OSMAN ÖCAL


Mahşer Varsa

Mahşer Varsa


     Zalimin zulmü varsa mazlumun da ahı var,
    Bıraktığın her leke boynunda kendir olsun.
    Özgürlük bahşettiğin su döksün mezarına, 
    Ayrık tutsun her yeri kökü gözüne dolsun.

     Kanunlara saygılı, dürüst, emeğiyle geçinip boğazından haram lokma indirmeyen Türk milletinin bütün fertleri adına yukarıdaki dörtlüğü yazmama sebep olan; istemeyerek ve iyi niyetli de olsa suçluyu vatandaşın başına bela kılan makamı ve görevi ne olursa olsun herkesi zalim olarak nitelendirip mazlumun da ahı var diyorum.

      Sahi dürüst vatandaşın suçu ne kadar ağırsa bu güne kadar affedildiğini hiç duymadım. Suçu yoktur da ondan denilebilir. Peki, mükâfat nasip olur mu, yok.

       Sık sık vergisini vermeyen, borcunu ödemeyen, her hangi bir işlemden dolayı cezasını yatırmayan insanlar devlet tarafından millet adına affedilir. Kapkaççısı, katili, dolandırıcısı, ırzcısı, hırsızı gelenekleşmiş bir şekilde yine devlet tarafından millet adına salıverilir.

      Millete sorulmaz hiç. Hiçbir yönetim biz bu suçları, bu suçluları sizin adınıza affediyoruz, siz ne diyorsunuz demez. Asalaklar sürüsünün büyümesine vesile tutarlar, çanak tutarlar.

      Daha önceki bir yazımda da belirtmiştim; suçluyu affederken hangi kıstasları göz önüne alınıyor, affedilen suçlunun yeniden suç işlemeyeceği garanti ediliyor mu, yani ıslah edilmiş mi, işlediği suçtan pişmanlık duyuyor mu vs. vs. Bunlar dikkate alınmadan yapılan her affediş caydırıcı olmadığı gibi yeniden suç işlemeye teşvik ve suçlunun korunması, kollanması anlamına gelmiyor mu?

      Suça maruz kalan vatandaşın suçu ne ki zalimce uygulamaların mazlumunu oynasın. Millet adına milleti bu duruma düşürüp, insanların malını, namusunu, canını tehlikeye sokmak milleti düşünmek değil milletin verdiği yetkiyi yanlış kullanmadır.

      Adı ne olursa olsun gelenekleşmiş ve sık sık uygulanan affedişlerin millete zarar vermekten, milleti üzmekten, milleti güvensizliğe itmekten ve suça meyilli olanları suç işlemeye teşvik etmekten başka bir işe yaramamaktadır.

      Halk arasında Rahşan affı diye bilinen bir salıverilme olmuştu. Ve akabinde evime girilmiş emeğim, çocuklarımın geleceği için birikimim çalınmıştı diye yazmıştım bir yazımda. Son yapılan salıverilmenin de doğru olmadığını birilerinin canının yanacağını, birileri sevinirken birilerinin üzüleceğini belirtmiştim. Hiçbir hırsızla özel bir hesabım yok ama üzülenlerden birisi de yine ben oldum maalesef.

     Dört gün önce beş arı kovanım çalındı, iki tanesi de telef edildi. Aradan iki gün geçti aynı bölgeden bir başka vatandaşın arıları çalındı. Vatandaş olarak gerekli merciye şikâyette bulunmak istediğimde ise sonuç almanın pek mümkün olamayacağı belirtildi. Gerekçe suçüstü yapılamamış olması imiş.

      Suçüstü bir arı hırsızı yakalarsanız haberim olsun diyerek şikâyetçi olmaktan vazgeçtim. Evime giren hırsızın bulunmamış, arılarımı çalanın bulunma ümidinin olmaması beni üzdü. Çünkü emeğimdi, helal kazancımdı, alın terimdi.
     İnsanları suç işlemesi için cesaretlendiren, yapanın yanına kâr bırakan; insanların mağdur olup üzülmesine sebep olan her yetkili ve görevliye diyorum ki bu dünyada masum ve mazlumuz, vatandaş olarak hakkımız var üzerinizde. Üstelik benim gibi kim bilir kaç kişinin. Mahşer varsa hakkımızı isteriz.

                     

  • Cuma 19.5 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22 ° / 7.5 ° Güneşli
  • Pazar 24.3 ° / 9.1 ° Güneşli