Türkiye´nin en büyük, en güçlü sendikasıyız

Türkiye´nin en büyük, en güçlü sendikasıyız

?BİLMEZLER Kİ O KURT, TÜRK MİLLETİNİN VAROLUŞUNUN, BAĞIMSIZLIĞININ SİMGESİDİR. BU BÜYÜK MİLLETİN, ATEŞLE, DEMİRLE, METALLE VERDİĞİ İMTİHANIDIR..."

Türkiye´nin en büyük, en güçlü sendikasıyız

Türk Metal Sendikası Genel Başkan Pevrul Kavlak, Türk Metal´in en büyük ve en güçlü sendikası olma konumunu kararlılıkla ve yoğun tempolu bir çalışma ile sürdürüleceğini belirterek ?Türk Metal Türkiye´nin en büyük ve en güçlü sendikasıdır? dedi. Genel Kurulda Kavlak´ın başkanlığındaki yeni yönetim de belirlendi.

BU GENEL KURUL MİLAT OLACAK

Türk Metal Sendikası 15. Olağan Genel Kurulu büyük coşku, heyecan ve yoğun bir misafir katılımıyla yapıldı. Açış konuşmasını yapan Genel Başkan Kavlak, bu genel kurulun her zamankinden daha büyük önem taşıdığını belirterek ?Bu genel kurul, bir milat olacak. Sendika tarihçileri, bu genel kurulu, emek mücadelesinin dönüm noktası olarak yazacak. Bu genel kurul, sendikal değişimin, dönüşümün başlangıcı, işçi sınıfının büyük yürüyüşünün ilk adımı olacak.15. Genel Kurulumuz, sadece bir sayıyla değil, işçi sınıfının tarihine damga vuran, sendikacılık anlayışını kökten değiştiren, bir genel kurul olarak hatırlanacak? dedi.

TÜRKİYE BİR İSTİKRAR ADASI

Kavlak konuşmasında son dönemde yaşanan terör olaylarına da dikkat çekti. Türkiye´nin Ortadoğu´da bir istikrar adası olduğunu belirten Kavlak; ?Biz, nereden ve nasıl gelirse gelsin, kana, katliama, ölüme, öldürmeye inat, hayatı ve barışı savunacağız. Bizi bölmeye, bölüp kırmaya çalışanlara karşı, birliğimizi, beraberliğimizi ve vatanımızı savunacağız? diye konuştu.

TÜRK METAL HEDEF TAHTASINA OTURTULDU 

Türk Metal´in son dönemlerde hedef tahtasına oturtulmaya çalışıldığını ve iftiralara maruz kalındığını belirten Kavlak; ?Biz, Binlerce kişiyle alana indik, Binlerce kişiyle miting yaptık, tek bir satır bile haber olamadık ama o sayfalarda, bize karşı çarşaf çarşaf iftiralar yayınlandı. Çoluğumuza çocuğumuza dil uzatmaya yeltendiler. Bu alçaklarla mahkemede hesaplaşıyoruz. Hesaplaşacağız. Bu dünyada da öbür dünyada da ellerimiz bu ahlaksızların yakasındadır?

BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ KORUMALIYIZ 

Birlik ve beraberliğe vurgu yapan Kavlak, yenidünya düzeninin bu birliği parçalamaya çalıştığını, genel olarak dünyanın ekonomik ve sosyal olarak geldiği durumu özetledi ve konuşmasını şöyle sürdürdü ?Bu düzen, kader değildir. Bu düzen kandan, sömürüden beslenen, acımasız bir sistemdir. Ama sakın ümitsizliğe kapılmayın. Başkaları ümitsizliğe kapılabilir ama Bizim, umutsuz olma hakkımız yoktur. Bizim, böyle gelmiş böyle gider deme, Boyun eğme, mücadeleden vazgeçme, bıkıp usanma hakkınız yoktur. Aksine, zaman, bu zamandır. Zaman daha azimli, daha güçlü, daha örgütlü mücadele zamanıdır. Bunu biz yapamazsak, kimse yapamaz. Bunu biz başaramazsak, kimse başaramaz. Bu mücadele için morale ihtiyacı olan, bu salona iyi baksın. Bu salonda Türkiye işçi sınıfı var? Onun bilinci, inancı, aklı, yüreği var. Bu salonda Türk Metal var. Bu salonda siz varsınız. Sizin olduğunuz yerde umutsuzluk olmaz. Yılgınlık olmaz. Ayağa kalkın, hadi, ayağa kalkın mücadeleye hazır olun, işçi sınıfının umudu sizdedir. Ben size güveniyorum. Ben size inanıyorum. Yolunuz açık olsun, yolunuz açık olsun?

BİZ ÜCRET SENDİKACILIĞI YAPMAYIZ

Kavlak Türk Metal´in son 3 yılda yaptığı sözleşmelere de değindi: Kavlak ?Biz, ücret sendikacılığı yapmayız. Ama müzakere masası, er meydanı gibidir. Asıl gücümüz, orada ortaya çıkar. Onun için, önce MESS´le imzaladığımız sözleşmelere bakalım.  2010-2012´de enflasyonun tam 30 katını aldık. 2012-2014´te tam 10 katını aldık. Taban ayarlaması, çekme, refah payı aldık. Bunların hepsi ilkti. En son masaya, 2014-2017 sözleşmesi için oturduk. Bölgemize belirsizliğin hâkim olduğu, savaşlar, siyasi sorunlar, ekonomik krizler yüzünden, pazarın kapandığı bir dönemdi. MESS, bu ortamda sıfır zamda diretti. Neyle bitirdik? Tam 9,78´le... Sosyal yardımlardaki artışlarla beraber yüzde 12´den fazla zam aldık.3 üncü yıl için artı yüzde 3.5 refah payı aldık. İlk kez erzak yardımı maddesini koyduk. Evet, üç yıla imza attık. Çünkü kümülatif olarak getirisi, iki yıllıktan daha yüksekti. Tek hesabımız buydu. Üyelerimiz için daha karlı bulduk ve imzaladık. İmza attığımız bu üç sözleşme de, bizim için iftihar belgesidir? dedi.

DİRENEREK KAZANMASIZI İSTİYORUM

Kavlak konuşmasının devamında işçilere seslenerek şunları söyledi ?Geçmişte olduğu gibi, bugün de, yarın da direnmek ve kazanmak için hazır olmanızı istiyorum. Çünkü yarın, 2017 sözleşmesi karşımıza gelecek. Ve size söz veriyorum, o sözleşme, herkesin birbirine anlatacağı, herkesin gıptayla bakacağı, dengelerin yeniden kurulacağı bir sözleşme olacak. Bu sözleşme, Sadece rakamlarla değil, diğer koşullarıyla da örnek olacak. Geçmişte nasıl direndiysek, yine direneceğiz. Ne istiyorsanız, siz yazacaksınız. Siz yazacaksınız, biz alacağız.?

İSTİFA EDEN ÜYELERİMİZ GERİ DÖNÜYOR

Bursa´da başlayıp diğer bölgelerde devam eden gelişmelerle ilgili de konuşan Kavlak; ?Örgütlü olduğumuz işyeri sayısı, 680´den fazla Olayların yaşandığı işyeri sayısı ise 59... Bunlardan sadece 6´sında yarının altındayız. Zaten, olaylar, en doruk noktasına çıktığında bile, istifa edenlerin sayısı, toplam üye sayımızın yüzde 15´ini bile bulmadı. İstatistikler açıklandı. Üye kaybımız 11 bin olarak görünüyor. Ama yenden üye olup, bir ayını doldurmayan arkadaşlarımızı da kattığımızda hesap ortada. Kısacası, olaylar başladığında, yel kayadan ne alırsa, bunlar da bizden onu alır diyorduk. Öyle de oldu. İllegal örgütlerin, sahte sendikaların hevesi kursağında kaldı. Geriye bir tek, iftiraları, çamurları, yalanları kaldı.?

VAROLUŞUMUZUN BAĞIMSIZLIĞIMIZIN SİMGESİ

Kavlak, Türk Metal logosundaki kurt simgesine de bu iftirayı atanların takıldıklarını belirtirken onlara şu şekilde seslendi: ?Bilmezler ki o kurt, Türk milletinin, varoluşunun, bağımsızlığının simgesidir. Bu büyük milletin, ateşle, demirle, metalle verdiği imtihanıdır. Bu densizler, bu cahiller o kurda tasma takmışlar. Be hey cahiller sürüsü, O tasma, asıl senin boynundadır. Tasmanı kimin tuttuğunu, seni kimin beslediğini biz iyi biliyoruz. Sen, boynundaki o tasmayı, aslana da kaplana da takabilirsin. Ama asla ve asla, hiçbir kurdun boynuna tasma takamazsın kurt güçlüdür, mağrurdur, özgürdür. Tıpkı Türk Metal gibidir. İşte o kurt onun için bizim simgemizdir, bayrağımızdadır.?

DİVAN BAŞKANLIĞI SEÇİMİ YAPILDI  

Genel Başkan Kavlak´ın konuşmasının ardından divan teşekkülüne geçildi. Teksif Genel Başkanı Nazmi Irgat Divan Başkanlığına, Haber İş Genel Başkanı Veli Solak, Şeker İş Genel Başkanı İsa Gök Divan Başkan Yardımcılıklarına ve delegelerden Tamer Bağ ve Selda Tekman da üyeliklere seçildi. Teksif Genel Başkanı Nazmi Irgat Divan Başkanı olarak bir konuşma yaptı. , Genel Kurulda misafir konuşmalarına geçildi. TÜRK - İŞ Başkanı Ergün Atalay, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, MHP Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya birer konuşma yaptılar. Daha sonra yabancı ülkelerden gelen misafirlerden Rusya Belarus Moldova Ukrayna ülkeleri adına UAMİF Genel Başkan Yardımcısı Andrey Fefelov, Kafkas ülkeleri adına Azerbaycan Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı İlyas Aliyev, Balkan ülkeleri adına Sanayi İşçileri Sendikası Başkanı Taf Koleci, Orta Asya ülkeleri adına Tacikistan´dan UAMİF Denetleme Kurulu Başkanı Abdullah Halikov, Avrupa ülkeleri adına Romanya Metal İşçileri Federasyonu Genel Başkanı Suba Arpad, KKTC´den Kıbrıs HÜR-İŞ Sendikaları Konfederasyonu Yakup Latifoğlu, Çin Anhui İşçi Sendikaları Konfederasyonu adına Çeng Yinhong da konuşma yaptı. Konuşma yapan misafirler Türk Metal´in genel kurulunun hayırlı olmasını dileyerek tebrik ettiler.

KAVLAK İLE YENİDEN TÜRK METAL

Türk Metal Genel Kurulunun ikinci gününde seçimlere gidildi. Tek liste ile gidilen seçimde 264 delegenin tamamı oy kullandı. 261 geçerli oyun tamamını alarak Genel Başkan Pevrul Kavlak yeniden genel başkanlığa seçildi. Yeni yönetim kurulu listesinde Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, Genel Başkan Yardımcılığına, Gebze Dilovası Şube Başkanı Uysal Altundağ Genel Mali Sekreterliğine seçildi.  Daha önce Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Muharrem Aslıyüce ve Süleyman Yıldırım ile Genel Mali Sekreterliği görevini yürüten İsmail Dursun ise aday olmadı.  Türk Metal´in yeni yönetim kurulu şu şekilde oluştu:

Genel Başkan Pevrul Kavlak

Genel Başkan Yardımcısı Mesut Gezer

Genel Başkan Yardımcısı Yücel Yücel

Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Odabaş

Genel Mali Sekreter Uysal Altundağ şeklinde gerçekleşti.

Genel Başkan Pevrul Kavlak seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Türk Metal´in yeni yol haritası hakkında ipuçları da verdi. Türk Metal´in Türkiye´nin en büyük ve en güçlü sendikası olma konumunu kararlılıkla ve yoğun tempolu bir çalışma ile sürdürüleceğini kaydeden Kavlak, kısa zaman sonra Başkanlar Kurulu´nun toplanacağını ve bu toplantıda yapılan tüzük değişiklikleri hakkında çalışmalar yürütüleceğini de ifade etti.



1

Kardeş odalardan ortak proje

2

Hisarcıkloğlu´na Kırıkkale´den destek

3

?O Gece?, Cumhurbaşkanına takdim edildi

4

HSK´dan Kırıkkale için önemli karar

5

İstikamet İstanbul

6

Onun atışları hedefi şaşmıyor

7

Türkiye bir cennet