Zamlar askıda Simidi vurdu

Zamlar askıda  Simidi vurdu

Kırıkkale’nin Zafer Caddesinde yılların simitçisi Harun Erciyas birkaç yıl önce başlattığı “Askıda Simit” uygulamasında simit bağışlayanların sayısının son zamlarla birlikte düştüğünü söyledi.

BAĞIŞÇI SAYISI AZALDI

Zamlardan Kırıkkale’nin simitçisi Harun Erciyas’de şikayetçi. Zafer Caddesinde yılların simitçisi Harun Önder simit daha önce 2-2,5 lirayken bundan daha çok satış yaptığını ve daha çok para kazandığını söyledi. Son zamlarla birlikte satışın neredeyse aynı olduğunu ancak kazancın düştüğünü belirterek zammın asıl askıda simidi vurduğunu söyledi. Daha önce günlük 15-20 hayırseverin askıda simit uygulamasına katılırken son zamdan sonra bu sayının yarı yarıya düştüğünü belirten Hurun Erciyas bu durumun dolayısıyla buradan simit alarak karnını doyuran garibanları da etkilediğini kaydetti.   

ZAM BİZİM ALEYHİMİZE

Simide yapılan zammın simit satıcılarının iyiliğine olmadığını anlatan yılların simitçisi Harun Ayhan daha önce simit ucuzken daha çok kar ettiğini belirterek petrole, un’a susama elektriğe zam yapılmasın simit fiyatlarının da aynı olmasını istedi. Daha önce simit dar gelirlinin birinci gıdasıyken şimdi simidin dar gelirlinin lüks yiyeceği olduğunu belirten Harun Erciyas simidin günlük abonelerinin de sayısının son günlerde yarı yarıya düştüğünü ifade etti. 



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız