Türkiye 3'üncüsüyüz

Türkiye 3

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ 8 ADET TAM DONANIMLI AMBULANSI TESLİM ALDI

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ 8 ADET TAM DONANIMLI AMBULANSI TESLİM ALDI

Türkiye 3'üncüsüyüz

Sağlık Bakanlığı tarafından Kırıkkale Sağlık Müdürlüğü'ne tahsis edilen 8 adet ambulans düzenlenen törenle teslim edildi. Törende konuşan Sağlık Müdürü Dr. Uzun, Kırıkkale'nin sağlık memnuniyeti anketinde 3'üncü olduğunu hatırlattı.

GENİŞ KATILIM

Ambulans teslim törenine; Vali Sayın Ali Kolat, Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal,  Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Harun Karabulut, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, ak Parti Milletvekili Adayı Abdullah Öztürk, kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, sağlık çalışanları ve davetliler katıldı.

YAKIN ZAMANDA HİZMETE GİRECEK

İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun tarafından verilen bilgilerde; 43 ilin kesişim noktasında olan ilimizde 15 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu bulunduğu, 28 adet Acil Yardım Ambulansı, 1 adet Çoklu Yardım Ambulansı ve 1 adet Obez Ambulansı ile hizmet verildiği, ayrıca 2 adet tam donanımlı motosiklet ambulansı personelinin eğitimi verildiği yakın zamanda hizmet vermeye başlayacağı belirtildi.

TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜZERİNDEYİZ

Sağlık Müdürü Dr. Uzun ayrıca 2013 TÜİK verilerine göre ‘Sağlık Memnuniyet Anketinde' 3. Sırada olduğu, il olarak da acil vakalara müdahale de olay yerine ulaşma süresi olarak Türkiye ortalamasının üzerinde olunduğunu ifade etti. Sağlık Bakanlığı tarafından 2015 yılında ilimize tahsis edilen 8 adet ambulansın yaklaşık maliyetinin 1 milyon 414 bin 868.60 TL olduğu belirtildi.

BÜYÜK MODERNİZASYONA SAHİP OLDUK

Teslim töreninde konuşan Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal: Sağlık Hizmetlerinde ülkemiz önemli bir adım attı. Vatandaşlarımız en memnun olduğu sektörlerden birisi de sağlık sektörüdür. Kırıkkale olarak sağlık memnuniyetinde 3. Sıradayız. Yüksek İhtisas Hastanemizin açılmasıyla ilimiz sağlık yönünden büyük bir modernizasyona sahip oldu” dedi.

SAĞLIK ANLAMINDA DİNAMİZM GETİRDİ

Vali Ali Kolat ise, Türkiye'nin sağlık sektörü açısından gurur verici bir noktada olduğunu belirterek, İlimizde de sağlık personelimiz büyük bir özveriyle vatandaşlarımıza hizmet ediyorlar. Gerek Yüksek İhtisas Hastanesinin gerekse Tıp Fakültesi Hastanemizin devreye girmesi, Kırıkkale'mize sağlık anlamında bir dinamizm getirmiştir. Sağlık camiası da, bu fiziki şartların güzel olması, kendilerinin de bu işe gönül vermesi dolayısıyla sağlık hizmetlerini çok iyi bir noktaya gelmiştir. Şunu da açıkça belirteyim ki biz artık Ankara'ya hasta gönderen il değil, Ankara'dan ve çevre illerden hasta kabul eden il haline geldik. Bu tablo alkışlanacak bir tablodur. Ben bu anlamda bütün arkadaşlarımı kutluyorum. Üniversitemizle iyi bir koordine içerisindeyiz. Teknik anlamında, sağlık anlamında birbirimizi destekliyoruz. Bu anlamda da çok güzel sonuçlar alıyoruz” şeklinde konuştu.

30-35 BİN ARAÇ GEÇİYOR

Kırıkkale'nin kırk üç vilayetin geçtiği bir yerde bulunduğunu bu nedenle, trafiğin oldukça yoğun olduğunu sözlerine ekleyen Vali Kolat Şöyle devam etti: Bazı zamanlarda 30-35 bin aracın geçtiği bir il. Dolayısıyla da kazalar maalesef oluyor. Onun için de acil ve hemen müdahale gerekiyor. Bu anlamda tam donanımlı ambulanslarımızın hizmete girmesi bizim için son derece önemli olmuştur. Ayrıca bir seçim sürecine giriyoruz. Seçim sürecin de de çok yoğun bir hareketlilik yaşanacaktır. Bu süreç içerisinde de inşallah kaza, bela olmaz. Ama olursa da en kısa sürede, hizmet götürebileceğimiz, ulaşabileceğimiz ambulanslarımız var. Burada sekiz ambulansımız, mevcut ambulanslara ilaveten hizmete giriyor. Geçenlerde iki motosikletli ambulanslarımız da hizmete girdi.”

HASTANELERİ GURURLA DOLAŞIYORUM

Ben bu güzel çalışmalardan dolayı, bu güzel ortamın sağlanmasından dolayı hükümetimize, devletimize, Sağlık Bakanlığımıza, siyasilerimize, destek veren herkese, özellikle büyük bir özveriyle, büyük bir gayretle sağlık hizmetini veren, güler yüzlü sağlık personeline teşekkür ediyorum. Zaman zaman hastanelerimizde hastaları ziyaret ediyorum. Hastanelerimizi dolaşırken inanın gururla dolaşıyorum.  Bu zamana kadar vatandaşlarımızdan hiçbir şikâyet almadım. Doktorlarımızı, hemşirelerimizi, sağlık çalışanlarımızı öven konuşmalarla karşılaştım. Bununla da ayrıca iftihar ediyoruz. Bu güzel hizmetlere halkımız fazlasıyla layıktır. Bu hizmetler inşallah daha da artarak devam edecektir. Ben, emeği geçen katkı sağlayan herkese ben teşekkür ediyorum. Hizmete girecek bu ambulansların ilimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”

FOTOĞRAF GALERİSİ GEZİLDİ

Daha sonra protokol üyeleri tarafından sağlık çalışanlarına ambulansların teslimi yapıldı. Araçların geçit töreni düzenlendi. Ayrıca Sağlık Müdürlüğü tarafından oluşturulan mini fotoğraf galerisi gezildi.



1

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

2

Artık randevu daha kolay

3

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

4

Pes doğrusu!

5

Kovid-19’da kötü değiliz

6

Gribe dikkat!

7

Pes doğrusu..!