Yakıttan tasarruf edin

Yakıttan tasarruf edin

Kırıkkale?de doğalgaz sisteminin yaygınlaşmasıyla birlikte ısınmada yaşanılan sorunun önüne geçip, yakıttan tasarruf yaparak, ısınma maliyetlerini düşürmeye yönelik binalara `Mantolama` adı verilen ısı yalım sistemleri yapılmaya çalışılıyor.

SOĞUK HAVAYA DAYANAKLI

Türkiye`nin en soğuk illeri arasında yer alan Kırıkkale?de binaların sağlıklı, soğuk havaya dayanıklı olmadığı, ısı yalıtımından yoksun, yakılan ısınma araçlarının binadan daha çok havayı ısıttığı, doğalgaz sisteminin yaygınlaşmasıyla ortaya çıktı. Kırıkkale?de geçtiğimiz kış aylarında ısı yalıtımından yoksun olan binalarda oturanların yüksek bedeller ödemelerine karşın ısınamamaları üzerine bu yıl bir çok binada ısı yalıtımı yapılmaya başlandı. Eski yapı binalara ``Mantolama`` adı verilen ısı yalıtım sistemleri yaptırılırken, yeni binalarda da ısı yalıtımı sistemleri ön plana çıktı.

YARI YARIYA AZALTIYOR

Bütün yaz şikâyet ettiğimiz, sıcaklardan bunalıp soğuk havaların gelmesini dört gözle beklediğimiz günleri kısa bir süre sonra geride bırakacağız. Kışın bir yandan soğukla mücadele ederken diğer yandan ısınmak için harcadığınız enerji faturalarının ağırlığından bütçenizi korumanın tek yolu ise binanıza ısı yalıtımı yaptırmaktan geçiyor. Binaların dış cephesinin ısı yalıtımı malzemeleri ile kaplanması anlamına gelen mantolama, ısıtma ve soğutma giderlerini yarı yarıya azaltıyor; binanın ise ömrünü uzatıyor. Binanın kabuğunu yoğuşmanın etkilerinden koruyarak korozyonu önlerken depreme karşı da daha sağlam yapılar yaratıyor.

UYGUN FİYATLARI VAR

Önyargıların aksine pahalı bir uygulama olmayan ısı yalıtımının getirdiği maliyetin payı, yeni inşa edilen bir binanın toplam maliyeti içinde sadece yüzde 3 ila 5 arasında değişiyor. Mevcut binalarda ise bu maliyet; yalıtım ürünleri, sıva, boya ve uygulama da dahil olmak üzere metrekarede ortalama yaklaşık 30-40 TL arasında değişiyor. Bu da bir apartmanda daire başına yaklaşık 2-3 bin liralık bir maliyet anlamına geliyor. Yalıtım kredileri ile bayilerin yaptığı uzun vadeli anlaşmalarla artık ödeme koşulları da kolaylaştı. Isı yalıtımı yaptırdıktan sonra ayda ortalama 300 lira olan yakıt ya da elektrik faturası 150 liraya iniyor ve bu sayede elde edilen 150 liralık tasarruf, kredi borcunu ödemek için kullanılabiliyor. 



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı