Üniversitemiz yıpratılmaya çalışılıyor

Üniversitemiz yıpratılmaya çalışılıyor

REKTÖRLÜKTEN AÇIKLAMA GELDİ

Üniversitemiz yıpratılmaya çalışılıyor

15 Temmuz sonrası ortaya çıkan süreçte çeşitli kurum ve kuruluşlar, yöneticileri ve çalışanları hakkındaki FETÖ´cü olma iddiasıyla yapılan yayınlar üzerine bir basın açıklaması yapan Kırıkkale Üniversitesi Rektörlüğü, haklarında yapılan haberlerin mesnetsiz iddialar içerdiğini kaydetti. Rektörlük tarafından yapılan açıklama aynen şu şekilde:

?Bir yerel gazete tarafından son zamanlarda Üniversitemizi ve Rektörümüzü hedef alan, ancak herhangi bir somut bilgi ve belgeye dayanmaksızın kamuoyunu manipüle etmeye yönelik maksatlı, asılsız ifade ve ithamlarla dolu haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek görülmüştür.

Üniversitemizin, Rektörümüz başta olmak üzere Demokrasi nöbetlerine verdiği destek küçümser ifadelerle verilmiş, bu çerçevede yapılan her faaliyet farklı mecralara çekilerek kötülenmeye çalışılmıştır. Örneğin, meydanda bulunan personelimiz göz ardı edilerek demokrasi konvoyuna katılan araçlarımızın boş olduğu haberi dahi yapılmıştır (üniversite personelinin meydanda "Demokrasi Nöbeti"nde hazır bulunduğu halde aynı anda otobüslerin içinde olması elbette mümkün değildir!). Gazete, haber yapacak malzeme bulamadığında ise Üniversite kampüsünde gazetelerinin internet sitesine ulaşımın engellendiği yalanını manşete çıkarmıştır.

Fethullahçı Terör Örgütü soruşturması kapsamında 100 personelin açığa alınmasını, Üniversite yönetimini suçlayıcı ifadelerle haberleştirmiş, yine bir Dekanımız ile ilgili suçlamaları haberleştirirken doğrudan Rektörümüzü itham eden ifadeler kullanılmıştır.

Bu örgütün ordu, yargı ve emniyet başta olmak üzere devletin bütün kurumlarında gizlice örgütlendiği gözden kaçırılarak sanki sadece Kırıkkale Üniversitesi´nde böyle bir yapı varmış gibi haberler yapması ve Üniversitemizin bu yapıyı temizlemek için gösterdiği gayretin yok sayılması bu gazetenin maksatlı haberler yaptığının açık göstergesidir.

Tutuklanan Dekan, soruşturma komisyonunda olmadığı halde ?FETÖ Araştırma Komisyonunda olduğu tespit edilen´ şeklinde haber yazmak, Üniversitemiz tarafından ilk görevden uzaklaştırılanlar arasında olmasına rağmen, açığa alma ile görevden çıkarma arasındaki farkı bilmeden, Erdem Ayyıldız hakkında, ?Emniyet Abisi olarak gözaltına alınan Erdem Ayyıldız´ın açığa alınmadığı öğrenildi´ gibi kesin yargılarla gerçek dışı haberler yapmak, sanki Üniversite´deki örgüt üyeleri biliniyormuş da bunlar hakkında işlem yapılmıyormuş gibi bir algı oluşturmak basın ahlaksızlığına örnek olacak kalitesizlikte yayınlardır.

Bilinmelidir ki Üniversite, yapması gerekenleri, zamanını ve yöntemini yasal mevzuatın kendisine verdiği yetki çerçevesinde belirleyerek Yükseköğretim Kurulu Başkanlığımız, Valiliğimiz, Cumhuriyet Başsavcılığımız ve Emniyet Müdürlüğümüz ile koordineli bir şekilde yapmaktadır. Bu çerçevede elinde gerçek bilgi ve belge olanların yardımlarına da açıktır. Ancak, yeterli kanıt olmadan kimseyi suçlayamayacaktır, suçu sabit olanlar için de gereğini yapmaktadır ve yapacaktır.

Üniversitemiz, milli ve manevi değerlerimize bağlı, her zaman hukukun üstünlüğüne inanan, bölgesinin ve ülkesinin kalkınmasına yönelik gereksinimleri ulusal ve uluslararası düzeyde karşılamaya çalışan bir kamu kurumudur. Kırıkkale Üniversitesi son 7 yılda gösterdiği başarılı çalışmalarla, öğrenci sayısını 16.800´den 38.000´e, personel sayısını 1.485´den 2151´e, toplam kapalı alan miktarını 210.000m2´den 395.000m2´ye yükselterek, ülkemizi ve coğrafyamızı yakından ilgilendiren büyük sempozyum ve kongreler yaparak, ilimizdeki özelikle dezavantajlı kesimlere dönük çok sayıda nitelik kazandırıcı kurs düzenleyerek, hem ilimize hem de ülkemize büyük katkılar sağlamıştır.

Bütün bu çalışmalarda kimsenin taltifini beklemeden görev sorumluğu ve vatana hizmet anlayışı içinde çalışan Üniversitemiz, Medya terörüne örnek gösterilebilecek, farklı beklentilere yönelik olduğu apaçık belli olan haberlerle yönlendirilmesi çabalarına bugüne kadar itibar etmediği gibi bundan sonra da itibar etmeyecektir.

Haberlerde yer alan itham ve iddiaların doğru olmadığını, hukuki tüm haklarımızı saklı tutarak, kamuoyuna saygıyla duyururuz.?



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ