Yüzyıl da geçse kalplerde yaşayacaksınız

Yüzyıl da geçse kalplerde yaşayacaksınız

KIRIKKALE´DEN SARIKAMIŞ´A SELAM...

Yüzyıl da geçse kalplerde yaşayacaksınız

Sarıkamış Harekâtının 101. Yıldönümü münasebetiyle, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak organize edilen, ?101. Yılda Sarıkamış, Asımın Nesli Asrın Yürüyüşünde? adlı program ilimizde de gerçekleştirildi.

KIRIKKALE´DEN SARIKAMIŞ´A SELAM

Düzenlenen yürüyüşe, Vali Ali Kolat, Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu, Vali Yardımcısı Rıfat Ata, İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü, il protokolü, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

KUR´AN-I KERİM OKUNDU

Yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı´ndan başlayarak, Atatürk Bulvarı, Ankara Caddesi ve Zafer Caddesinden sonra, Cumhuriyet Meydanında son buldu. Buradaki program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Şehitlerimiz için Kur´an-ı Kerim okundu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü, 101 yıl önce Osmanlı-Rus Savaşında Allah-u Ekber Dağlarında 90 bin askerin şehit olduğunu, şehit olan vatan evlatlarının anısına, Gençlik ve Spor Bakanlığının 81 ilde eş zamanlı olarak bu yürüyüşün tertiplendiğini söyledi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Vali Ali Kolat ise, ?101. Yılında Sarıkamış Harekâtında şehit düşen 90 bin vatan evladını anmak üzere bir aradayız. Sarıkamış şehitlerimizin yaşadığı ortamı daha iyi anlamak üzere, Gençlik ve Spor Bakanlığının 81 ilde düzenlediği bu programa hep birlikte katıldık. Katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Bu soğuk ortamda bizler, her türlü imkâna sahipken, onların ortamını değerlendirme fırsatı bizlere verilmiş oldu. Gerçekten de onlar, giyimleriyle, kuşamlarıyla, o soğuk ortama hiçte uygun değillerdi. ?dedi.

KIŞA YENİLDİLER

Sözlerine devam eden Kolat, ?Ama büyük bir fedakârlıkla, Rusların elinde olan Artvin, Ardahan ve Kars illerimizi işgalden kurtarmak için bu fedakârlığı yaptılar ve kışa yenildiler. Allah mekânlarını cennet eylesin. Onları rahmetle anıyoruz. Sarıkamış´tan önce ve sonrada vatan uğruna birçok şehit verdik. Bu milletin bağımsızlığı, huzur ve güveni için şehit vermeye de devam ediyoruz. Önemli olan bu bilinç ve şuur içerisinde, geçmişimize ve geleceğimize sahip çıkmaktır. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Vefat eden gazilerimize rahmetle anıyor, hayatta olan Gazilerimize de sağlık ve sıhhat diliyorum.? diye konuştu. 

FOTOĞRAF ÇEKTİRDİLER

Konuşmalardan sonra, İl Genel Meclisi kararıyla, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü hizmetlerinde kullanılmak üzere, İl Özel İdaresi tarafından alınan, otobüsün teslimi yapıldı. Daha sonra, Kolat ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu, yürüyüşe katılan öğrencilerle birlikte fotoğraf çektirdiler.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ