Uluslararası gurur

Uluslararası gurur

RTV İLE ULUSLARARASI FESTİVALLERE TAŞINDIK

Uluslararası gurur

Kırıkkale Meslek Yüksek Okulu Radyo ve Televizyon Programcılığı bölümü öğretim görevlisi ve öğrencilerinin çektiği iki belgesel, iki uluslararası, bir ulusal festival olmak üzere üç festivalde finale kaldı. Turab” ve Çek Çek” belgeselleri Kırıkkale'nin ismini uluslararası festivallere taşıdı.

TURAB FİNALDE

Kırıkkale Meslek Yüksek Okulu Radyo ve Televizyon Programcılığı Bölümü, Kırıkkale'nin adını uluslararası festivallerde finale taşıdı. Yönetmenliğini Öğretim Görevlisi Hasan Basri Özdemir ve Musa Ak'ın üstlendiği abdalların yaşamını konu alan Turab isimli belgesel 4-5 Mayıs tarihlerinde Malatya'da düzenlenecek olan İnönü Üniversitesi 8. Uluslararası Kısa Film Festivali'nde finale kaldı. Yaklaşık 300 filmin arasından seçilerek ilk 10'a kalan Turab isimli belgesel ayrıca Kanada Montreal Türk Filmleri Festivali'ne gönderildi.

ALTIN ÇINAR'DA ÖDÜL BEKLİYORUZ

Bir diğer müjdeli haber ise Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivali'nden geldi. Kırıkkale Meslek Yüksek Okulu Radyo ve Televizyon Programcılığı öğrencileri tarafından çekilen ve karton toplayarak geçimini sağlayan insanların yaşadığı zorlukları konu alan Çek Çek” isimli belgesel 5-8 Mayıs tarihinde düzenlenecek olan Uluslararası Kayseri Altın Çınar Festivali'nde 300 film arasından ilk 10'a kaldı.

OKAN ÜNİVERSİTESİ'NDE FİNALDE

Öğrenciler Harun Çavuş, Can Akbulut, Ali Çapraz ve İsmail Yunus Çuhadaroğlu'nun çektiği, Çek Çek” isimli belgesel, İstanbul Okan Üniversitesi 5. Öğrenci Filmleri Kısa Film Yarışması'nda da finale kaldı. Bu yarışmada kazananların belli olacağı final ise 30 Nisan Perşembe günü düzenlenecek. Çek Çek”in bu yarışmadan ödülle dönmesi bekleniyor.



Yunus Pehlivanlı
28.04.2015 18:40:38
Bu belgesellerde emeği geçen herkesi kutluyorum.Bu örnek umarım etkili ve yetkili lere bir şey anlatıyordur.

1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı