağaçlarınızı sulamak için de olsa ara sıra Ankara´yı ziyaret etmenizi isterim.? diyor ve gülümseyerek ?Artık bunları yetiştirmekten siz sorumlusunuz.? diye ekliyordu.

BÜYÜK BİR KUTLAMA 

Sayın Lokman Ertürk, düzenlenen güzel ve büyük bir kutlama sırasında bana şöyle diyordu: ?Bölgenin içerisinden geçtiği bu zorlu koşullarda Katar Türkiye´nin yanında yer aldı, bu muazzam kardeşçe tutumlarınızı asla unutmayacağız.? Mesai saatinin sona ermesinden sonra geç vakitlerde ulaştığımız belediye binasında, resmi çalışma saatleri dolduğu halde tüm görevlilerin bizi beklediğini gördük.
Yalnızca bu da değil, karşılama öncesi sıcak bir hoş geldiniz ifadesi ve güllerle karşılandık. Ardından ücretsiz düğün salonlarında düzenlenen toplu nikâh törenleri gibi, belediyenin bölge halkına sunduğu çok sayıda hizmet konusunda kısaca bilgilendirildik. Sayın Ertürk´e ?Bu salonlar yalnızca Türklere mi hizmet veriyor, yoksa Türklerden başkaları da yararlanabiliyor mu?? diye sordum. Gülümseyerek, ?Eşi Türk olmak koşuluyla? diye cevap verdi. Türkiye´nin her yerinde işler yolunda. Kalkınma projeleri zamanla yarışıyor. Uygulanmakta olan projelerin ilerleyişini görebiliyorsunuz. Müslüman bir ülkenin, muhtelif alanlarda bu değişimleri gerçekleştirebildiğini görmek son derece sevindirici. 

TÜM BAŞARILAR AK PARTİ İKTİDARI DÖNEMİNDE 

Tüm bu başarılar son 12 yılda gerçekleştirilebilmiş, Adalet ve Kalkınma Partisi´nin 2002 yılında iktidara gelmesinden bu yana.

CİDDE BASIN ATAŞESİ BAHATTİN AKYÖN´ E TEŞEKKÜR 

Tüm ziyaretlerimiz boyunca Suudi Arabistan Basın Ataşesi Sayın Bahattin Akyön, hiç eksik etmediği gülümsemesi ve centilmenliğiyle bize her daim eşlik ederek yanımızda hazır bulundu.



1

Kardeş odalardan ortak proje

2

Hisarcıkloğlu´na Kırıkkale´den destek

3

?O Gece?, Cumhurbaşkanına takdim edildi

4

HSK´dan Kırıkkale için önemli karar

5

İstikamet İstanbul

6

Onun atışları hedefi şaşmıyor

7

Türkiye bir cennet