Yargı gerekli cezayı verecektir

Yargı gerekli cezayı verecektir

KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL

Yargı gerekli cezayı verecektir

Kırıkkale Milletvekilleri Ramazan Can ve Abdullah Öztürk AK Parti il başkanlığında basın mensuplarıyla ve vatandaşlar bir araya geldi. İlk olarak basın mensuplarıyla bir araya gelen vekiller gündemdeki sorunları yanıtladılar. Vekil Ramazan Can, MPT-76´nin çizim ve projesinin Amerikan firmasına satarken yakalanan Mustafa Tanrıverdi için yargının olaya el attığını gerekli cezanın Tanrıverdi´ye verileceğini söyledi.

BİZ YOL YAPAMIYORUZ

AK Parti İl Başkanlığında gerçekleşen toplantıya vatandaşlar ve basın mensupları yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşlar vekillere istek ve taleplerini ilettiler. İlk olarak Ramazan Can gündemdeki sorulara açıklık getirdi. Vekil Can, mecliste yoğun bir şekilde çalıştıklarını söylerken, Kırıkkale´nin köy yolları hakkında açıklamalarda bulundu. İller bankasından 20 Milyon TL´lik kredi başvurusu yaptıklarını söyleyen Can, Kırıkkale il özel idaresinin tecrübe eksikliklerinden dolayı iyi yol yapamadıklarını belirtti. Can açıklamasının devamında ?Seçimlerden önce vaat ettiğimiz kanunlarla ilgili çalışıyoruz. Mecliste 4 tane grup olduğu için muhalefetin direnci var. Geçen hafta orman su bakan yardımcımız buradaydı. Kırıkkale´nin hemen hemen suyla ilgili ormanla ilgili bütün sorunlarına yerinde takip ettik. Bizde mecliste 3 milletvekili olarak çok çalışıyoruz. İller bankasından köylerin yollarının çözümüyle ilgili 20 milyonluk 2 yıl ödemesiz kredi imzadan çıktı. İnşallah burada bizim düşüncemiz, beton asfaltın atıldığı Trabzon ve ilçelerine gitti arkadaşlar ve rapor hazırladılar. Eğer beton asfalt olacak olursa 1-2 yıl süre içinde Kırıkkale´nin 750 kilometre köylerin grup yollarını beton asfalt şeklinde yapabilirsek 40 yıl kullanılabilir. Kırıkkale´nin köy yolları pek açıcı değil. Niye alt yapısı iyi olsa bile Şunu özellikle kabul etmemiz lazım. Özel idaresi olarak biz yol yapamıyoruz. Yolla ilgili bir tecrübesi yok arkadaşların. Kırıkkale´nin köy yollarına asfalt atılmaktık hiçbir yer kalmadı.  Ama 2 sene ama 3 sene sonra bu yol kullanılamıyor. Bu zamana kadar bizim harcadığımız para 100 milyonu geçiyor. ?´şeklinde konuştu.

129 İŞÇİ ALINACAK

Can, MPT-76´nın çizim ve projesinin Amerikan firmasına satarken yakalanan Tanrıverdi içinde lanet okudu. Can,  ayrıca ağır silah fabrikasına 129 işçi alınacağını müjdeledi. ?Silah fabrikasında istemediğimiz bir hadise yaşandı. MPT-76 sadece Kırıkkale´nin değil. Ülkemizin savunma sektöründe ki ön önemli işlerinden biri. Maalesef fabrika müdürünün burada ki milli projeyi basından gördüğümüz kadarıyla yapmış olduğu şeyler affedilecek gibi değil. Allah ıslah etsin diyoruz. Bu noktada da yargı üzerine düşeni yapacaktır. Gerekli ceza ile de karşı karşıya kalacaktır. Lanet olsun diyorum. MPT´nin son zamanlardaki savunma sektöründe ki Türkiye´nin dışa bağımlılığından içeride yüzde 50´lere 55´lere vararak üzerine geçmesi bu manada ne kadar önemli olduğunu bu gibi projelere devletin ne kadar önem verdiğini ortaya koydu. Ağır silah fabrikası 129 kişi alacaktı. Projede gerekli anlaşmalar yapıldı. 4´lü anlaşmanın bittikten sonra sıvı demir çelik üretiminin Türkiye´nin yüzde 40´ını ağır silah fabrikası karşılayacak. 129 alımla ilgili bütün YPG kararı çıktı. Şuanda başbakanımıza arz edildi. 1-2 ay içinde de 129 kişi alınacak? diye konuştu.

KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL

Milletvekili Abdullah Öztürk ise, Makine Kimya Endüstrisi, ENSAR vakfı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Öztürk, ?Bir Kırıkkaleli olarak, özellikle geçen hafta içerisinde silah fabrikasında yaşanan kamuoyunu da yansıyan olaydan son derece üzgünüz. Biz kendi öz eleştirimizi kendimizle yaptık. Dolayısıyla bizim yönetimimizdeki arkadaşlarda sordular son günlerde bir ENSAR vakfı birde silah fabrikasında ki bu hareketlerden dolayı bizde müteessir olduğumuzu söyledik. Bizim ana işimiz Ankara´da ve TBMM´de oradaki yoğun tempodan kalan zaman içinde de biz Kırıkkale´ye 3 milletvekili olarak gelmeye çalışıyoruz. Kırıkkaleli şundan emin olsun gerek silah fabrikasında ki nahoş olay olsun ENSAR vakfında ki bu gelişen olayları da bunu kabul etmemiz mümkün değil.´´

80 BİN TL HİBE VERİLECEK

Öztürk vatandaşların yeniden köyleriyle göç etmeleri için 80 bin lira hibe verileceğini söyledi. Öztürk, ?MKE´nin gelişmesi büyümesi ilk hususta da 129 işçinin ve bu yıl bazında da 400 işçi alınacak. Ben Kırıkkalelilerden şunu rica ediyorum. Çocuklarını KPSS´ye teşvik etmeleri onları o alt zeminden faydalandırmaları önemli. Önümüzde bir KPSS sınavı olacak. Burada ki puanlarını üst düzeyde alırlar ise bizim önümüze gelir bizde yardımcı oluruz. İPART´ta şuanda valiliğin eski yerini aldık. Şuanda Yozgat koordinatörü bunun alt yapısıyla ilgili çalışıyor. Zannediyorum önümüz deki aylar içerisinde hayata geçeceğine inanıyorum. Özellikle 40 yaşında ki çiftçileri tekrar köyünde ikamet etmek şartıyla 30 bin lira hibe 50 bin lira da faizsiz destek vermek şartıyla destek verilecek.´´



ilhat
18.04.2016 21:17:08
eşe dosta ihale verir, teknik şartnameye uyulup uyulmadığına kimse bakmazsa köy yolları böyle olur.

1

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

2

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

3

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

4

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

5

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

6

Baran; Saygılı'nın Yanındayız

7

Türkyılmaz’dan Miting Gibi Seçim Bürosu Açılışı