VATANDAŞA HİZMET ODAKLI PROJELER BENİMSENİYOR

VATANDAŞA HİZMET ODAKLI PROJELER BENİMSENİYOR

Kırıkkale Valiliği toplantı salon?unda İl Planlama Müdürlüğü? nün organize ettiği ?AB Uyum Sürecinde 2?inci dönem danışma kurul toplantısı? yapıldı. 2011 dönemi başvurusu yapılan LDV projelerini anlatan Proje destek ofisi görevlisi Turgay Ünal, ?Vatandaşa

ÇEŞİTLİ PROJELER YER ALIYOR

Proje destek ofisi görevlisi Turgay Ünal?ın Kırıkkale Valiliği Proje Destek Ofisi 2011 yılı ilk 6 Aylık çalışmalarını anlatan sunum ile başlayan toplantı, diğer kamu kurum ve kuruluşlarının yapmış olduğu çalışmaları sunum halinde anlatması ile son buldu. 2011 dönemi başvurusu yapılan LDV projelerini anlatan Ünal, ?Kurumlar arası iş birliği ve koordinasyon, vatandaş odaklı hizmet anlayışı, Büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinde verimliği artırma ve Kimyasal yangın ve patlamalara müdahalede Modern Teknikleri gibi birbirinden çeşitli projeler yer alıyor? dedi.

 

KONUYA ÖNEM VERİYORUZ

AB toplantılarının her fırsatta yapıldığını ve bu konuya önem verdiklerini belirten Ünal,?Eğitim Bir-Sen Erzurum 2 nolu Şubesi koordinatörlüğünde yürütülen Mesleki Eğitimi AB standartlarında yenileme ve geliştirme projesine Emniyet Müdürlüğünden 14 Özel Sektör temsilcisi, 6 kişi ile katılmıştır. Gençlerin proje hazırlama konusunda aktif rol almalarına katkı sağlamak amacıyla, AB Eğitim ve Gençlik Merkezi Başkanlığı tarafından yürütülen Gençlik Projeleri konusunda 400 lise öğrencimiz ve öğretmeninden oluşan gruplara Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda 7?10 Mart 2010 tarihlerinde 4 gün eğitim verilmiştir? şeklinde konuştu.

 

İL ÖZEL İDARESİ PROJELERİ

Ahiler Kalkınma Ajansı ve Kırıkkale İl Özel İdaresi tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren İl Özel İdaresi görevlisi Suat Arslan, Mesleki Eğitimde bir yaratıcı model olarak Proje Tabanlı Öğretim Programı Avrupa Birliği hibe programları Projeleri hakkında bilgiler verdi. Arslan, ?VET PROJECTS adlı projemiz 9 farklı Avrupa ülkesinden 11 farklı kurumun bir araya gelerek, mesleki eğitim ve öğretimde teknik personel ve öğrencilerin yaparak, yaşayarak öğrenebilecekleri bir anlayışa dayalı olan proje tabanlı öğrenim sistemine uygun modeller geliştirmelerini ve kendi ülkelerinin eğitim sistemlerine bunu bir hizmet olarak sunmalarını amaçlamaktadır? dedi.

 

PROJELER ÖRNEK OLUYOR

Arslan, ?Bu amaçla projemiz, katılımcılarının elde edeceği yaratıcı ve iyi örnek olabilecek uygulamaların bir araya getirilerek il özel idaresi ve milli eğitim personelinin kullanımına yönelik iyi örneklerle veri tabanı oluşturmayı ve milli eğitim müdürlüğü ile işbirliği yaparak mesleki eğitimde proje yönteminin nasıl uygulanabileceğine yönelik hizmet içi eğitim faaliyetleri ve konferanslar düzenlemeyi amaç edinmektedir. Bu doğrultuda projemiz personele yönelik hizmet içi eğitim faaliyetleri düzenlenmesinin yanı sıra, 2012 Mayıs ayında 9 farklı ülkeden Kırıkkale?yi ve il özel İdaresi?ni ziyarete gelecek olan yaklaşık 20-30 kadar katılımcıya, proje yöntemi konusunda bilimsel bir konferans ve Workshop etkinliği düzenlenecektir? diye konuştu.

 

 

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ