Türksel Hoca tarım işçilerini yalnız bırakmadı

Türksel Hoca tarım işçilerini yalnız bırakmadı

ESKİŞEHİR-ALPU BELEDİYESİNİN KATKILARIYLA

Türksel Hoca tarım işçilerini yalnız bırakmadı

Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ç. Türksel Dülgergil, rutin dışı çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek, Eskişehir´in Alpu ilçesinde çalışan geçici tarım işçilerinin dişlerini muayene etti, diş bakımı tavsiyelerinde bulundu.

TARIM İŞÇİLERİ SIKINTILI

Ülkemizde yaklaşık 4 buçuk milyon kayıtlı tarım işçisi var olduğunu kaydeden Dülgergil, bunlara kayıtsızlar da eklenince ortalama sayının 6 milyonu bulduğunu ifade etti. Bu işçilerin gezici ve geçici yöntemle çalıştıklarının altını çizen Dülgergil, ?Bu insanlarımızın ülkemizin tarım ekonomisine çok büyük katkıları var. Örneğin komşumuz Yozgat´ta onlarsız tarım yapılması mümkün değil. Çoğunluğu Adana, Antep ve Urfa´dan gelerek çalışan tarım işçilerimizin bu yaşam tarzları gerek kendileri, gerekse çocuklarının sağlıkları açısından da, eğitimleri açsından da çok riskli. Kendi evlerinde ancak 4 ay kadar yaşayan bu vatandaşlarımızın ne sağlık ne de eğitim açısından bir destekleri de yok? dedi.

ESKİŞEHİR-ALPU BELEDİYESİNİN KATKILARIYLA

Kırıkkale´nin tam da geçiş yollarında olduğunu vurgulayan Dülgergil, ?Bu insanlar toplamda 14 ilde çalışıyorlar. Bizde de Sulakyurt, Balışeyh ve Hasandede´de çalışan bu vatandaşlarımızın sağlıklı olmaları için bir şeyler yapmak, her şeyden önce bir insanlık görevidir? diye konuştu. Eskişehir´in Alpu İlçe Belediyesinin kendilerinin bu hassasiyetlerine duyarsız kalmayarak, bu küçük ve şirin ilçede çalışan tarım işçilerine yönelik ortak bir çalışma teklif ettiklerini kaydeden Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ç. Türksel Dülgergil, bir günlük bir programla 120 çocuğa diş muayenesi, diş bakımı eğitimi ve florür-jel uygulaması yaptıklarını söyledi. Hassasiyetlerinden dolayı Alpu Belediye Başkanı Rafet Demirtaş ve Belediye yönetimine teşekkür eden Dülgergil, gelecek yıl da aynı şehirde yine uygulama yapacaklarını müjdeledi.

***

ÖZEL HABER: HABİLHAN PEHLİVANLI



1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!