HABİLHAN PEHLİVANLI


4 Nisan 1997

4 Nisan 1997


Türk Milletinin en önemli özelliklerinden birisidir, karizmatik liderler çıkarabilmek içinden?
Ve bu liderler aracılığıyla kendi vasıflarını, diri ve taze tutabilmek?

En çaresiz kalındığı anlarda bayrağı eline alan bu liderler, Türk Milletine, her ne şart altında olursa olsun yol gösterici olmayı bilen, çareler gösteren şahsiyetler olarak Türk tarihinin altın sayfalarında yerlerini almışlardır.

Ve bu liderlerin en önemli özellikleri de canlarından önce cananı,
Mallarından önce de varını (vatanını) hep ön planda tutmaları olmuştur.

Cesareti delilikten de öte bir çılgınlıkla yaşayan bu değerli şahsiyetler, hangi dönemde olursa olsun Türk Milletini kendi öz değerleri içerisinde tutmayı ve üstünlüklerini halkına anlatmayı bilmişlerdir.
***
1919?da başlayan son dönem kurtuluş mücadelesinin büyük lideri Mustafa Kemal Atatürk?ün de fikren beslendiği ve Türkiye Cumhuriyeti?ni kurarken başucu fikri olarak ele aldığı Türk Milliyetçiliği davasının, 1940?lardan itibaren, dış güçlerin etkisiyle sekteye uğratılması ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yıpratılması için çabalayanlara karşı verilen mücadelenin ilk ve en önemli aktörlerindendir Merhum Alparslan Türkeş?

3 Mayıs 1940?ta alenen başlayan Türklüğün yeniden diriliş mücadelesini, Hakka yürüdüğü 4 Nisan 1997 tarihine kadar, her ne şart altında olursa olsun sonuna kadar veren Türkeş, Türk tarihinin liderleri için kullandığı en önemli sıfat olan ?Başbuğ? sıfatını kendisine yakıştıran milletine layık olabilmek için dolu dolu bir ömür vermiştir.

Basit siyasi kaygılardan ve hırslardan uzak,
Günübirlik siyaset yapma kaygısı olmayan,
Devlet ve milletinin bekası için hiçbir davranışını ve sözünü sakınmayan,
Gerçek anlamda bir devlet adamı olarak yaşamış ve öyle vefat etmiştir.

4 Nisan 1997 tarihinde, Ankara?yı bembeyaz bir örtüyle kaplayan o kara rağmen, dünyanın dört bir yanından gelen milyonların tekbir nidaları eşliğinde ebediyete uğurlanırken de, ömrü boyunca ortaya koyduğu fikirlerinin tüm Türklere nasıl mal olduğunu bir kez daha ispatlamıştır.

Yüce Yaratan Türk Milletine hep böyle liderler nasip etsin!
Ve Merhum Alparslan Türkeş?e de rahmetini en bolundan bahşetsin!

  • Perşembe 21.8 ° / 3.4 ° Güneşli
  • Cuma 19.5 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22 ° / 7.5 ° Güneşli