Zararlar ödenecek

Zararlar ödenecek

2 BİN 770 DEKAR ALAN, DOLUDAN HASAR GÖRDÜ

2 BİN 770 DEKAR ALAN, DOLUDAN HASAR GÖRDÜ

Zararlar ödenecek

Dolu ve aşırı yağış nedeniyle zarar gören ekili alanlarla ilgili hasar tespit çalışması başlatıldı. Yapılan incelemede dolu ve yağışın 2 bin 770 dekar alanda hasara yol açtığı tespit edildi.

HASAR TESPİT ÇALIŞMASI YAPILDI

Konuyla ilgili olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada 16-18 Mayıs 2016 tarihleri arasında yaşanan dolu ve aşırı yağışlardan dolayı Merkez İlçe Ulaş, Karacalı köylerinde, Balışeyh İlçesi Kırlangıç, Yenili ve Beşbıçak köylerinde Delice İlçesi Yeniyapan ve Büyükyağlı köylerinde, Keskin İlçesi Eroğlu Köyünde, Sulakyurt ilçemizde Danacı, Ayvatlı, Ambardere, Yağbasan, Deredüzü ve Ortaköy Köylerinde buğday, arpa, meyve ve bağ alanlarında toplam 2 bin 770 dekar alanda yüzde 30-40 oranında zarar meydana geldiği bildirildi.

İLGİLİLER ALANDA İNCELEME YAPTI

Zarar gören alanlarda Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş ve Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Ali Demir incelemelerde bulundu. İl ve ilçe müdürlük teknik elemanlarınca afet sonrası zarar gören alanlarda hasar tespit çalışmalarına başlandı. Meydana gelen afetlerle ilgili olarak Bakanlığımıza ?Afet İhbar Formu? gönderildi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü