Uygar” gururumuz oldu

 Uygar” gururumuz oldu

KIRIKKALE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİNİN BÜYÜK BAŞARISI

Uygar” gururumuz oldu

Meslekî ve Teknik Eğitim niteliğinin artırılması, orta ve yükseköğretim seviyesindeki meslekî ve teknik eğitim öğrencilerinin bilgi ve becerilerini daha pratik kullanmalarını sağlamak için 9'uncusu düzenlenen Uluslararası Robot Yarışmasında ilimizi temsil eden ve Kırıkkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde üretilen Uygar”, yarışma süresince ilgi odağı oldu.

AHİCAN BARIŞ İÇİN NÖBETTE”

Ülkemizde meslekî ve teknik eğitim niteliğinin artırılması, orta ve yükseköğretim seviyesindeki meslekî ve teknik eğitim öğrencilerinin bilgi ve becerilerini kullanan, girişimci bilimsel düşünen, rekabet edebilme bilincine sahip bireyler olarak yetiştirilmesi, bilgi ve deneyim paylaşımı yapmaları için ortam hazırlanması, toplumda mesleki ve teknik eğitim konusunda farkındalık oluşturulması amaçlarıyla lise ve üniversite öğrencilerinin katılımlarıyla Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) ve TUBİTAK desteğiyle düzenlenen 9'uncu Uluslararası Robot Yarışması Ahican Barış İçin Nöbette” sloganıyla Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hasan Mevsuf Spor Salonunda gerçekleştirildi.

164 KURUMDAN 1192 ROBOT KATILDI

15 üniversite ve 150 ortaöğretim kurumu olmak üzere toplam 164 kurumdan 1192 robotun katıldığı yarışmada Temalı, Çizgi İzleyen, Sumo, Mini Sumo, Robotino (Hareketli Robotlar) ve Serbest Kategorilerde dereceye giren öğrenci ve danışman öğretmenlerin yanı sıra temalı ve serbest kategorilerinde en iyi tasarım ödülleri verildi. İlimizi temsil eden Uygar”, Kırıkkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Endüstriyel Otomasyon Bölümü Öğretmeni M. Emin Duman rehberliğinde ATL 12-B öğrencileri Burak Güven ve Abdulkadir Aydoğan tarafından imal edildi.

BU BİR BAŞLANGIÇ

Öğrencilerinin gayreti ve başarılarının gurur verici olduğunu belirten Kırıkkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Erol Tuğ, Bu denli önemli, uluslararası ve yükseköğretim kurumlarının da eşit şartlarda katıldığı bir yarışmada Kırıkkale'mizi temsil etmekten büyük gurur duydum. Yarışma sırasında robotumuz ‘Uygar'a' olan ilgi bizleri oldukça mutlu etmiştir” dedi. Bunun bir başlangıç olduğunu belirten Tuğ, ilerleyen yıllarda okul olarak çok daha büyük başarılara imza atacaklarını kaydetti.

TEŞEKKÜR ETTİ

Öğrencileri ve bu çalışmaya rehberlik eden bölüm öğretmeni M. Emin Duman'ı tebrik ve teşvik etmek amacıyla okulda ödül töreni düzenlediklerini ifade eden Okul Müdürü Erol Tuğ burada yaptığı konuşmada da çalışmalardaki desteğinden ve robotun isim babası olduğundan dolayı Müdür Başyardımcısı Uygar Çayırezmez'e teşekkür etti.

HABER-FOTO: HABİLHAN PEHLİVANLI



1

Kırıkkale Belediyesi artık E-Devlet´te

2

Kırıkkale Silah İhtisas OSB´de İlk Temel Atıldı

3

?Boran Fırtınası? geliyor

4

Teknoloji seferberliği projesi

5

Akıllı Şehirler Platformuna Kırıkkale´den harika fikirler

6

Milli silahlarımızla destan yazıyoruz

7

KÜBTUAM´a Uluslararası TÜRKAK Akreditasyonu