Ziraat, altına değer katacak

Ziraat, altına değer katacak

YASTIK ALTINDAKİ ALTININ KAYBOLMA VE ÇALINMA RİSKİNİN OLDUĞU BİLDİRİLDİ

YASTIK ALTINDAKİ ALTININ KAYBOLMA VE ÇALINMA RİSKİNİN OLDUĞU BİLDİRİLDİ

Ziraat, altına değer katacak

Ziraat Bankası Bölge Müdürü Yusuf Cenk Şahım, yastık altında tahmini 2 bin 200 ton altının bulunduğunu söyledi. Evde altının çalınma ve kaybolma riskinin bulunduğunu belirten Şahım, Ziraat Bankasının devlet güvencesinde saklama ve 6 aylık kupon, kira getirisi elde etme olanağı sağlayacağını belirterek sitemden yararlanılmasını gerektiğini ifade etti.

ALTIN HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Şahım, Derya Alabalık Restoranda düzenlediği basın toplantısında, altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihracı hakkında bilgi verdi. Şahım, Ziraat Bankasının ihracat aracısı tek banka olarak belirlendiğini anımsatarak, "Hazine Müsteşarlığınca teslim alınan hurda altın karşılığı çıkartılacak olan altın tahvili, yatırımcısına 6 ayda bir kupon faizi getirisi sağlayacak Devlet İç Borçlanma Senedidir. Altına dayalı kira sertifikası ise 6 ayda bir kira getirisi kazandıracaktır? dedi.

22-24 AYAR KABUL EDİLECEK

Toplanacak hurda altında, sadece 22 ve 24 ayar altınların kabul edileceğini belirten Şahım şöyle konuştu: ?Şubelerimizde hazır bulunacak uzman, Darphane tarafından basılan altınları adet olarak, diğer altınları ise tartarak herhangi bir kesintiye tabi tutmadan değerini hesaplayacaktır. Üzerinde değerli ya da değersiz taş bulunan altın, takı ve ayrıca Reşat altınları kabul edilmeyecektir."

KİRA SERTİFİKASINI ANLATTI

?Altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikasının avantajlarını anlatan Şahım, her şeyden önce altınların evde çalınma ve kaybolma riskini ortadan kaldırarak devlet güvencesinde saklama ve 6 aylık kupon/kira getirisinin elde etme olanağı sağlanacağını vurguladı.

Şahım, bu kapsamda açılan hesaplardan müşteriden hesap işletim ücreti ya da komisyon kesilmeyeceğini belirterek, "Gelir vergisi (stopaj) oranı yüzde 0 olarak belirlenmiştir. Dönemsel 6 aylık kupon/kira oranı yüzde 1,20´dir. Kupon/kira ödemeleri yatırımcıların hesaplarına Türk Lirası cinsinden net olarak aktarılacaktır."

BANKA YATIRIMI HAKKINDA BİLGİ

?Müşterinin vadesinden önce tahvili satmak isterse gram altın karşılığı altın tahvilleri ve altına dayalı kira sertifikasının, müşterilerin bankadaki yatırım hesaplarına aktarılacağını anlatan Şahım, şunları kaydetti: "Bu aşamada müşterilerin herhangi bir işlem yapmasına gerek bulunmamakta olup müşterilerin vadesiz altın mevduat hesaplarında yer alan her 1 gram altın karşılığında yatırım hesaplarına bin adet altın tahvili aktarılacaktır.?

İSKONTO UYGULANMAYACAK

?İhraç tarihini takip eden 3 ay içerisinde altın tahvilleri ve altına dayalı kira sertifikalarının bankamıza satılmak istenmesi durumunda yüzde 1,5 iskonto uygulanarak bankamız tarafından geri alım fiyatı ilan edilecektir. 3 aylık süre sonrasında ise herhangi bir iskonto uygulanmayacaktır.? Toplantıya Ziraat Bankası şube müdürleri de katıldı.

HABER: Arzu Kayır



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı