Uyuşturucunun önüne ya geçilecek ya geçilecek

Uyuşturucunun önüne ya geçilecek ya geçilecek

İTALYA´DA TOPLANTI YAPILDI

Uyuşturucunun önüne ya geçilecek ya geçilecek

Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi okullarda 2016-2017 Eğitim Öğretim yılından itibaren Kırıkkale genelinde madde, alkol ve sigara bağımlılığına karşı etkin bir mücadele içerisine girdi.

İTALYA´DA TOPLANTI YAPILDI

Bu kapsamda, Yasal Temsilciliğini Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin´in, Birim Şube Müdürlüğünü Hatice Şap´ın üstlendiği, koordinatörlüğünü ise Ar-Ge Projeler Koordinatörü Mustafa Can Hiçyılmaz´ın yaptığı, AB Erasmus + Okul Eğitimi Yenilik Geliştirme ve İyi Örnekler Paylaşımı, Hugs Not Drugs (kötülüklere değil, bize sarıl) isimli Stratejik Ortaklık projesinin 3. ulu sötesi toplantısı İtalya´nın Scandiano şehrinde yapıldı.

KARARLAR VERİLDİ

Toplantıya, Ar-Ge Şube Müdürü Hatice Şap, Proje Koordinatörü Mustafa Can Hiçyılmaz ve proje komisyon üyesi öğretmenler katıldı. İtalya´nın Scandiano Belediye Başkanı Alessio Mammi´ye Şube Müdürü Hatice Şap tarafından kurumsal bir hediye veridi. 2 gün süren toplantıda projenin bir yıllık süreçte neler yapılması gerektiği Koordinatör M.Can Hiçyılmaz tarafından diğer proje ortağı kurumlara anlatıldı.

ÇALIŞTAY YAPILDI

Ardından 4 ülkeden gelen uzmanlarla birlikte 2 uluslararası çalıştay yapıldı. Çalıştayda okullarda madde bağımlılığı gibi kötü alışkanlıklarla mücadele konusunda bu yıl uygulanacak kampanyalara karar verilmiştir. 2017-2018 Eğitim öğretim yılında Proje faaliyetleri ilimizde ve 3 Avrupa ülkesinde (Letonya-İtalya-Portekiz) eş zamanlı başlamıştır. İlimizde öğrencilerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutacak bilgilendirme faaliyetleri, danışmanlık ve rehberlik hizmetleri ve ayrıca öğrencilerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak amacıyla kültür sanat spor gibi farklı etkinliklere yöneltebilecek etkinliklerimiz başlamış bulunmaktadır.

TELEFON MOBİL YARDIM HATTI VE ONLİNE DESTEK HATTI DEVAM EDECEK

Bu proje süreci içerisinde, bağımlılıkla mücadele kapsamında öğrencilerimizin rehber öğretmenlerine rahatlıkla ulaşabilmesi, hem kendilerine hem de ailelerine rehberlik ve psikolojik danışmanlık öğretmenleri tarafından yol gösterilmesi ve öğrencilerimizin özel hayatının deşifre edilmeden gizli tutulması amacıyla, Türkiye´de Milli Eğitim Müdürlükleri düzeyinde Bağımlılıkla(sigara, bonzai, uyuşturucu, hap) mücadele anlamında Türkiye´de ilk defa Telefon Mobil Yardım hattı ve online yardım hattı kurulmuştur. 0505 177 34 35 numaralı telefondan kısa mesaj, What´s App ya da sesli görüşmeyle arayarak ve www.hugsnotdrugs.eu proje web sayfasından sigara, bonzai, alkol ve uyuşturucu kullanan öğrencilerimiz ve aileleri rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmeti alabilirler.

ÖĞRENCİLERE ÖĞÜT VEREN POSTERLER

Ayrıca, Öğrencilerimizin ilgisi çekebilecek karakterlerden, Türk büyükleri, bilim adamları ve renkli simalardan oluşan posterler ile öğrencilerimize olumlu alışkanlıklar kazandırma anlamında mesajlar vermeyi amaçlıyoruz. Projemizin ilk posterinde değerli Türk Bilim Adamı Aziz Sancar´a yer vermiş bulunmaktayız. Bu yıl ise, posterlerimizde Keloğlan figürü kullanılacaktır. Portekiz, Letonya ve İtalya´da okullarda iyi uygulama örneklerinden yola çıkarak okullarımızda organize edilecek sportif ve kültürel faaliyetlerle kötü alışkanlıklarla mücadele edilecek.

Haber Merkezi



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti