Yenimahalle Mezarlığı sel sularından kurtulacak

Yenimahalle Mezarlığı sel sularından kurtulacak

HABERİMİZ SES GETİRDİ; YEŞİL VADİ TOKİ-YENİMAHALLE MEZARLIK KAVŞAĞINDA ÇALIŞMALAR BAŞLADI

HABERİMİZ SES GETİRDİ; YEŞİL VADİ TOKİ-YENİMAHALLE MEZARLIK KAVŞAĞINDA ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Yenimahalle Mezarlığı sel sularından kurtulacak

Geçen hafta yaptığımız, ?Yeşil Vadi TOKİ-Yenimahalle Mezarlık Kavşağında sel perişan ediyor? başlıklı haberin ardından bölgede hummalı bir çalışma başlatıldı.

SEL YÜZÜNDEN SUNGUR´UN KENDİ BENZİNLİĞİNİ AÇAMADIĞI İDDİA EDİLDİ

Yoğun yağmurla birlikte Yahşihan sınırları içerisinde kalan Yeşil Vadi TOKİ-Yenimahalle Mezarlık Kavşağında sele yol açması, özellikle Yeşil Vadi TOKİ´de yaşayan vatandaşların büyük tepkisini çekmiş, haber merkezimize ulaşan vatandaşlar, yıllardır konuya duyarsız kalan Yahşihan belediyesine büyük tepki göstermişlerdi. Hatta bir vatandaş da kavşak yakınlarındaki bir benzinliği satın alan Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur´un, benzinliği yeni aldığı yıl, bölgedeki sel problemi yüzünden benzinliğini hizmete açamadığını iddia etmişti.

HER YAĞMUR SONRASI YENİMAHALLE MEZARLIĞI PERİŞAN OLUYORDU

Yahşihan-Kırıkkale arasındaki en önemli ikinci bağlantı yolu olan TOKİ-Mezarlık Kavşağında meydana gelen sel sularının Kırıkkale-Kayseri Yoluna çıkmak için bekleyen araçları zor durumda bıraktığını, hatta bu sel sularının Yenimahalle Mezarlığını perişan ettiğin belirten Yahşihanlı vatandaşlar, ?Her yağmur sonrası Yenimahalle Mezarlığı perişan oluyor. Kırıkkale Belediyesi bu konuda sessiz kalıp Yahşihan Belediyesine tepki göstermiyor. Ama biz çok iyi biliyoruz ki, olan Kırıkkale Belediyesine oluyor.?

SEBEP: PODIUM AVM CİVARINDAKİ ÇARPIK İMAR UYGULAMALARI

?Kırıkkaleli vatandaşlar, Kırıkkale Belediyesinin zafiyeti sonucu bu durumun oluştuğunu sanıyorlar. Oysa bu selin sebebi çok basit: Podium AVM Civarındaki çarpık imar uygulamaları, o bölgeden seli tamamen Yenimahalle Mezarlığına sürüklüyor. Yahşihan Belediyesi ise bu konuda kılını kıpırdatmıyor. Sayın Sungur işi gücü bıraktı, seçim yatırımı olarak devletin kesesinden kahvaltılar, il dışı geziler düzenlemeye başladı. Peki, Sayın Başkanımız, bu tür lüks tüketimlere harcayacağı paranın yalnızca yüzde 10´uyla Podium-Yenimahalle Mezarlığı arasına büz döşeyip sel sularını toprak altına yollasa kötü mü olur?? şeklinde tepkilerini bildirmişlerdi.

VATANDAŞTAN PUSULA´YA ÖVGÜ

Bu haberimiz üzerine, önceki gün bölgede çalışmalara başlayan ekipler, bölgedeki selin Yenimahalle Mezarlığına zarar vermemesi ve Yeşil Vadi TOKİ-Yenimahalle Mezarlık Kavşağındaki sel sorununu en aza indirgemek için kolları sıvadılar. Bölgede birkaç gündür süren hummalı çalışmayı gözleyen vatandaşlar, ?Yıllardır bizleri perişan eden bu sorunu birkaç kez Yahşihan Belediyesine iletmemize rağmen muhatap bulamamış, sorunumuzu anlattığımız kimi basın yayın organı da anlaşılmayan bir sebeple haberi yazmaktan imtina etmişlerdi. Oysa gazetecilik bu değil midir? Vatandaşın sorunun yazmayacak da neyi yazacaksınız? Neden korkuyorsunuz? Bakın, kaleme aldığınız bu güzel haber sayesinde sorunumuz çözüme kavuşuyor. Teşekkürler PUSULA? dediler.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü