HAKAN POLAT


AK Parti ürettiği hizmet kervanı ile Türkiye ayağa kalkıyor..


Sanayi toplumundan bilgi toplumuna geçişin yaşandığı günümüz dünyasında ulaştırma ve haberleşme alanlarında Ülkemiz de baş döndürücü gelişmelere şahit olmaktayız. AK Parti hükümetleri döneminde, iktidar olarak sorumlu olduğu her iki sektörde çağdaş hedeflere ulaşmak için, uluslararası gelişmelere paralel, ülkemiz gerçeklerine uygun, sağlıklı politikalar oluşturarak, süratle uygulamaya geçmiştir.

 

Bilginin ve bireyin serbest dolaşımı üzerine kurulan günümüz dünyasında gerek teknolojik, gerekse siyasal ve sosyolojik alanlarda baş döndürücü bir gelişimi, bir değişimi yaşıyoruz. Tarih boyunca insan yaşamının ayrılmaz bir parçası olmuş ulaştırma ve haberleşme sektörlerinin, yeniden günümüz dünyasın da daha da önem kazanarak en çok ihtiyaç duyulan ve en gözde sektörler konumuna geldiğini görüyoruz.

 

Ülke olarak yenidünya da, hak ettiğimiz yeri almamızın yolu, böylesine hayati öneme sahip bu iki sektörümüzü çağın gereklerine, teknolojisine, insanımızın ihtiyaçlarına ve en önemlisi de ülkemizin menfaatlerine uygun geliştirmemizle sağlamış olduğumuzdur.

 

Ülkemizin ekonomik gelişmesinin yanı sıra, sosyal refahın sağlanması açısından da son derece önemli olan ulaştırma ve haberleştirme sektörleri, kendi büyümesi içinde başlı başına bir ekonomik faaliyet olmasının yanında, diğer bütün ekonomik faaliyetler ve sektörlerle de çok yakın ilişkisi bulunmaktadır.

 

Bu itibarla, ulaştırma ve haberleşme sektörlerindeki gelişmeler diğer sektörleri, dolayısıyla da ülke ekonomisini doğrudan etkilemektedir. Bir başka ifadeyle, tüm ekonomik, ticari ve sosyal faaliyetlerin yaklaşık yüzde otuzu ulaştırma ve haberleşme faaliyetleri oluşturmaktadır.

 

Haberleşme ve ulaştırmanın yıllık milli gelirimiz içerisindeki oranı yaklaşık olarak yüzde on beşi bulmaktadır. Yani milli gelirimize yaklaşık 60 milyar dolarlık bir katkı ulaştırma ve haberleşme sektörü tarafından sağlanmaktadır. Bu gerçek dikkate alındığında ulaştırma ve haberleşmenin önemi daha da iyi anlaşılmaktadır.

 

Kısacası, ulusal ve uluslararası hedefimize erişmede gösterilen başarı, ulaştırma ve haberleşme sektöründeki gelişme ile doğru orantılı olmuştur. Bu nedenle, bu iki sektörde ülkemiz gerçeklerine uygun sağlıklı politikaların oluşturulup, uygulanmaya konulması, bu hedefe ulaşılması açısından da son derece önemli olmuştur.

 

AK Parti iktidarı, ekonominin ve demokrasinin alt yapısını sağlayan ulaştırma sektörlerinde 185 bin çalışanla birlikte Yüce Milletimize en iyi hizmeti verme gayreti içinde olmuştur. Bu çerçevede Ulaştırma Bakanlığı ile bağlı, ilgili, ilişkili kurum ve kuruluşlarının hükümetin 14 yılı aşkın icraatı döneminde gerçekleştirdikleri faaliyetler ülkemizin çehresinin değişmesinde ayrı bir rol üstlenmiştir.

 

Ulaştırma, hepimizin bildiği gibi bir hizmet sektörüdür, haberleşme bir hizmet sektörüdür, bu anlamda hizmeti kullanıcıya, vatandaşa uygun şartlar ve zaman içerisinde, çağın bütün teknolojik alt yapılarını, imkânlarını kullanarak güvenli bir şekilde vermek diye özetleyebiliriz.

 

Bu hizmeti sunarken de ulusal ve uluslararası kurallara gerekli özeni göstermek, çevre bilincine dikkat emek, çevre dostu olmasına dikkat etmek ve böylece ulaştırma sisteminin gittikçe önem kazanan küresel rekabette güçlü ve rekabet edilebilir bir düzeye ulaşması sağlanmıştır.

 

Türkiye´de yıllarca hep gördük ki; yapılacağı söylenen hizmetler 10- 20 sene yapılacak umuduyla beklenir ancak daha sonrada yapılmazdı, Görüldü ki, AK Parti iktidarı, projelerine zaman kazasına uğrayacak bir durum oluşturulmaksızın ürettiği hizmet kervanı ile TÜRKİYE ayağa kalkıyor. Saygılarımla.

  • Pazartesi 25 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 25.2 ° / 10.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 24.8 ° / 13 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı