İSMAİL DURSUN KUZUCU


Akan Kandan Sende Sorumlusun


Geçen ay yine birçok asker ve polisimizi teröre kurban verdik. Hükümetin bazı yetkilileri?´ Akan kanda polis lojmanlarında HDP ye oy veren polislerde sorumludur´´ dediler.Sıfır terörle teslim aldıkları ülkeyi, bu duruma biz getirmedik deyip, kendilerine hiç suç bulmadılar.  Dedikleri o paralel zihniyetle ülkeyi beraber yönetip vatan evlatlarına pusu kurup aleyhlerinde düzmece deliller üretip Silivri´ye tıkanlar kendileri değil miydi? Diyelim ki haklısınız. Polis lojmanlarında HDP ye oy verenler de sorumlu, yalnız haksızlık etmeyelim. ?´Akan kandan´´daha kimler sorumlu ise onlarıda söyleyelim, vebalde kalmayalım.

Evet, akan kandan sizlerde sorumlusunuz:

Yaklaşık on üç yıldır ülkeyi yöneten, paralel yapı ile ortak hareket edip, menfaatler çatışınca biri birini suçlayan iktidar ve´´paralel çiler´´; akan kandan, sizlerde sorumlusunuz?

Ordumuza kumpas kurup Silivri´ye atıp askerimizi pasifize edenler, terörle mücadele eden ordumuzun en üst rütbeli Genel Kurmay Başkanımıza terör örgütünün başı diye içeri atanlar, yakıştırmalar yapanlar; akan kandan sizlerde sorumlusunuz.

17 Aralık´tan önce´´ Hoca Efendiye´´ mersiyeler dizip, ağlayanlar, onu´´ mübarek´´ kişi ilan edenler; akan kandan sizlerde sorumlusunuz.

Eşkıyayı Habur da davul zurna ile karşılayıp,hâkimi, savcıyı ayaklarına götürenler, onları kahraman edası ile karşılayanlar; ?´akan kandan´´ sizlerde sorumlusunuz.

Oslo da, Habur´da, Kandilde, İmralı´da eşkıya ile gizli pazarlık yapanlar, yaptıranlar; akan kandan sizlerde sorumlusunuz.

Diyarbakır da eşkıyanın uzantıları ile diz dize oturup, kol kola poz verip ellerini havaya kaldırıp biri birine mersiyeler, iltifatlar düzenler;´´akan kandan´´ sizlerde sorumlusunuz.

Onyedi Yirmi Beş Aralık yolsuzluk ve rüşvet olaylarından sonra yakın çevremizi koruyalım diye emniyeti ve orduyu darmadağın edenler, suçlu, suçsuz birçok kişiyi aileleri ile perişan edenler;  akan kandan sizlerde sorumlusunuz.

Memlekete, millete ne olursa olsun deyip, biraz oduna, kömüre, nohuda, mercimeğe, makarnaya oy verenler;?´ akan kandan ?´sizlerde sorumlusunuz.

PKK´yı muhatap alıp onunla masaya oturanlar, onun yaptığı eylemleri görmezden gelip, şirin gösterenler, eşkıyayı dağdan şehirlere indirenler;´´ akan kandan ?´sizlerde sorumlusunuz.

Birileri ülkemizin birliği için can pazarında can hesabı yapmazken, göbeğini büyütüp ensesini kaşıyanlar, yalılarda, saraylarda oturup malına mal, mülküne mülk katanlar, sabahlara kadar vur patlasın çal oynasın vakit geçirenler, memleketin milli gelirinin birçoğunu yiyip, bu ülkeye zerre kadar katkısı olmayıp zoru görünce sıvışanlar;´´ akan kandan´´ sizlerde sorumlusunuz.

Gelen şehit cenazelerinden sonra kamuoyu yoklaması yapıp´´ Partimin oyu ne kadar arttı´´ diye oy hesabı yapanlar, şehidimin ailesine, yakınlarına hürmet ve saygı göstermeyip onları azarlayıp hor görenler;´´ akan kandan´´ sizlerde sorumlusunuz.

Biz, siz, onlar, kısacası hepimiz, rahatımızı bozmadan´´ Bana değmeyen yılan kırk yıl yaşasın´ ´deyip; çevremizdeki ve ülkemizdeki olumsuzluklar için, daha fazla mücadele etmediğimiz, uyuduğumuz, gerine gerine çayımızı içip, tıka basa karnımızı doyurduğumuz için, sevgilimizle gelecek hayali yaptığımız için, boğaz turuna katılıp güzellikleri doyasıya seyrettiğimiz için, çiçeğe,  bülbüle tüm güzelliklere hayran olup şiir yazdığımız için, ülkemizin güzelliklerini kimseye vermeyip bencil davrandığımız için, tüm bunları yaparken ve yaşarken, siperde, sürünüp yatan ve canı namlunun ucunda yaşayan askerimizi, polisimizi düşünüp aklımıza getirmediğimiz için, kendi çapımızda önlem alıp rahatımızı bozmadığımız için;´´ akan kandan hepimiz sorumluyuz.

  • Perşembe 29.3 ° / 13.5 ° false
  • Cuma 27 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 26.1 ° / 9.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı