HABİLHAN PEHLİVANLI


16 celse duruşma cezası(1)

16 celse duruşma cezası(1)


Son 571 günü tek kişilik hücrede olmak üzere 1295 gündür cezaevinde ?tutuklu? sıfatıyla yatan Mustafa Balbay ile gazeteci Tuncay Özkan?a duruşmalar sırasında disiplini bozucu davranışlarından dolayı 16 celse duruşmalara katılmama cezası verildi.
?Adalet mülkün temelidir.?
O olmazsa düzen olmaz!
Mahkemeler de Türk Milleti adına karar veren kurumlardır.
Ancak başladığı günden beri tartışmaları da her geçen gün artan,
22 ay ?tutuklu? sıfatıyla Silivri?de yattıktan sonra bir kere bile hâkim karşısına çıkarılmadan salıverilen Mustafa Özbek gibi topluma mal olmuş bir kişinin bile içinde olduğu bir dava günden güne şaşırtmaya da devam ediyor! 
Öyle ki
Terör örgütü üyesi olduğu kesin?
Silahlı mücadelede dahi bulunmuş?
Ülkenin birlik ve bütünlüğüne kastetmiş PKK?lı teröristlerin bile bir gecede, bilemediniz birkaç günde bırakıldığı ülkemizde, ülkesine yıllarca hizmet etmiş generallerin, sendikacıların, gazetecilerin, parti liderlerinin, millî davalara sahip çıkmak üzere teşkilatlanmış dernek yöneticilerinin aylardır, hatta yıllardır ?tutuklu? sıfatıyla cezaevinde alıkonulmaları Türk Milletini her gün daha da şaşırtıyor.
***
?Tutuklu? sıfatıyla diye sürekli vurguluyorum.
Çünkü
CMUK ve İnsan Hakları gereği tutukluluk süresinin olabildiğince az tutulduğu ülkemizde, yukarıda da belirttiğim gibi, alenî teröristlerin bile birkaç günde tutukluluk süreleri sona ererken, henüz haklarında hüküm verilmemiş Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan?a 16 celse duruşmalara katılmama cezası beni çok şaşırttı.
Böyle bir ceza, benim fikrimce şöyle bir mesaj anlamına gelmektedir:
?Ben sizi en az 16 celse daha tahliye etmeyi düşünmüyorum!?
Peki, bu kişiler hakkındaki deliller ya da mahkemenin seyri bir anda değişir de yarın sabaha tahliye olmalarını gerektiren bir durum söz konusu olursa ne olacak? (Devamı yarın)
  • Cuma 19.5 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22 ° / 7.5 ° Güneşli
  • Pazar 24.3 ° / 9.1 ° Güneşli