Yağış durdu, yerli tezgâha düştü

Yağış durdu, yerli tezgâha düştü

MEVSİM MEYVE VE SEBZELERİ TEZGÂHTA

Yağış durdu, yerli tezgâha düştü

Kırıkkale´de yerli ürün bahçeden tezgâhlara inmeye başladı. Bir süredir havaların yağışlı olmasının da etkisi ile şehre gelmesi geciken yerli mahsul pazar tezgâhlarına renk katmaya başladı.

SEMT PAZARININ RENKLERİ

Kırıkkale´de haftanın her gününde değişik mahallede kurulan semt pazarları şu günlerde renklenmeye başladı. Yerli ürünlerin tezgâhlara yerleşmesi ile pazarlar daha da hareketlendi. Köylü tezgâhlarında satışa sunulan maruldan maydanoza, kirazdan eriğe kadar pek çok yerli mahsul vatandaşın tercihi oldu.  

MARUL, MAYDANOZ REVAÇTA

Semt pazarlarında tezgâh açan köylü üreticilerin tezgâhlarında mevsimin tarla mahsullerinden marul, maydanoz, yeşil soğan, biber tezgâhlarda yer buldu. Ayrıca süt yoğurt ve elde yapılan köylü peyniri ramazan ayının içinde bulunduğumuz şu günlerde adeta kapışılıyor. Köyde yaşayan kadınlar kendi ürettikleri meyve sebzenin yanı sıra el ürünü peynir ve yoğurtları satarak bütçelerine katkı sağlıyor.  

MEVSİM MEYVELERİ TEZGÂHTA

Köylü tezgâhlarında, köy bahçelerinde yetişen kiraz ve erik de yer aldı. Köy kirazı 3 ila 5 lira arasında satılırken erik 3 liradan alıcı buluyor. Aşağı Mahmutlar Mahallesinden gelerek pazarda tezgâh açan üretici, bu sene dolu yağışından dolayı mahsulde beklenen verim elde edemediklerini söyledi. Yağmur yağışının ise sürekli olmasından sebzelerin geç olgunlaşmaya başladığını belirten üretici selden de büyük zarar gördüklerini ifade etti.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü