YUNUS PEHLİVANLI


Ak Parti Temayülünden Kesitler

Ak Parti Temayülünden Kesitler


2002 yılındaki Ak Parti milletvekili listesini hatırlayalım.

Vahit Erdem

Murat Yılmazer

Ramazan Can

2007 yılı milletvekili listesi.

Vahit Erdem

Mustafa Özbayrak

Turan Kıratlı

2011 yılı milletvekili listesi.

Beşir Atalay

Oğuz Kaan Köksal

Ramazan Can.

 

Evet.

2002 yılındaki Ak Parti listesinin oluşturulması konusunda çok fazla bir fikir beyan edemem. Ama Ak Partinin 2007 ve 2011 seçimlerindeki milletvekili listesinin belirlenmesinde, temayül sonuçlarının bir etkisinin olmadığını söyleyebilirim.

Bir gazeteci arkadaşla, Ak Partinin bu Pazar günü düğün salonunda yaptığı temayül yoklamasını izledik. Salona gelirken ilk dikkatimi çeken, salonun girişine Başbakan ve şu anki genel başkan Ahmet Davudoğlu’nun posterinin yerine, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın posterinin asılmış olmasıydı.

Yine bir aday adayının arabasının tavanındaki hoparlörden sürekli Erdoğan dönemine ait bir marş çalınıyordu. Salonun içinde Davudoğlu’na ait bir poster var mıydı doğrusu gözüme çarpmadı.

Salonun düzenlemesi güzel yapılmıştı. Bir karmaşa ve itiş kakış yok gibiydi. Aday adayları kendi etrafında, ekibi diyebileceğimiz insanları sürekli kalabalık tutmaya çalışarak, salondakilere (ben güçlüyüm) mesajı vermeye çalışıyor gibiydi.

184 kişinin katılmadığı temayülde 783 delege oy kullandı. Oy kullanma kabinine girip çıkanların seriliğine bakılırsa, delegelerin oy vereceği 3 isimi önceden hazırlamış ve kabine hazırlıklı geldiği anlaşılıyordu.

Bir diğer dikkatimizi çeken konu Kemal Albayrak’tı. Eski milletvekilleri ve şu anki milletvekilleri, temayüle tabi tutulmazken, Ak partinin ilk kurucularından eski milletvekili Kemal Albayrak’ın, temayüle tabi tutulması dikkatlerden kaçmadı.(Gerekçe; sanırım bir kez parti değiştirmesi imiş !).Bu duruma: (Sanki burada temayüle katılanlar yüzde yüz katıksız Ak Partili mi imiş ?) şeklinde yorum yapanları dinledik. Aday adaylarının bazıları tedirgin ve uzaktan uzaktan dururken bir kısım aday da salonda delegelerle sıcak temas sağlamaya çalışıyordu. 

Salonda oy kullanan bazı arkadaşlar; (kendilerine şu ya da bu adaya oy kullanmaları konusunda bir telkinde bulunulmadığını) söyleseler de, sandık sonuçlarının sayımı ve dökümü salonda yapılmadığı için, doğruluk derecesini öğrenmemiz mümkün olmadı. Yalnız ne var ki, aynı yönetimde görev yapıp ta, bu gibi oylamalarda yönetimin blok ya da parçalı olarak, bazı isimleri öne çıkarmaya çalışmadıklarını söylemek safdillik olur.

-Gizli oy gizli tasnif- usulü yapılan temayülün, o anda salonda bulunanların huzurunda açılıp sayılmaması, bana göre bir eksiklik. Madem adaylar oylanıyor, kimin ne alıp ne almadığını bilmeleri de son derece doğal sayılmalı. Kaldı ki–temayül sonucu- aday belirlemedeki parametrelerden sadece bir tanesi ise, bunu açıklamakta ne sakınca olabilir?

Gerçi şimdi kime sorsanız herkes temayülde birinci çıkmış. Salonu beraber gezdiğimiz arkadaşa göre temayül önemli olacak. Ben ise 2007 ve 2011 yıllarındaki sonuçlara bakarak çok önemli olmayacağına inananlardanım.

Haaa….

Sen kimi ve neyi destekliyorsun dersen. Ben Kırıkkale’de yaşayan 36 bin emekliden birisi olarak Emekliler Cemiyeti başkanımızın diyeceğine ve işaretine bakıyorum.

veyis bozdemir
10.03.2015 01:54:36
her şey son anda değişeceğine inanıyorum.Allah hayırlı ve sabırlı millet için çalışan kendi torbasını değil milletin torbasını doldurmayı şiar edinip hakka yürüyen vekilleri başımıza getirsin.

ö.torhan
18.03.2015 19:38:53
AK parti adaylarını yazıyorum,Mehmet Demir,Abdullah Öztürk,Ergün Tekin,Orhan Aytekin ve Kemal albayrak arasından 3 kişiye piyango vuracak.

N.NASİP
25.03.2015 14:09:08
Ak partili bir seçmen olarak soruyorum verilen oy ilealınan hizmet arasında uçurum var adayları seçerken geçmişten bugüne profiline iyi bakılmalı sadece seçimden seçime görünen murat yılmazeri,veli korkmazı,eski vekillerden Kemal albayrak beyi ayrı tutuyorum onu herşeyde kırıkkalmizde görüyoruz geçmişte önemli hizmetleri oldu onun adaylığı olabilir birde mehmet demir iyi il başkanlığı yaptı o da hak ediyor diğer aday adaylarından birde orhan aytekin yada başka bir isim daha olabilir diyor saygılar sunuyorum.

d.erdemiroğlu
27.03.2015 16:34:19
son dakika ak parti adayları-kemal albayrak-mehmet demir-faruk ılıcan plase ise orhan aytekin ve ergün tekin

  • Salı 24.9 ° / 7.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.4 ° / 10.5 ° false
  • Perşembe 25.7 ° / 13.5 ° Güneşli