HABİLHAN PEHLİVANLI


?118? Çıldırtma Hattı

?118? Çıldırtma Hattı


Bilinmeyen Numaralar özelleşeliden beri zaten yerinde olmayan akıl sağlığımız iyiden iyiye uçmaya başladı.
 
Eskiden ne güzel bir tek 118 vardı. Arar, bilmediğiniz numarayı sorardınız.
Ya şimdi?
 
11810
11833
11818
11880...
Daha kimbilir neler çıkacak?
 
Zaten 118 servisi de özelleşme gerçekleşmeden kısa bir süre önce hepimizin kafasını karıştırmaya başlamıştı. Zira daha önceleri ücretsiz olan bu servisin çok fahiş fiyatlarla müşteriye sunulmaya başlanması, o zamanlar devlet kontrolünde olan 118 servisine güvenirliği de azaltmıştı. Çünkü bilmediğiniz bir numarayı sormak için neredeyse 5 TL gibi bir ücret ödemek zorunda kalıyordunuz.
***
Özelleşme sonrasında iş iyice çığırdan çıktı.
Ortada nasıl bir pasta var ve nasıl bir rant dönüyorsa artık, 7/24 118 reklâmları hepimize kafayı yedirtecek düzeye geldi.
 
İbrahim Tatlıses`i (sesiyle bile olsa) reklâmında oynatacak kadar kazanan bir sektör, elbette hepimizi bıktıracak kadar spot da geçirtir her reklâm kuşağında...
***
Reklamların sıklığı bir yana, özenle bestelenmiş, sloganik melodiler tekrar edile edile kulağımızda öyle bir yer ediyor ki, beynimiz hiç durmadan bu melodileri mırıldanmaya programlanıyor adeta...
 
İşte ?sihirli kutunun? en önemli özelliği de bu olsa gerek!
***
Bu servislerle ilgili önemli bir husus daha:
Reklâmlarda altyazı olarak geçen ?karınca duasını? mutlaka okuyun. Çünkü orada yazan dakikası 189 kuruş gibi bir ibareye dikkat etmezseniz gelecek faturada da şaşırma hakkınız olmaz! 189 kuruş=1 TL 89 kuruştur. Yani, nerdeyse 2 TL!!!
 
Bu arada, telefon numarasını soracağınız kişinin ismi ?Ali? bile olsa, size numarayı söyleyecek görevli en az 2 dakika o ismi anlamayacak ve size birkaç kez tekrar ettirecektir. Aman ha, buna da dikkat!
***
Her geçen gün sinir katsayımız biraz daha artıyor.
 
Zaten bu servisleri kullanmayan bir kişi olarak, bu gidişle önüme geçen herekesin telefonunu kaydedip, 118`leri kullanmamaya yemin edeceğim.
 
Reklâmın iyisi kötüsü olmazmış...
Peh... Bal gibi de olur işte!
  • Salı 24.9 ° / 7.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.4 ° / 10.5 ° false
  • Perşembe 25.7 ° / 13.5 ° Güneşli