Vaatlerimizi bir bir yerine getiriyoruz

Vaatlerimizi bir bir yerine getiriyoruz

BAŞKA KIRIKKALE YOK

Vaatlerimizi bir bir yerine getiriyoruz

Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ikinci yılını değerlendiği toplantıda önemli açıklamalarda bulundu. Öncelikle şehrin çarpık kentleşmesi ve oto park sorununa neşter vurduklarını anlatan Saygılı Belediye´yi 324 Milyon lira borçla aldıklarını bugün itibarıyla Belediyenin borcunun 269 Milyon lira olduğunu söyledi.

BAŞKA KIRIKKALE YOK

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı göreve gelişinin ikinci yılını düzenlediği basın toplantısında değerlendirdi. Belediye Meclis Salonunda Basın Mensuplarıyla bir araya gelen Saygılı iki yıllık icraatlarını görsel yansı eşliğinde rakamlarla anlatırken önemli öncelikle Kırıkkalelilik ruhunu yerleştirdiklerini söyledi. Bu zamana kadar Kırıkkale´de yaşayanların neredeyse tamamının ya doğduğu ili, ya da doğduğu ilçeyi hatta köyünü telaffuz ederken şimdilerde herkesin ?Kırıkkaleliyim? demeye başladığını söyledi. Saygılı bunun önemli bir başarı olduğunu belirterek ?Bizden başka Kırıkkaleli yok? dedi.

KIRIKKALE TARİHİNİN EN YÜKSEK OYUNU ALDIK

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı 30 Mart 2014 tarihinde vatandaşların Kırıkkale´nin tarihinde en yüksek oyuyla ve rabbimizin takdiriyle Kırıkkale´ye hizmet etme emanetinin kendisine verildiğin, göreve geldiklerinin ilk gününden itibaren şehre hizmet etmek için gece gündüz çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

PERSONELİN DURUMU ÖNCELİĞİMİZ

Belediye´de çalışan personelin durumunun kendileri için öncelik olduğunu belirten Saygılı ?Personelimizi daha iyi şartlarda çalıştırmak için her sene katkıda bulunarak, daha iyi şartlarda çalışma imkânı sağlayarak bir adım daha ileriye taşıdık. Verimli çalışmanın hak teslimi olacağı kanaati ile önceliğimiz hep personelimiz oldu. İnşallah bundan sonrada bu şekilde olmaya devam edecek? dedi.  

BELEDİYEYİ 324 MİLYON LİRA BORÇLA ALDIK

Göreve geldiklerinde Belediyenin 324 milyon lira borcunun bulunduğunu belirten Saygılı. Bu borcu yeni ödeme planları ve ekonomik bir tablo çerçevesinde iki yıl içerisinde 269 milyona indirdiklerini ifade eti. Saygılı Belediye bünyesinde taşeron firmaya ait, temizlik işlerinde görevli 190 personel, fen işlerinde görevli 34 personel, ilaçlamada görevli 10 personel, parkomat işinde görevli 37 personel, güvenlik işinde görevli 26 personel çalıştığını kaydetti. Öte yandan 418 kadrolu Memur, 246 kadrolu işçi, 12 engelli kadrolu memur, 11 engelli kadrolu işçi, 5 hükümlü işçi ile toplamda 969 personel ile şehre hizmet etmeye çalıştıklarını ifade etti. .

SEÇİM VAATLERİMİZE SADIK KALIYORUZ

Seçim çalışmaları sırasında verdikleri sözleri bir bir yerine getirmeye devam ettiklerini belirten Saygılı ?Seçim vaatlerimiz arasında olan ve bizim için öncelikli projelerimizin başında gelen Kırıkkalelilik ruhunu taşımayı, kendimize ve vatandaşlarımıza empoze ederek, şehrimizi sahiplendik ve bu ruha her platformda sahip çıktık. Süreç isteyen bu konuda önemli adımlar attığımıza inanıyorum. Hep birlikte her zaman söylediğimiz gibi ?Doğduğumuz, doyduğumuz Kırıkkale´mizde biriz beraberiz? dedi.

KIRIKKALELİLİK RUHUNU YAŞATIYORUZ

Önceliklerinden birisinin de bu zamana kadar oturmamış olan Kırıkkakelilik ruhunun canlandırılması olduğunu belirten Saygılı vatandaşlara daha iyi hizmet etmek üzere, gelişen şehrimizi ve artan nüfusumuz dikkate alınarak, problemleri daha hızlı çözüme kavuşturmak adına yeni birim müdürlükleri ihdas ettiklerini söyledi.

HALK GÜNÜ ETKİNLİĞİMİZ DEVAM EDİYOR

Belediye Başkanı Saygılı göreve başladığı ilk gün ilk icraat olarak başlattığı Halk Günü Toplantılarının devam ettiğini belirterek ?Halkımızın sorunlarını bire bir ve pratik bir şekilde çözmek adına başlatmış olduğumuz Halk günü etkinliğimizin en son 98´ncisini gerçekleştirdik. Bu etkinliğimizde vatandaşlarımız ile aramızda hiçbir aracı olmadan direkt olarak görüşüyoruz. İstek, talep ve sıkıntılarını alıyoruz. Sorunlara çözüm manasında anında cevap verilerek, istek ve talepler giderilmiş oluyor. Haftanın her Perşembe günü 10.00 ile 12.00 saatleri arasında meclis salonumuzda vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Nisan ayı sonuna kadar 98 Halk Günü etkinliği gerçekleştirildi. Ve bu süreç içerisinde 4156 talep ve şikâyet alınarak % 75 oranında çözüme kavuşturuldu.? dedi.

KÜLTÜREL VE SOSYAL ETKİNLİKLER SÜRÜYOR

Sosyal ve Kültürel etkinliklere önem verdiklerini ifade eden Saygılı, ?18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler günü dolayısıyla her yıl geleneksel hale getirdiğimiz Fener Alayı yürüyüşümüzün bu yıl ikincisini gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızın oldukça ilgisini çeken bu yürüyüşümüz inşallah bundan sonraki yıllarda da devam edecek. Cumhuriyet Meydanından başlayarak sırasıyla Atatürk Bulvarı, Ankara Caddesi ve Zafer Caddesinden vatandaşlarımızın yoğun katılımıyla yürüyüşümüzü tamamladık. 11 Ayın Sultanı Ramazan Ayını dolu dolu geçirmelerini sağlamak maksadıyla, Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirdiğimiz Ramazan Meydanı çalışmasını organize ettik. İçerisinde Ramazan ayına yakışır konserlerin, çocuk oyunlarının ve sergilerin bulunduğu etkinliğimize vatandaşlarımızın yoğun ilgi göstermesi bizi çok memnun etti. Bu sayede vatandaşlarımızın Ramazan akşamını daha renkli hale getirmiş olduk? dedi.

SOSYAL KONSEY YARDIMLARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Belediye bünyesinde faaliyetini sürdüren Sosyal Konseyin işleyiş şeklini yeniden düzenlediklerini kaydeden Belediye Başkanı Saygılı bu konuda ise ?Yardıma muhtaç ailelerimize alışverişte seçme imkânı getirerek, Sosyal Konseyimiz bünyesinde hizmet veren Sosyal Marketin açılışını gerçekleştirmiştik. Bu sayede yardıma muhtaç ailelerimiz ihtiyaçları doğrultusunda puan sistemi ile buradan alışverişlerini yapabilmektedir. Bu sistem ile aynı zamanda yaşanan israfın da önüne geçmiş olduk. Vatandaşlarımızın hem hüzünlü hem de mutlu günlerinde elimizden geldiğince yanlarında olmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda cenazesi olan vatandaşlarımızın, taziyeye gelen misafirlerine yönelik taziye çadırı sistemini geliştirdik ve 10 adet çadır alımı gerçekleştirdik. Çadırımız cenazesi olan vatandaşlarımızın taziye evinin önünde personelimiz tarafından yerleştiriliyor ve vatandaşımızın isteği doğrultusunda 3 gün boyunca kalması sağlanıyor.? Diye konuştu.  

TÜRK METAL KIRIKKALESPOR´UN BAŞARISI

Türk Metal Kırıkkalespor´un uzun yıllar sonra şampiyon olmasının gurur verici bir hadise olduğunu belirten Saygılı emeği geçenleri kutladığını söyledi Saygılı,? İlimizin tek takımı olan Türk Metal Kırıkkalespor´a imkânlarımız dâhilinde elimizden gelen tüm desteği sağlıyoruz. Takımımıza şehrimiz ile birlikte sahip çıkıyoruz. Türk Metal Kırıkkalespor´a maddi, manevi desteklerimizle hak ettiği konuma ulaştırmayı hedefliyoruz. Bulunduğu ligde başarılı bir sezon geçiren takımımız, son karşılaşması olan Sarayönü Belediyespor´u3-1 gibi farklı bir galibiyet ile geçerek şampiyon oldu. Buradan emeği geçenlere ve Kırıkkale halkımıza teşekkür ediyorum? dedi.  

PERSONELİMİZİN MESAİ SAATLERİNİ YENİDEN AYARLADIK

Personelin mesai saatlerini yeniden ayarladıklarını belirten Saygılı bu sayede özellikle su abonelerinin hafta sonunda da su borçlarını ödeme imkânı bulduklarını belirtti Saygılı ?Vatandaşlarımızın Belediye hizmetleri ile ilgili bazı birimlerimizde mesai saatlerinde düzenlemeler yaparak hizmet sürelerini uzattık. Bu sayede vatandaşlarımıza mesai sonrası su borcu, ÇTV ve Emlak borçlarını gecikmeye düşmeden ödemelerini yapabilmeleri için uygulamamızı faaliyete geçirdik. Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda Belediyemiz meclisinde yeni bir karar alarak Su abone bedelinde yüzde 50´ye varan indirim gerçekleştirdik.? Dedi.  

BARINAKTAKİ HER HAYVANA BİR KULÜBE

Belediye Başkanı Mehmet Saygılı doğal afetler ve kış mevsiminde alınması gereken tedbirler konusunda önemli bir aksaklıkla karşılaşmadıklarını alınan önlemler sayesinde vatandaşların rahat bir kış mevsimi geçirdiğini söyledi. Bu arada sokak hayvanları konusunda da ciddi çalışmalarının olduğunu ifade eren saygılı şöyle konuştu ?Belediyemiz bünyesinde bulunan Hayvan Barınağında yeni bir çalışma yaparak her hayvana bir kulübe yaptık. Tesisimizde barınan sokak hayvanları bu sayede yaz ve kış aylarının olumsuz etkilerinden korunmuş oldu.?

MÜCAVİR ALANLARIMIZLA İLGİLİ AÇIKLAMA

İlk mücavir alan sınırımızın 02.09.1982 tarih ve 17800 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdiğini belirten Saygılı ?Yeni belediye sınırının belirlenmesi ve kentin gelişme sürecine bağlı olarak, 02.03.2015 tarih ve 2015/36 sayılı Belediye Meclisi kararıyla, kuzeyde Ulaş ve Karacalı, güneyde de Ahılı ve Hasandede´nin belirli kısımlarını kapsayacak şekilde, toplamda 9810 Hektarlık bir alan yeni Mücavir Alanımız olarak belirlenecektir. Şu anda Çevre ve Şehircilik Bakanlığında incelenmektedir. 2 ay içerisinde onaylanacağını tahmin ediyoruz. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz bünyesinde ve uzun süredir kullanılmayan seramızı aktif hale getirerek, şehrimiz genelinde kullanılacak mevsimlik çiçek üretimini yapmaya başladık. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz çalıştırdığı bayan personelleri ile birlikte, ilimiz içerisindeki parklara, orta refüjlere, dönel kavşaklara ve caddelere dikilmesi için çiçek üretimini gerçekleştiriyor. Seramızda 300 bin adet sarı kadife, kırmızı kadife, beyaz petunya, kırmızı petunya, pembe petunya, mavi petunya, somon petunya gibi rengârenk mevsimlik çiçek yetiştirme işlemi devam ediyor? dedi.

ÇİÇEKLERİMİZİ KENDİMİZ ÜRETİYORUZ

Park ve bahçelerde kullanılan çiçeklerin belediye imkânlarıyla üretildiğini anlatan Saygılı, bu sayede Belediyenin milyonlarca lira karda olduğunu söyledi. Saygılı bu konuda ise ?Bu Yaz ayının yaklaşması ile birlikte şehrimiz genelinde mevsimlik çiçek dikim çalışmalarına başladık. Bu kapsamda şehrimizin görüntüsü açısından büyük önem arz eden çiçeklerimiz ile birlikte kavşaklarımız artık daha renkli hale geldi. Şehrimizin nefes alan bölgelerini arttırmak, park ve bahçelerimizi geliştirmek, vatandaşlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda yeni ve daha yaşanabilir bir kent oluşturma adına yeşile verdiğimiz önemi arttırdık. Bu kapsamda şehrimiz genelinde 200 bin adet çiçek dikimi ile 10 bin adet ağaç ve çalı dikimi gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızın istek ve taleplerini değerlendirerek, 3 adet yeni park yapım işini tamamladık. Ayrıca engelli çocuklarımıza yönelik 2 adet engelli parkını Atatürk parkı içerisinde hizmete sunduk. İnşallah daha yeşil bir Kırıkkale için çalışmalarımız son hız devam edecek. Öte yandan 2014 Mart ayından 2016 Mart ayı sonuna kadar plan dahilinde15 adet park revize çalışması, 3 adet yeni park yapımı, aynı zamanda ağaç dikim sayısını 2016 Mart ayı sonu itibariyle 25 bin sayısına ulaştırdık? diye konuştu.

ŞEHİR MERKEZİ DÜZENLEMESİ

Belediye Başkanı Mehmet Saygılı MKE arazilerinin bulunduğu bölgeye yapılacak olan büyük Şehir Parkı´nın başlangıcı olarak belirlenen Şehitler parkının hizmete açıldığını, parkın içerisinde Şelale, gölet, kameriye, pergolalı girişler, yürüyüş yolu, oturma bankları, çöp kutuları, seyir terasları, göletler içerisinde kuğu, ördek ve balıklar bulunmaktadır. Budama sanatı ile oluşturulan vurgulu bitkiler kullanılarak düzenlenen parkımız, ayrıca ışıklandırması ile de bölgeye yeni, estetik ve doğal bir görüntü oluşturmuştur. Parkımızın resmi açılışını önümüzdeki günlerde gerçekleştireceklerini söyledi.

ŞEHRİN TEMİZLİĞİNE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ

Şehrin temizliğine önem verdiklerini belirten Saygılı ?Yol süpürme makineleri ile günlük ortalama 140 km yol program dâhilinde süpürülüyor. Bünyemizde bulunan 19 adet sıkıştırmalı çöp kamyonu ile yaklaşık 8000 noktadan çöp toplanıyor. Şehrimizin çeşitli semtlerinde kurulan semt pazarları, oluşturmuş olduğumuz Pazar ekibi tarafından, pazarın kalkmasıyla birlikte temizliği yapılarak arazözle yıkanıp, süpürge aracıyla süpürülmektedir. Temizlik İşleri Müdürlüğümüze, belediyemizin 280 15 50 şikâyet hattına ve yazı işleri dilekçe yoluyla gelen, bütün sözlü ve yazılı şikâyetler anında değerlendirilmektedir? diye konuştu.

MKE´DEN ALINAN ARAZİYE 49 DÖNÜMLÜK PARK

MKE arazilerinde bulunan binalarında yıkım gerçekleştirildiğini, yıkım işleminin tamamlanması ile birlikte planlanan proje için çalışmalara başlanacağını bildiren Saygılı hizmetlerin daha rahat yürümesi için araç parkına önem verdiklerini de belirterek şöyle konuştu: ?Şehrimizde vatandaşlarımıza daha iyi hizmet sunabilmek ve hizmetlerimizi eksiksiz yerine getirebilmek adına araç ve ekipman ihalesine çıkılmıştır. Bu kapsamda Belediyemiz bünyesinde çalıştırılmak üzere yeni dönemde toplam 14 yeni araç şehrimize hizmet vermeye başlamıştır.?

YENİ YOLLAR ASFALT ÇALIŞMALARI

Saygılı asfalt ve yeni yollar konusunda ise ?Mahallelerde asfalt, kaldırım ve kilit parke çalışmalarını hızlandırdık. Çevre mahallelerden başlayarak öncelikle vatandaşlarımızın mağdur olduğu ve sıkıntı yaşadığı semtler, caddeler ve sokakların tespiti yapıldı. Eylem planı hazırlayarak ve bu plan doğrultusunda çalışmalar başlatarak günlük takibini yaptık. Çalışmalar esnasında vatandaşımızın önerisini de dikkate aldık. Göreve geldiğimiz tarihten itibaren bütün mahallelere yayılarak devam eden çalışmalarımızda 286 km satıh kaplama, 5 km bulvar düzenlemesi,

?-220 bin m2 parkeli yol ve kaldırım,

?-7 km kanal hattı ve sellik,

?-İl genelinde sellik ıslahı ve ızgara çalışması,

?-Samsun Bulvarı orta refüj düzenlemesi ve çit tel çekimi

?-40 bin ton sıcak asfalt kaplama ve yama çalışması yapılmıştır.

?-Şehrimiz genelinde 15 kilometre yeni yol açılmıştır.

?-Muhtelif caddelerde, sokaklarda yapılacak olan asfalt çalışması için mekanik malzeme serilerek reglajı yapılmıştır.?

YUVA GEÇİDİ YENİDEN DÜZENLENECEK

Belediye Başkanı Saygılı açıklamalarına şöyle devam etti ?Daha önce iki şerit halinde olan, yaya giriş ve çıkışlarının oldukça sıkıntılı olduğu Nur geçidimizde yeni bir düzenleme yaparak, şeridi tek olarak yeniden dizayn ettik. Yaya geçişlerini tel çekimi ile daha güvenli hale getirdik. Bu yolumuza andezit, el kesme küp taş ile Arnavut kaldırımı döşemesi yapılarak, 1000 metrekare yaya yolları, özürlü yolları yeniden düzenlendi. Geçidimizde ayrıca çevre düzenlemesi çalışması ile yeni yeşil alan oluşturma çalışmalarını da tamamlayarak, trafiğe açtık.?

HÜSEYİN KÂHYA PARKI EMEKLİ EVİ

?Hüseyin Kâhya parkında 100 m2 alanı olan konak mimarisinde bir yapı emeklilerimize hizmet amaçlı tasarlanmış ve yapımı tamamlanmıştır. Bina tasarımında Kırıkkale´nin tarihi mimarisini yansıtan prototipinin oluşturulması amaçlanmıştır. Şu an da hizmet veren Emekli evimizde çay hizmeti de sunulmaktadır.  Şehrimiz ardiyeciler sitesi yanında bulunan dolmuş bekleme noktasını mahallelere kaydırarak, Şehir içi trafiği rahatlatılması planlanıyor. Şehir içi ulaşımın düzenlenmesi amacıyla öngörülen ana ulaşım planı referans alınarak yapılan ulaşım planlama çalışmaları ile ortaya çıkan minibüs depolama alanlarının mahallelere dağıtılması projesiyle şehrimizde 12 noktada depolama alanları oluşturulmuştur. Bina tasarımında Kırıkkale´nin tarihi mimarisini yansıtan konak cephesinin oluşturulması amaçlanmıştır.?

2016 YILI FEN İŞLERİ YAPILACAK ÇALIŞMALAR

2016 yılı içerisinde yol problemi olan, mahalle ve sokaklarımızda çalışma yapacağız. Bu kapsamda 120 bin metrekare kilit parke, 600 bin metrekare sathi kaplama, 200 bin metrekare sıcak asfalt çalışması gerçekleştireceğiz. Fen İşleri Müdürlüğümüzün çalışması geçen yıl olduğu gibi bu yıl da çok yoğun geçecek. Öte yandan şehrimizde vatandaşlarımızın sık kullandığı İzmir Caddesinde yeni bir düzenleme gerçekleştireceğiz. Bu düzenleme de 2 bin 500 metrekare andezit taş döşeme işi gerçekleştirip ayrıca çevre düzenlemesi de yapacağız.?

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİMİZ

Devam etmekte olan Kentsel Dönüşüm projeleri konusunda ise Saygılı ?Şehrimiz Yenimahalle Devebağırtan mevkiinde başlatılan çalışmaların ikinci kısmını başlattık. TOKİ ile yapılan görüşmeler neticesinde toplam 500 konutluk çalışmalara başladık. 2016 yılı içerisinde cami ve okul olan yeni projemizin ihaleye çıkartılarak yapımına başlanması planlanmaktadır. Kentsel dönüşüm amaçlı olarak seçilen ve Revizyon İmar Planı yapılan bölge Yüksek İhtisas Hastanesi, Çevre Yolu ve Samsun Bulvarı arasında kalmaktadır. Bölge kentin kuzeybatısından kuzeye doğru yükselen bir eğimde, şehre hâkim bir konumda bulunmaktadır. Bölgede asıl amaç nüfus artışı değil, yaşam kalitesinin artırılması, sağlıklı yapılaşma yani Kaliteli konut üretimidir. Mevcut imar planlarına göre en fazla 3 kat inşaat izni olması nedeniyle şu ana kadar arsa sahipleri tarafından değerlendirilememiş, özel yatırımcılar tarafından da karlı olmadığı için ilgi gösterilmemiştir. Yapılacak olan imar plan çalışmasıyla bölgede daha iyi yaşam standartlarında, altyapısı ve sosyal donatısı ile modern bir şehircilik örneği sunulmak istenmektedir.?



ilhat
3.05.2016 09:39:44
MERKEZDE YEŞİL ALAN OLARAK BİR TANE H. KAHYA PARKI VARDI. ORAYI DA BETON BİNAYLA ÖLDÜRDÜNÜZ.

1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ