OSMAN ÖCAL


İçimizden Birisi

İçimizden Birisi


Hasanoğlan Köy Enstitüsü sonradan değişen adları ile Hasanoğlan Öğretmen Okulu ve Hasanoğlan Öğretmen Lisesinde okuyanlar bilirler. Alt sınıf erkek öğrencileri üst sınıf erkek öğrencilerine ağabey diye hitap ederlerdi. Şahsen hem öğretmen okulu hem öğretmen lisesi dönemini yaşamış birisi olarak ağabey dediğimiz bazı büyüklerimizle teknolojinin de desteği ile halen görüşme imkânını yaşıyoruz.

Toprak kokulu Anadolu insanının ana-atadan ve yetiştiği çevreden edindiği değerlere, kültürüne bakış açısı bir başka oluyor. Farklı siyasi görüşe sahip olsalar bile genelde o toprağın ve toprak kültürünün kokusu daima üzerlerinde kalıyor.

Çoğunluk olarak koruyucu, kollayıcı, geliştirici olarak edindiği ülküye hizmet etmeyi kendilerine adeta bir görev biliyorlar.

Hele ki ailesinden uzakta, acısını, sevincini, sırlarını paylaşarak yıllarını bir arkadaş çevresi içinde geçirerek büyüyenlerin ve hayata atılanların her önemli değerin kıymetini bilmenin güzelliği içinde yaşamlarını sürdürebilmenin mutluluğunu yaşıyor olmaları bir ayrıcalık olmalı.

İşte, böyle bir çevrede yetişerek aynı havayı teneffüs ettiğimiz ve aynı zamanda aynı gazetede yazmaktan gurur duyduğum bir ağabey İsmail Dursun Kuzucu.

Toprağın öz oğlu, elleri nasırlı bozkırın yiğit delikanlısı, Türk milletinin bütçesinden ayrılan pay ile okuduğu için bu milletin her ferdinin üzerinde hakkı olduğunu düşünen ve söyleyen adam gibi adam. Anadolu Türk insanının aynası diye nitelendirebileceğimiz bir büyüğümüz.

Yıllarını bu milletin çocuklarını eğitmekle geçirmiş ve hem öğretmenlik hem yöneticilik yapmış bir eğitimci.

Duyduk ki bu ağabeyimiz siyasete soyunmuş ve ilimiz il genel meclis üyeliğine aday gösterilmiş. Kendi ifadesiyle: ‘‘Allah nasip ederde il genel meclisi üyesi olarak seçilirsem; tüm Kırıkkaleli hemşerilerimin tamamının görüşlerini temsil edeceğim. Kesinlikle hiç kimseden korkmadan, yılmadan halkımız ve Kırıkkale’miz, ülkemiz için ne faydalıysa o yönde tavır alarak milletimizin mutluluğunu her şeyin üzerinde göreceğim. Kırıkkaleli hemşerilerimin mutlu olması için yılmadan çalışacağım. Bu konuda hiçbir güç ve baskının beni yıldıramayacağı sözünü de sizlere vermek istiyorum.’’ Diyor.

Kendi ifadesinden de anlaşılacağı gibi Kırıkkale için bir kazanç olacağını düşünüyorum. Amaç siyaset değil, içimizden çıkardıklarımızın bizim için ne kadar ve nasıl çalışacağını anlatabilmektir.

Ülkemizde şu an uygulandığı şekliyle içime bir türlü sindiremediğim demokrasi gereği hizmete talip olanların hangi siyasi partiden aday oldukları çok da önemli değil. Yeter ki nasıl bir karaktere sahip olduklarını bilelim.

Daha önce de belirtmiş olduğum gibi kirlenmiş siyaset dürüst insanları da etkiliyor. Milletin tüm fertlerinin kendi üzerinde hakkı olduğunu düşünen ve yukarıda belirttiğim kendi ifadeleri doğrultusundan dürüstlüğünü koruyacağına inandığım bir şahsiyetin bir Kırıkkaleli olarak öylece kalmasını, kazandığı takdirde de sözünün arkasında durmasını beklemek bizlerin de hakkı olmalı.

Kırıkkale seçmeninin bu durumu dikkate alarak oy kullanmalarını arzu ederken, değerli ağabeyimiz Sayın İsmail Dursun Kuzucu’ya çıktığı yolda başarılar diliyor, Kırıkkale’mizin kazanmasını istiyorum. Yolun açık olsun ağabey.

ahmet
27.02.2014 22:57:50
Hocam yazınız çok güzel olmuş. Gerçektende MHP teşkilatı İsmail dursun kuzucuyu aday göstermekle en iyi kararı vermiştir.Müdür beyin Kırıkkalenin menfati için çalışacağına gönülden inanıyorum. Yolun açık olsun sayın müdürüm.

İsmail Dursun KUZUCU
28.02.2014 06:17:30
Sevgili dostum, meslektaşım şahsımın aday olmasıyla yazmış olduğunuz İÇİMİZDEN BİRİ``adlı makaleniz beni çok mutlu etmiştir. Allah razı olsun. Selam ve saygılarımı sunuyorum...Görüş ve düşüncelerinize laik olmaya çalışacağım.

  • Cuma 23.2 ° / 11.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.2 ° / 8.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.8 ° / 6.7 ° Güneşli