Yapmayı da bilmiyoruz, yıkmayı da?

Yapmayı da bilmiyoruz, yıkmayı da?

ESNAF KAPILARINI PENCERELERİNİ AÇAMADI

Yapmayı da bilmiyoruz, yıkmayı da?

Gazetemizde daha önce birkaç kez haber olan İzmir Caddesi´ndeki metruk binanın yıkımı nihayet gerçekleştirildi. Lakin yıkım sırasında yaşanan manzara herkese aynı cümleyi tekrarlattı: ?Yapmayı da bilmiyoruz, yıkmayı da??

YÜREKLER AĞIZLARA GELDİ

Son olarak 13 Ağustos tarihli gazetemizde konu olan ve yıllardır İzmir Caddesinin orta yerinde korku filmlerini aratmayacak görüntüsüyle korku saçan binanın yıkımı nihayet gerçekleştirildi. Ancak atıl ve metruk haliyle yıllardır İzmir Caddesi´nin sorunu halinde bekleyen yarım asırlık Gökarık Apartmanı yıkılırken de trafik ve can güvenliğini tehdit etti. Meşhur (metruk) ?Sarı Bina?, varlığıyla olduğu gibi yok olurken de yürekleri ağızlara getirdi.

TEHLİKELİ ANLAR YAŞANDI

Yıkım sırasında perdeleme uygulanmayan binanın etrafına çekilen göstermelik alüminyum duvar, yalnızca 1 metre yüksekliğinde ve binadan yalnızca 3 metre uzaklıkta? Herhangi bir tabela ya da uyarı levhası olmadan yıkımın gerçekleştiği İzmir Caddesinde, iş makinesinin sağa sola manevraları sırasında zaman zaman tehlikeli anlar da yaşandı.

ESNAF KAPILARINI PENCERELERİNİ AÇAMADI

Birçoğu gelinlikçi olan cadde esnafı, perde kullanılmayan yıkım sırasında ortaya çıkan toz ve gürültü yüzünden gün boyunca kapılarını kapalı tutmak zorunda kaldı. Öte yandan yıkımın Çarşamba gününe rastlaması ve bayan kuaförlerinin tatil günün olması sayesinde caddenin nispeten sakin olması sebebiyle herhangi bir üzücü durum yaşanmadan sonlandırıldı.

HABER-FOTO: SİBEL PEHLİVANLI



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü