Yerli ve milli silahları barış için yapıyoruz

Yerli ve milli silahları barış için yapıyoruz

2023´E KADAR HEDEFLER BİTECEK

Yerli ve milli silahları barış için yapıyoruz

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yerli ve milli savunma sanayinin güçlü olması gerektiğini belirterek, ?Türkiye olarak biz yerli ve milli savunma sanayini devletlere savaş açmak, masum insanları öldürmek için değil, barışı ayakta tutmak ve teröristlerin bölgede cirit atmasını önlemek için destekliyoruz? dedi.

2023´E KADAR HEDEFLER BİTECEK

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kırıkkale Üniversitesinde düzenlenen Uluslararası Savunma Sanayi Sempozyumu´na katıldı. Savunma Sanayi´nde tamamen milli ve yerli olmayı hedeflediklerini belirten Bozdağ, 2023 yılında hedeflerinin yüzde 80´ini gerçekleştireceklerini söyledi. Savunma sanayinin ülkeler için önemli bir güç olduğunu belirten Bozdağ, diğer ülkelerin güçlerini savaş ve terör örgütlerini beslemek için kullandığını belirterek, Türkiye´nin böyle bir düzende olmayacağını bildirdi. Savunması güçlü olacak olan Türkiye´nin dünya barışına katkı sağlayacağını ve bölgedeki terörist faaliyetlerini durduracağını belirten Bozdağ, 20023 hedeflerinin tüm hızıyla sürdüğünü ve başta Avrupa olmak üzere diğer ülkelerin yerli ve milli savunma sisteminden rahatsız olduğunu açıkladı.

DÜNYADA SİLAH TEKELLEŞMESİ VAR

Savunma sanayinin insanlığın temelinden kıyamete kadar gidecek olan önemli bir konu olduğunu belirten Bozdağ, ülkelerin kendilerine savunma alanında yeterli olmasının büyük bir güç göstergesi ve caydırıcılık olduğunu ifade etti. Dünya da savunma sanayini belirli başlı ülkelerin elinde bulundurduğunu bildiren Bozdağ, bunun da tekelleşme yarattığını ve dünya barışına kast ettiğini belirtti. Birleşmiş Milletler güvenlik konseyinde hukuku göz ardı eden kararların alındığını ve bu kararların dünya barışını kötü olarak etkilediğini belirten Bozdağ, Suriye´de büyük bir insani dram yaşandığını Esed´in İdlib´de kimyasal silah kullandığının açığa çıktığını söyledi.  İnsanlığın ve vicdanın öldüğünü belirten Bozdağ, İdlib´den getirilen 3 kişinin otopsi işlemlerinin tamamlandığını ve otopsi raporlarından kimyasal silah kullanıldığının açığa çıktığını bildirdi.

YAŞAM HAKKI BİRİNCİ HAKTIR

İnsan için yaşama hakkından daha üstün bir hak olmadığını belirten Bozdağ, Türkiye´yi eleştirenlerin konu Suriye olduğunda sus pus olduğunu ve yaşam hakkı savunmasını kimsenin yapmadığını kaydetti. Bekir Bozdağ konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı, ?İnsanların hakları teminat altına almak önemlidir. İnsan için yaşama haklıdan daha üstün bir hak yoktur. Türkiye´yi eleştirenlere soruyorum, Suriye´de öldürülenlerin yaşam hakkı konusunda neden konuşmuyorsunuz. Metinlerin gereğini neden birleşmiş milletler yapmıyor. Vahşet karşında ortak bir Kars çıkmıyor. İnsanlık ölmüştür vicdan ayaklar altındadır. Trump ve Putin gereğini yapmıyor. Hiç bir ülkenin çıkarı, insanlığı yok etme üzerine kurulamaz.  Dünya bu şekilde yoluna devam edemez. Her ülke her şeye artık kendi çıkarı ile bakıyor. İnsanlık Suriye´de kaybetmiştir terör kazanmıştır. İnsanlığın sözcüsü olan Türkiye adaletin tecellisi için üzerine düşeni yapacaktır.?

ESED ZULÜM UYGULUYOR

?Biz hep hakkı söyledik bizden rahatsız oluyorlar. Esed´e biz aferin mi diyeceğiz. Altında imza atan metinlere neden bağlı kalmıyorsunuz. Öldürmekle kimse ile yarış yapamayız. Yaşam hakkını korumakta yarışa varız İnsanlığı yok etme yarışında yokuz Türkiye bunların karşısındadır. Türkiye önemli bir konu sahip. Güçlü olmak için var olmak için kıyamete kadar varlığı devam ettirmesi için savunma sanayine önemli veriyoruz. Savunma sanayinin Türkiye de güçlenmesi savaş açmak tekerrür desteklemek değildir, biz savunma sanayini barışı ayakta tutmak için güçlendirmek terör örgütlerinin cirit atmasını önlemek için sanayiyi ayakta tutmak zorundayız. Siz güçlü olursanız barış erken gelir. Türkiye her alanda kendini geliştirmek zorundadır. Milli ve yerli savunmayı daha ileri bir noktaya taşıma zorundayız.?

2002´DE YÜZDE YÜZ YABANCIYA BAĞLIYDIK

?2002´de baktığımız zaman savunma da yüzde yüz yabancı ya bağlı. Milli ve yerli savunma sanayi kararı aldık. Yüzde 60´ları geçtik ve hedefimiz yüzde 80´i bulmaktır. Kendi kendine yetecek, bölgede huzur ve barışın sigortası olacaktır. İsrail den insansız hava aracı aldık ve bu araçları artık kendimiz yapıyoruz. Savunma sanayinde sadece kar amaçlı çalışma yapmak zorunda değiliz. Türkiye bu alanda kar hesabı yapmadan kendi güvenliği için bu adımları atmak zorundadır. Göktürk uydusu semada. Bütün dünyayı takip ediyoruz. İmkânı ve gücü olan bir Türkiye var. Barbaros hayrettin paşanın torunları gemilerini yapmıyordu. Şimdi biz yapıyoruz, başka ülkelere de yapıyoruz. Uzun menzilli füzeleri ve füze kalkınma sanayini biz yapacağız. Türkiye bunları yapar ve ak parti hükümeti bunu yapıyor.?

YENİ BİR DÜZEN KURDUK

?Savunma sanayine öncelik verdik yeni bir düzeni kurma alma kararı aldık. 2023 de yüzde 80 hedefimize ulaşacağız. Kıbrıs hareketi başladı ambargo başladı. 2002 ye kadar bunu kimse sormamış bir savaş olsa ne yapacağız diye sormadılar. Terör örgütleri silahları bazı ülkelerden alıyor. DEAŞ ne zaman peyda oldu. DEAŞ 152 ayrı ülkeden 95 ayrı kökenden terörist var. Bunları kim ikna ediyor. Suriye ve Irak´ta savaşmak için. Ölmek ve öldürmek için geliyorlar. Doğru adreslere bombalar girmiyor. Türkiye DEAŞ ile sonuna kadar mücadele ediyor. Yardım ve yataklık ettik diye gösteriyorlar. DEAŞ uluslararası proje terör örgütüdür.  Bir yandan dövülerek bir yandan parlatılıyor.  10 civarında örgütle mücadele eden tek ülke biziz. PKK´nın elimde ki silahları kim veriyor biz biliyoruz. Terörü desteklemekten vazgeçin terörün vatani dili olmaz. İyi terörist kötü terörist diyorlar insanlığın devletlerin düşmanıdır.?

DEAŞ TAŞERON BİR ÖRGÜTTÜR

?Taşeron terör örgütlerinin ipleri birinin elindedir. 16 Nisanda terör örgütleri sos adımlarına karşı çıkıyorsa, buna da karşı çıkıyor. Batı seçimlerde alenen taraf haline gelmiş. Yerli ve milli bir sistem kurduğunuz içim bunları yapıyorlar. Türk halkı milli olmaya devam edecektir. Savunma sanayinin Türkiye de güçlenmesi savaş açmak tekerrür desteklemek değildir, biz savunma sanayini barışı ayakta tutmak için güçlendirmek terör örgütlerinin cirit atmasını önlemek için sanayiyi ayakta tutmak zorundayız? dedi.

SOS KURTULUŞ OLACAK, SOS GÜÇ KATACAK

Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz ise, savunma sistemlerinin ülkelerin önemli bir gücü olduğunu belirterek, Kırıkkale´de yapılacak olan Silah Organize Sanayi Bölgesi´nin ülkeye güç katacağını söyledi. Kırıkkale´nin büyümesi ve gelişmesi, Türkiye´nin hedeflerine doğru yürümesi ve Türk Silahlı Kuvvetleri´nin ihtiyaçlarının karşılanması için SOS´un önemli olduğunu belirten Haktankaçmaz, ? Kırıkkale MKE ye ev sahipliği yaptı, MKE Türk Metal´e ev sahipliği yaptı.  Potansiyel var kapasiteye sahibiz. Silah sanayinin burada gelişecek. Sos Kırıkkale´de inşallah altyapı hazır şekilde hizmete sunulacak. Teknokent ve silah sanayine destek sağlıyoruz. Türkiye´ye önemli hizmet ediyoruz. Milli sanayi şerefiyle onuruyla yaşayan orduya sahip olmak geliyorsa K kale olarak üzerimize düşeni yapacağı. SOS Kırıkkale´nin kurtuluşu büyümesi için önemli olacak? dedi.

15 TEMMUZ´DA BİZE GÜÇ VERDİ

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ´ın 15 Temmuz gecesinde mecliste destan yazdığını ve büyük bir kahramanlık örneği gösterdiğini söyledi.  FETÖ hainlerinin uçaklarıyla meclisin bombalanması esnasında, biz burada öleceği ama buradan çıkmayacağız, bizim buradan çıkmamız milletin iradesini kırar diyen Bekir Bozdağ´ın önemli bir kişiliğe sahip olduğunu belirten Can, o gün millete cesareti Bozdağ´ın verdiğini ifade etti. Can konuşmasının devamında, ?15 Temmuz da alçak FETÖ teröristlerine meydan okumuş, milleti motive etmiş ve FETÖ şevk kırmıştır. Gerekirse burada öleceğiz diyen bir bakanı ağırlamaktan gurur duyuyoruz. Yerli silahı kentte üretiyoruz. El Bab´da DEAŞ´a yurt içinde ise PKK ya karşı milli silah kullanacak. Yüzde %80´i yerli ve milli savunma sanayi hedefimiz var. Bu hedefe ulaşacağımıza inanıyorum? dedi.

MİLLİ VE YERLİ OLMAK ÖNEMLİ

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ekrem Yıldız ise milli ve yerli savunma sistemi için üniversitenin de gerekli desteği verdiğini söyledi.  Ülkenin ve bağımsızlığı için savunmanın önemli olduğunu belirten Yıldız açıklamasının devamında, ?Ülkenin varlığı ve bağımsızlığının korunmasında savunma çok önemlidir. Hazırlık ve savunma süreci ülkelerin em önemli yatırımdır. Altyapı ve donanımların dışa bağımlılığın azaltılması ve milli olması önemlidir. Kıbrıs barış hareketinde zorluk yaşadık. Türkiye 2000´li yılların başında yüzde sekseni dışa bağımlı iken şimdi yüzde 40 a indirmiş ve hedef yüzde 20´dir.?

TSK´YA GÜÇ KATIYORUZ

?Somut ve seri üretimler TSK´ya verilmiştir. Kırıkkale savunma sanayinin temelini teşvik eden fabrikalar kuruldu. Silah sanayinin Kırıkkale civarında kurulması ile ilgili öneriler İzmir iktisat kongresinde gündeme gelmiştir. Birçok fabrika faaliyetini sürdürüyor. Üniversite de önemli çalışmalar var. MKE Kurumu ile ortak çalışıyoruz. Bu çalışmalar ilerde savunma sanayi enstitü kurulma yolunda evrilecektir. Teknokent stratejik ortaklara sahiptir. Yeni Teknokent çalışmalarımız tamamlanacak ve firmalar yeni binada faaliyet gösterecek. Sos için bir motivasyon faktörü olarak algılanacak. Bugün bu program ilgi görmesi bizi sevindirmiştir. Türk bilim adamlarının sanayi içinde bulunan sektörlerin yardımları ile olmuştur.? dedi.

MİLLETİN İZİNDEN GİDECEĞİZ DEVLETİ MİLLET OLUŞTURUR

Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Recep Çalan ise yaptığı açıklamada, ?Devleti oluşturan millettir. Milletin ve devletin yaşaması için bölgede güçlü olmalıyız. Ekonomi sağlam olan güçlü bir savunma sanayine sahip olan devletler önemli konuma sahip olur. Devletimizin ilelebet yaşamasının teminatı güçlü ve yerli savunma sanayidir. Teknopark hayata geçti. Savunma teknolojisi laboratuvar oluşturmak istiyoruz. Beş ülkeden 14 farklı bildiri sunulacak. Müsteşarlık ile birlikte savunma teknolojileri üzerinde duruyoruz. Yerli ve milli savunma hedefi için gece gündüz çalışıyoruz? diye konuştu.

TÜRK METAL KIRIKKALE´DE DOĞDU

Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Yücel Yücel ise, Türk Metal Sendikası´nın Kırıkkale´den doğarak savunma sanayine önemli bir güç kattığını söyledi.  Yücel açıklamasının devamında, ?Metal işçilerinin varlığı Türkiye´de önemli bir yer tutar. Ülkemizin çeşitli yerlerinde çıkan sendikalar bir bir ortaya çıkmıştır. Savunma sanayinin temel diriğiyiz. Sendika temel taştır. Ülkemizin bağımsızlığı için savunma çok önemlidir. Milli Savunma projesi hayata geçmiştir. Yapılan yatırımlarla TSK´nın ihtiyacı yerli olarak karşılanıyor. Devlet sanayi üniversite işbirliği önemi kazandırmıştır. Sendika olarak savunma sanayine destek vereceğiz. Bu sektörün milli olmasından yanayız. Kırıkkale´yi bir sanayi kentine dönüştüren herkese teşekkür ediyorum.? dedi.

SAVAŞLAR TEKNOLOJİYLE KAZANILIR

MKE Genel Müdürü Ahmet Taşkın ise, savaşların artık bilek gücü ile kazanılmadığını, teknolojinin ve siber saldırıların önemli bir yer tuttuğunu söyledi. Taşkın açıklamasının devamında, ? Savaşı teknoloji kazanır. İman dolu yürekler olsa da teknolojik eksikle savaşmak mümkün değildir. Fatih Sultan Mehmet´in ürettiği ilk toplar en üstün teknoloji idi. Bu sayede İstanbul fetih edildi. Teknolojik üstünlük oldu İstanbul fetih edildi. Üretim teknolojisi güncelleştirme ve yenileme çalışmaları yapıyoruz. Çelik yatırımı devam ediyor, en büyük yatırım talebi budur. 100 milyon dolar bütçesi var ve bu sene devreye girerek hizmet edecek İlk çelik Kırıkkale fabrikalarında üretilmiştir. KÜ da çalışmalar yapıldığını öğrendim silah sistemlerinde bu çelikten faydalanmayı düşünüyoruz. 52 milyon TL ARGE çalışmalarına harcandı. Uygulamaya dönük ARGE konusu çok önemlidir? diye konuştu.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız