YİH yine bir ilke imza attı

YİH yine bir ilke imza attı

ORGAN KURTARAN OPERASYONLAR SÜRECEK

YİH yine bir ilke imza attı

İleri derecede böbreğe doğru idrar kaçağı ve böbreklerin genişlemesi tanısı ile böbrek yetmezliği gelişebilecek 11 aylık bebek, Yüksek İhtisas Hastanesi´nde ilk defa gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu.

İDRAR KESESİNDE YENİDEN KANAL OLUŞTURULDU

İleri derece böbreğe doğru idrar kaçağı ve böbreklerin genişlemesi (vezikoüreteral reflü, bilateral hidronefroz)  tanısı ile böbrek yetmezliği gelişebilecek 11 aylık kız hasta, Yüksek İhtisas Hastanesi´nde ilk defa gerçekleştirilen başarılı bir operasyon ile şifa buldu. Üroloji Uzmanı Op. Dr. Emrah Topbaş ve Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Özlem Yandım´ın gerçekleştirdiği ameliyatla (Bilateral Üreteroneosistostomi operasyonu) erken dönemde müdahale edilerek, idrar kesesinden böbreklere doğru olan idrar kaçağı, idrar kesesinde yeniden kanal oluşturarak durduruldu.

­SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Yapılan operasyonla idrarın böbreğe geri dönerek böbreğe vereceği zarar önlendi,  kronik böbrek yetmezliğinin önüne geçildi ve hasta sağlığına kavuştu. Çok yüksek maliyetlere yapılabilen bu operasyon hastanenin kendi imkânları ve hastanın sosyal güvenliği kapsamında ücretsiz olarak yapıldı.

ORGAN KURTARAN OPERASYONLAR SÜRECEK

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi Yöneticisi ve Başhekimi Uz. Dr. Tekin Akça ile Kırıkkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreter Vekili Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. Mehmet Emin Demir,  başarılı bir cerrahi operasyon sonucunda bir yaşının altında olan minik hastanın, ileride kronik böbrek yetmezliğinden ve diyalizden kurtarılarak sağlığına kavuştuğunu belirterek,  ameliyatı gerçekleştiren ekibe teşekkür etti.  Buna benzer organ kurtarıcı sonuçları olan ameliyatların artarak devam edeceğini söyledi.



1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!