Uluslararası terör örgütleri FETÖ ile el ele verdi

Uluslararası terör örgütleri FETÖ ile el ele verdi

AK PARTİ KIRIKKALE MİLLETVEKİLİ CAN, DARBE GİRİŞİMİNİ DEĞERLENDİRDİ

AK PARTİ KIRIKKALE MİLLETVEKİLİ CAN, DARBE GİRİŞİMİNİ DEĞERLENDİRDİ

Uluslararası terör örgütleri FETÖ ile el ele verdi

AK Parti Kırıkkale Milletvekilleri, İl Başkanı, İl Genel Meclisi Başkanı ve Belediye Başkanları basın toplantısında bir araya geldi. Milletvekili Ramazan Can, Kırıkkale´de çok güzel şeylerin olacağını söyledi. Kırıkkale´ye askeri birlik konusunda Başbakan´ın bu konuya sıcak bakmadığını söyledi. Darbe konusunda ise ?Bu uluslararası örgütlerin FETÖ ile el ele vererek Türkiye´de kaos yaratma planıydı? dedi.

BU TEMİZLİK HEMEN BİTMEZ

Toplantıda genel olarak 15 Temmuz darbe girişimi, sonrasında yaşananlar, darbenin ardından FETÖ´ye yönelik operasyonlar, Kırıkkale´deki durum ve Kırıkkale´nin ekonomik, siyasi ve sosyal durumu konuşuldu. Vekiller önce birer kısa konuşma yaptılar daha sonra ise gazetecilerin sorularını yanıtladılar. Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Ankara´da bir toplantısı nedeniyle erken kalkmak zorunda olduğunu söylerdi ve kısa bir konuşma yaparak 15 Temmuz hadisesine değindi ve ?15 Temmuz´da bir darbe kalkışması yaşandı. Ancak milletimiz dirayeti ile bunun önüne geçti. Şimdi bütün kurumlardan darbecilerin izleri silinmeye çalışılıyor. Ancak kolay değil. 40 yıllık bir birikim hemen temizlenmez. Milletimiz dirayeti ile bunu önledi. Temizlik kurumlarda değil sadece siyasette de olmalı. Tüm siyasi partiler temizlenmeli? dedi.

MİLLİ İRADEYE DARBE GİRİŞİMİ

AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay da 15 Temmuz´la ilgili açıklamalar yaparak, ?15 Temmuz´da milli iradeye büyük darbe vurulmak istendi. Ancak hepimiz bir ve bütün olarak buna engel olduk. Şu anda sıkıntılı süreci aşmaya çalışıyoruz. Darbe girişimi ile milli iradeyi yıkamayanlar şimdi Elazığ ve Gaziantep saldırıları ile bunu yapmaya çalışıyor. Ama bunu başaramayacaklar? diye konuştu.

ZOR BİR COĞRAFYA

Milletvekili Abdullah Öztürk de 15 Temmuz darbe girişimine değindi ve ?Ortadoğu coğrafyası zor bir coğrafya. Bizim bölgemiz de öyle. 100 yılda bir haritalar yeniden çiziliyor. Arap baharı ile başlatılan süreçte Türkiye son duraktı. Ama burada başaramadılar. Türkiye´de milletin asaletini ve dirayetini hesaba katmadılar. Süreç bitmiş değil. Devam ediyor bu süreç ama hükümetimiz de gereğini yapıyor. Biz de ilimizdeki bu örgüt mensuplarını ortaya çıkarıyoruz. Mağdur olanlar varsa gözaltına alınacaklardır, cezalarını çekeceklerdir? dedi. Abdullah Öztürk de bir soru üzerine, örgüt üyelerinin siyasetin içinden de temizlenmesi gerektiğini, ancak kurunun yanında yaşın da yakılmamasını istedi.

1 YILDA CEREYAN ETTİ?

Ramazan Can ise 15 Temmuz darbe girişiminden bahsederek, bazı konulara dikkat çekti. Can, ?100 yılda olacak hadiseler 1 yılda cereyan etti. Uluslararası örgütler ve FETÖ el ele vererek milli iradeye kastettiler. Ancak milletimiz milli iradeye sahip çıktı. Çin´de darbe girişiminde tankın önüne çıkan bir kişi sembol oldu. Makul bir direniş dediler buna. Ama bizde her yerde bunun örnekleri vardı, millet tankın önüne yattı ama sadece darbe girişimini kınamakla yetindiler. Bu bir darbe değil, terör örgütü saldırısıdır. Demirel´in bir sözü vardır, ?Türkiye´yi idare emek kolay yönetmek zordur? diye. Bunu bizim Başbakanımız kendisini ziyaret ettiğinde söylemişti. ?Siz Türkiye´yi yönetmeye talip oldunuz işiniz zor? demişti. Biz buna talip olduk. Milletimizin destansı duruşuyla bu badireyi atlattık. Şimdi bunlar bu işi başkasına devrettiler. Ancak ümitkar olun, güzel günler bizi bekliyor. Birlik ve beraberlikle aşmayacağımız sorun yok? dedi.

İŞ SAVAŞ ÇIKARMAK İSTİYORLAR

Ramazan Can bir soru üzerine teşkilatın durumu ve vekillerin çalışmaları konusunda bilgi vererek, ?Kırıkkale vekilleri olarak birlik ve beraberlik içindeyiz. Herkes bize mecliste gıpta ile bakıyor? dedi. Örgütle mücadele konusunda da bilgi veren Can, ?Örgüt amacına ulaşamadı. Şimdi taşeron değişti, iç savaş çıkarmaya çalışıyorlar. Milletimizin birliği büyük bir zenginlik. Bunlar bunu yanlış gördü. Ama milletimiz de fotoğrafı gördü. Bunlara ve teröre yönelik mücadele sonuna kadar devam edecek? diye konuştu.

PARTİDEN KİMLER GİTTİ?

İl Başkanı Mürsel Akçay, bir soru üzerine partideki yapılanma ve istifalar konusunda bilgi vererek, ?Bir arkadaşımız milletvekilimizle ilgili paylaşımı beğenmiş, sonra da o beğeniyi kaldırmış. Bunun yanlışlıkla olduğunu söyledi ancak genel merkezle görüşerek istifasını istedik ve o da istifa etti. Bir arkadaşımız ihraç edilecekti, il değişikliği dolayısıyla kendisi istifa etti. Bir başka arkadaşımız da kendisi istifa etti. Yahşihan ilçe başkanımız görevinde. Şu anda partiden ihraç yok. Bir meclis üyemiz ve bir yönetim kurulu üyemiz gözaltına alındı. Melis üyemiz serbest bırakıldı, yönetim kurulu üyemiz de denetimli serbestlikle dışarı çıktı? diye konuştu. Akçay, kendilerinden bu konuda görüş alınıp alınmadığının sorulması üzerine, ?Biz herhangi bir konuda beyan belirtmeyiz. Ben sadece adil ve adaletli yargılama yapılması gerektiğini söylüyorum. 15 Temmuz darbe girişiminde kim varsa hak ettiği cezayı çeksin, suçsuz olan masumlar da ceza görmesin diyorum? dedi.

GEREĞİ YAPILACAKTIR

Gazetecilerin bazı soruları üzerine açıklamalarda bulunan Ramazan Can, ?Arkadaşlar, bu örgüt bağımsızlığımıza kasteden bir örgüt. Bunun birçok ayağı var. STK´ları var mesela. Buralara mesafeli olanlar olmayanlar ortaya çıkar. At izi it izine karışmasın. Siz sosyal medyadan yapılan bazı paylaşımlara bakmayın. O paylaşımların hepsinin peşine düşülecek diye bir şey yok. Değerlendirme yapılacak. Bunlar hep tanıdığımız bildiğimiz kişiler veya onların kardeşleri, akrabaları. Ama bir gerçek var ki, bunlar kafamıza bomba yağdıran kişiler aynı zamanda. Sizin de bildiğiniz varsa şikâyet edin, ihbar hattı var. Ancak 17-25 Aralık bir milattır. Partide de kim varsa örgütle ilgili gereği yapılacaktır? dedi.

BASIN TOPLANTISI YAPILDI

AK Parti Kırıkkale Teşkilatı ve Milletvekilleri basın toplantısında gazetecilerle bir araya geldiler. Milletvekili Mehmet Demir´in organize ettiği kahvaltılı basın toplantısı Yahşihan İlçesinde bir kafede gerçekleştirildi. Toplantıya Milletvekilleri Ramazan Can, Abdullah Öztürk ve Mehmet Demir ile birlikte İl Başkanı Mürsel Akçay, İl Genel Meclisi Başkanı Murat Çaykara, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ile ilçe ve belde belediye başkanları atıldı.

ZIRHLI BİRLİK GELMİYOR

Milletvekilleri, Kırıkkale´ye yönelik çalışmalarından da bahsetti ve meclisin tatile girmesi ile birlikte iki günlük bir program kapsamında Kırıkkale´nin tüm ilçelerini dolaşarak hem çalışmalar konusunda vatandaşı bilgilendireceklerini ve hem ed ilçe ve beldelerin, vatandaşların sorun ve taleplerini not alacaklarını söylediler. Ramazan Can, askeri birliklerin Kırıkkale´ye getirilmesi konusunda da açıklamalarda bulunarak, ?Başbakan ile görüştük. Kırıkkale´ye askeri birlik getirilmesi işine soğuk bakıyor. Çünkü uzak yerde olmasını istiyor. Ancak bizim de başka taleplerimiz oldu. Sayın Başbakan Kırıkkale´ye geleceğini ve müjdeler ile geleceğini söyledi? dedi.

BASINDAN BÜYÜK İLGİ

Toplantıya ise Kırıkkale´de bulunan yerel gazeteler ve haber sitelerinin imtiyaz sahipleri ile genel yayın yönetmenleri, yazı işleri müdürleri ve köşe yazarları katıldı. Toplantıda ayrıca ulusal haber ajanslarının temsilcileri de hazır bulundu. Milletvekilleri toplantıdan sonra bazı ilçeleri ziyaret etmek üzere yola çıktı.



1

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

2

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

3

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

4

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

5

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

6

Baran; Saygılı'nın Yanındayız

7

Türkyılmaz’dan Miting Gibi Seçim Bürosu Açılışı