Yeni nesil okumayı seviyor

Yeni nesil okumayı seviyor

KÜTÜPHANE HAFTASI DOLAYISIYLA DÜZENLENEN TÖRENE KATILAN VALİ HAKTANKAÇMAZ, OKUMA ALIŞKANLIĞININ YERLEŞTİRİLMESİ GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ

KÜTÜPHANE HAFTASI DOLAYISIYLA DÜZENLENEN TÖRENE KATILAN VALİ HAKTANKAÇMAZ, OKUMA ALIŞKANLIĞININ YERLEŞTİRİLMESİ GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ

Yeni nesil okumayı seviyor

Kütüphane Haftası düzenlenen programla kutlandı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen programda konuşan Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz yeni neslin daha çok okuma eğiliminde olduğunu söyledi.

OKUMAYI ISRARLA ÖZENDİRMELİYİZ

Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, programda yaptığı konuşmada, Kütüphane Haftası´nın kutlanmasının amacının, okuma alışkanlığının yaygınlaştırılmasını sağlamak olduğunu söyledi.

YENİ NESİL DAHA ÇOK OKUYOR

Yeni neslin sevindirici şekilde daha çok okuduğunu belirten Haktankaçmaz, "Yeni nesil kitap okumayı, kitaplarla bir arada olmayı, kütüphanede olmayı seviyor. Bu çok güzel bir şey. İnşallah yeni nesil böyle etkinliklerle daha çok kitapla bir arada olacak" dedi.

TEKNOLOJİ OKUMAYI GEREKTİRİYOR

İl Halk Kütüphanesi Müdürü Zeliha Atay ise yeni nesil çocukların teknolojinin içerisine doğduklarına işaret ederek, bu açıdan çocuklar için kütüphanecilikte gelenekselleşmiş, alışılmış uygulamaların tatmin edici olmadığına işaret ederek, "Artık yeni nesil çocuklara cevap verecek yeni nesil kütüphaneler üzerine çalışmalar başlatılmıştır. En önemli kültürel yapılardan biri olan halk kütüphaneleri, sundukları hizmetler ve gerçekleştirdikleri etkinliklerle toplumsal değişime katkıda bulunan kurumlardır. Sosyal ve kültürel etkinlikler, kütüphanelerin halkla bütünleşmesini sağlayan, kütüphane ile halk arasında köprü vazifesi gören ve daha da önemlisi hizmet verdiği insanlara ´yaşam boyu öğrenme´ yetisi kazandıran faaliyetlerdir? diye konuştu. Vali Haktankaçmaz, konuşmaların ardından 2017 yılında en çok kitap okuyan ve ödünç alan okuyuculara hediyelerini verdi.

HABER MERKEZİ



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı