HABİLHAN PEHLİVANLI


Adamlık” kavramı ve Meral Akşener


2011 yılında yine böyle seçim arifesinde Devlet Bahçeli'nin A Takımı” olarak değerlendirilen birçok isim adaylıktan ve hatta partisinden istifa etmek zorunda kalmıştı.

Sebebiyse internete sızdırılan görüntülerdi.

Genel Başkan Yardımcıları Metin Çobanoğlu, Recai Yıldırım, Bülent Didinmez, Mehmet Ekici, Osman Çakır, Ümit Şafak, Deniz Bölükbaşı, Genel Sekreter Cihan Paçacı, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Taytak, İstanbul eski il Başkanı İhsan Barutçu'dan oluşan listede sadece Barutçu adaylıktan çekilmemiş ve milletvekili seçilmişti.

Aynı dönemde CHP'nin Genel Başkanlık koltuğunu bırakmak zorunda kalan Deniz Baykal için oynanan oyun da aynıydı.

Bu kumpası kuranlar hakkında devam eden spekülasyonların herhangi bir sonuca ulaşacağı yönünde herhangi bir ümidim yok!

Türk Siyasetinin çok önemli isimleri haince, kalleşçe, karaktersizce ve hatta şerefsizce bir kumpasın içine düşürülüp arkadan vurmak, bel altı vurmak gibi fiziksel kavgalarda bile haysiyetsiz sayılabilecek bir siyaset oyununu içinde harcanmışlardı.

Ortaya çıkan görüntüler için gerçek, yalan, montaj, iftira, acemilik... ya da ne derseniz deyin, beni ilgilendirmiyor. İnsanların kapısını kapattıktan sonra özel hayatlarında ne yaptıkları ve nasıl yaşadıkları da umurumda değil!

Beni bir insan olarak, bir Müslüman-Türk olarak ve bir vatandaş olarak ilgilendiren durum şu: Hangi siyasi görüşü savunursanız savunun, hangi konumda olursanız olun, siyaseti delikanlıca yapmanız!

Eğer kendinize güveniyorsanız, çıkarsınız delikanlıca, girersiniz seçime, alırsınız oyunuzu, kazanır gider görev alırsınız!

İnsanlara bel altından vurarak siyaset yapılmaz!

...

***

Hele hele karşınızdaki bir bayansa iftirayla, dedikoduyla yapılan siyasetin her iki tarafta da vebali büyüktür! İslamiyet'te namuslu bir kadına mesnetsiz iftira atmanın bedeli ağırdır.

Hele bir de bu kişi Meral Akşener gibi kişiliğiyle, karakteriyle, anneliğiyle, eşliğiyle, devlet adamlığıyla her kesimin saygı duyduğu bir kadın ise o zaman konuşurken sözlerinize dikkat edeceksiniz.

Bu arada Meral Akşener'i tarif ederken kullandığım devlet adamı” tabirini sakın ha yadırgamayın, bilerek kullandım. 

Bence adamlık cinsiyetle alakalı bir durum değildir asla!

Ve Adamlık” kelimesi Meral Akşener gibi kadınlara, ona iftira atan erkek bozuntularından daha çok yakışmaktadır!..

  • Cumartesi 23.2 ° / 8.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.8 ° / 6.7 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.2 ° / 7.7 ° Güneşli