Ülkemiz için önemli bir değer

Ülkemiz için önemli bir değer

İSTİKLAL MARŞIMIZIN YAZARI MEHMET AKİF ERSOY SULAKYURT´TA DÜZENLENEN TÖRENLE ANILDI

İSTİKLAL MARŞIMIZIN YAZARI MEHMET AKİF ERSOY SULAKYURT´TA DÜZENLENEN TÖRENLE ANILDI

Ülkemiz için önemli bir değer

Sulakyurt Kaymakamı Yunus Emre Vural, Mehmet Akif Ersoy´un ülke için önemli bir değer olduğunu belirterek, milletin bağımsızlığını temsil eden Akif´in ebediyete kadar unutulmayacağını söyledi.

BU VATAN UĞRUNA CANLAR VERİLDİ

İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy´un ölümünün 81. yılı nedeniyle Sulakyurt´ta anma programı düzenlendi. Sulakyurt Kaymakamı Yunus Emre Vural, Mehmet Akif Ersoy´un ülke için önemli bir değer olduğunu belirterek, milletin bağımsızlığını temsil eden Akif´in ebediyete kadar unutulmayacağını söyledi. Vural konuşmasının devamında, ?Uğruna nice canların verildiği, bağımsızlığımızın sembolü olan İstiklal Marşımız ve bayrağımız kolay elde edilmedi. İstiklal Marşını okuduğumuzda milli şairimiz hepimize önemli görevler, vazifeler yüklemiştir. Üzerinde yaşadığımız bu kutsal topraklar şehit kanlarıyla sulanmış ise bizim de canımızı bu vatan ve toprağa feda etmemiz gerekiyor.?

ALLAH BİR DAHA İSTİKLAL MARŞI YAZDIRMASIN

?Bu vesileyle tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyorum. Ülkemiz üzerinde oynanan hain emellere Allah fırsat vermesin. Teröristlerle çarpışan güvenlik güçlerimize de Allah yardım etsin. Bu devlet ve millet hepimizin. Bu millet istikbale, bütün insanlığın barışına, huzuruna ve kardeşliğine âşık bir millettir. İstiklal Marşı, bu milletin birliği mutabakat metnidir. Bütün bu millet fertlerinin üzerinde mutabakata vardığı, anlaştığı yegâne metin İstiklal Marşı´dır. Rahmetli Mehmet Akif Ersoy ölüm döşeğinde iken "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" demiştir. Yani bu millet bir daha istikametini kaybetmesin diye dua etmiştir" dedi.

VATANINI SEVEN İNSANDI

Vural, Akif´in gençlikten bazı isteklerinin olduğunu hatırlatarak, "Akif gençliğin imanlı, vatanını seven ve vatanına âşık olan, müspet ilimlere önem veren, kendine ve milletine güvenen, zulme başkaldıran, birleştirici, çalışkan ve işini güzel yapmasını bilen bir gençliğin inşasını arzulamıştır" ifadelerini kullandı. Programda öğrenciler tarafından şiir, oratoryo gösterileri ve diğer etkinlikler yapıldı. Kaymakam Vural, programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Düzenlenen anma programına Belediye Başkanı İsmail Bildik de katıldı.

HABER MERKEZİ



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı