Ürünlerde yüzde 30-40 artık bekliyoruz

Ürünlerde yüzde 30-40 artık bekliyoruz

Kırıkkale’de de etkili olan kar yağışı tarım alanlarında ekinler için yorgan niteliğinde olurken, bu yıl gerçekleştirilecek olan hasatta da rekolteyi yükseltmesi bekleniyor.

Tüm yurtta olduğu gibi Kırıkkale’de de etkili olan kar yağışı tarım alanlarında ekinler için yorgan niteliğinde olurken, bu yıl gerçekleştirilecek olan hasatta da rekolteyi yükseltmesi bekleniyor. Kırıkkale Ziraat Odası Başkanı Orhan Öztürk bahar yağmurlarının da zamanında düşmesi halinde bu yıl üründe en az yüzde 30-40 artış beklediklerini söyledi. Bununda çiftçinin rahat bir nefes alması anlamına geldiğini söyledi

 

BU YIL ÇİFTÇİ RAHAT BİR NEFES ALACAK  

Kırıkkale’de etkili olan kar yağışı çiftçinin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Yaklaşık iki haftadır etli olan ve özellikle tarım arazilerinde 40-50 santimetrenin üzerine çıkan kar kalınlığı tarım alanları için yorgan niteliğinde olurken, karın altında kalan ekinlerden daha çok verim alınacağı ve karın tohumları bütün olumsuzluklardan koruyacağı bildirildi. Kırıkkale Ziraat Odası Başkanı Orhan Öztürk, son günlerde Kırıkkale’yi etkisi altına alan kar yağışının huhubata yüzde 100 faydasının olduğunu söyledi. Kar ne kadar fazla yağarsa tohuma o kadar çok faydasının olduğuna dikkat çeken Öztürk, ‘’Şuanda yağan bu kar arazideki ekine yorgan oldu. Bir insanın üzerine yorgan çekince nasıl üşümezse ekin de o kadar üşümez. Çok büyük faydası var. Arazi suyu çoğalır, tabandaki nem oranı artar, keşke bir 50 santim daha yağsa çok faydası olur. Dere suları çoğalır, barajlar, göletler dolar. Toprakta nem çoğalır,karın toprağa yüzde 100 faydası var.. Ekin karın altında daha rahat büyür. Yüksek olan gübre fiyatları için devletimiz bir çalışma yapar bizlere destek verirse bu yıl verim açısından çok iyi geçeğini düşünüyoruz’’ dedi.

 

VERİM YÜZDE 30 VEYA 40 ARTAR

Türkiye’de son 4 yıldır tarım arazilerinin kuraklıktan ciddi şekilde etkilendiğini belirten Öztürk Kırıkkale olarak hububatta Türkiye’nin önemli bir oranını temin eden bir bölge olduklarını vurguladı. Öztürk ‘’Vatandaş üretecek bizler ona yardımcı olacağız ve ülkemize katma değer kazandıracağız. Çiftçi kazanacak, esnaf kazanacak, ülkemiz kazanacak. Kırıkkale çiftçisinin en büyük gelir kaynağı tarım. Ancak son 4 yıldaki kuraklık bizleri çok büyük etkiledi. Çok şükür ki son iki haftadır yoğun bir şekilde kar yağışı alıyoruz. İnşallah 2022 harmanımız çok verimli geçecek. Bunun da nimetinden başta çiftçimiz olmak üzere ülkemiz kazanacak. Çok şükür bu yağış ile birlikte çok iyi bir verimli yıl olacak diye umutluyuz. Her imkan var çiftçimize düşen ekici olmak, biçici olmamak. Öncelikle boş yer bırakmadan her tarafını ekmesi. Yağışlarımız devam edecek umudundayız. Yer altı sularımız kayboldu. Akan çeşmelerimiz kurudu, tamamının yağan bu rahmet ile birlikte canlanır umudundayız’’ diye konuştu.

 



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız