Türkiye´nin gururu podyuma çıktı

Türkiye´nin gururu podyuma çıktı

ÜRETİMİ MİLLİ KAYNAKLARLA OLACAK

Türkiye´nin gururu podyuma çıktı

Türkiye´nin ilk yerli sivil kullanım amaçlı olduğu belirtilen helikopteri t-625, ilk milli taarruz helikopteri Ertex firması işbirliğinde geliştirildi.

SAVUNMA SANAYİİNDE BEŞİNCİ SIRADAYIZ

Savunma sanayiinde ABD, Rusya, Fransa ve İngiltere´den sonra 5´inci ülke olan Türkiye´nin ilk yerli sivil kullanım amaçlı olduğu belirtilen helikopteri, Ertex firması işbirliğinde geliştirildi. Türkiye´nin ilk elektrikli otomobili olan Etox´un da üreticisi Ertex Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Malkoç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın yerli üretime verdiği destekle, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından hibe almıştı.13´üncü IDEF Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı´nda görücüye çıkan yerli üretim helikopter t-625, katılımcıların büyük beğenisini toplarken, ABD´li firmalardan iş birliği teklifleri aldı.

ÜRETİMİ MİLLİ KAYNAKLARLA OLACAK

Yapılan açıklamada, çift motorlu, 5 palli t-625´in, başta VIP olmak üzere; ambulans, arama-kurtarma ve askeri amaç gibi birçok versiyonlarının geliştirilmesi öngörülürken; tasarım, transmisyon, rotor, iniş takımları gibi kritik öneme sahip sistemlerin ve üretimin tamamının milli kaynaklarla yapılması hedeflendiği belirtildi.

12 YOLCU TAŞIMA KAPASİTELİ

12 yolcu taşıma kapasiteli t-625´in, hareket özelliğine sahip koltukları havacılığa özel derilerle kaplanırken, her koltukta otomatik açılıp kapanan masalar olacak. Tüm dizayn tek bir tuşla kumanda edilebildiği helikopterde, 7 farklı renkte yanan ışık sisteminin yanı sıra, kahve makinası, buzdolabı gibi yer alıyor. Özgün bir tasarıma sahip olan t-625´in 2018 yılının Ağustos ayında test uçuşu planlanıyor.



1

Kırıkkale Belediyesi artık E-Devlet´te

2

Kırıkkale Silah İhtisas OSB´de İlk Temel Atıldı

3

?Boran Fırtınası? geliyor

4

Teknoloji seferberliği projesi

5

Akıllı Şehirler Platformuna Kırıkkale´den harika fikirler

6

Milli silahlarımızla destan yazıyoruz

7

KÜBTUAM´a Uluslararası TÜRKAK Akreditasyonu