Yeter ki hareket edin!

Yeter ki hareket edin!

"FİZİKSEL AKTİVİTEYİ TEŞVİK PROJESİ"

Yeter ki hareket edin!

Sağlık Bakanlığının "Fiziksel Aktiviteyi Teşvik Projesi" kapsamında Kırıkkale Üniversitesi (KÜ) öğrencilerine 350 bisiklet dağıtıldı. Törene katılan davetliler alanda bisiklet turu yaptı. Önümüzdeki günlere bisiklet sayısının artacağı söylendi. Konuşmaların ardından Vali Ali Kolat ile KÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, proje protokolünü imzaladı. İmza töreninin ardından bisikletler tespit edilen öğrencilere teslim edildi.

HAREKETLİ TOPLUM

Vali Ali Kolat, KÜ Rektörlüğü önünde düzenlenen törende, hareketli bir toplumun oluşmasını istediğini belirterek, herkesi hareketli bir toplum olmaya yönlendirmeye çalıştığını söyledi. Sağlık Bakanlığının obez bir topluma karşı hareketliliği hep gündeme getirdiğini anımsatan Kolat, "Bu anlamda Fiziksel Aktiviteyi Teşvik Projesini son derece önemsiyorum. Sağlık açısından tuz ve şekerin de riskli ve tehlikeli olduğunu biliyoruz. Ekmek tüketimimiz çok fazla. Bu anlamda bu bisikletlerin devreye girmesi önemli bir proje olmuştur. Bu bisikletler yapılan hizmet karşılığı geliyor. Belediyeler ve okullar da yarın bisiklet almak istiyorsa bisiklet yolları yapmak zorundalar. `Al sana bedava bisiklet` değil. Bunun alt yapısının da olması gerekiyor" dedi.

SİTEMLİ KONUŞTU

Kolat, sözlerinin sonunda sitemli konuşarak, Kırıkkale'de birçok spor tesisinin bulunduğunu ve tesisten üniversite öğrencilerinin yaralanmadığını belirtti.  Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş de fiziksel hareketsizliğin dünyada önlenebilir risk faktörleri arasında olduğunu vurguladı.

4'NCÜ SIRADAYIZ

Dünya Sağlık Örgütü`nün yaptığı araştırmalara göre tüm dünyada ölüme neden olan risk faktörleri sıralamasında 4. sırada yer aldığını bildiren Güngüneş, "Ülkemizde de bu çok ciddi seviyelerde. Dünya genelinde yıllık 3,2 milyon insan ölmektedir. Bunlar sadece hareket ederek engellenebilir. Yeterli hareketi sağlamayan insanlar normal insanlara göre yüzde 20-30 daha yüksek risk altındadır." diye konuştu. KÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız ise, bisikletleri almak için üniversite içinde bir dizi çalışma yaptıklarını ve bisiklet sayısını attırmak için çalışmayı genişletecekleri ifade etti.



1

Fen Lisesi Birinci Oldu

2

Kırıkkalegücü Seriye Bağladı

3

Avrupa Spor Haftası” Kırıkkale’de kutlandı

4

3. Lig Basketbol maçları başlıyor

5

Kırıkkalespor Salih Eken’e Emanet

6

Şeytanın bacağını kırdık 3-0

7

İLK YARI ANALİZİ