İSMAİL DURSUN KUZUCU


AKP, MHP çizgisinde mi?


İktidara geldiği ilk günde sıfır terörle aldığı ülkeyi, geçen on üç yıllık iktidarda seksenli yılların kaos ve kargaşa ortamına gelmesi ülkesinin birlik ve beraberlik içinde yaşamasını isteyen her Türk vatandaşını derin endişeye sevk etmektedir. Ogün´e kadar terörle mücadelede çokça deneyim almış güvenlik güçlerimiz ve istihbaratımızın yapmış olduğu mücadele yönteminden vazgeçilmiş, terörü cici gösteren, şirin gösteren bir yol izlenmiştir. Ogün´den beri izlenen yolun yanlış ve teröre taviz vereceğini söyleyen MHP´nin tüm söylemleri doğru çıkmıştır.

Seçimden sonra, PKK ile yapılan mücadelenin yolu değiştirilmiş, göstermelikte olsa terörün anlayacağı dilden mücadele başlamıştır. MHP´nin dediği konuma yaklaşılmış ama bu mücadele tarzı maalesef bize çok pahalıya mal olmuştur.

Terörle mücadeleden çok müzakere yapılan yıllarda terör büyük bir serbestlik kazanarak dağdan şehirlere inmiş, terörle mücadele eden güvenlik güçleri çok zor durumda kalmıştır. Eskiden terör üstü dağda ve kandilde ararken, şimdilerde her yerde görülür ve eylem yapar duruma gelmiştir.

Artık hem halkımız hem de AKP, MHP´nin terörle yapılan mücadele yöntemini kabul etmiş oluyor. MHP´yi bu yönüyle eleştirenler eğer birazcık vicdan sahibiyse, hakkını verip doğru yaptığını söylemelidirler.

Aslına bakarsanız pekte ümit etmiyorum. Çünkü her yaptığı yanlış işte bizi kandırmışlar ve iki de bir din, iman lafı ile halkımızı kandırmayı iyi öğrenmişler. Sen ne dersen de adamlar bir iki ?´bakara, makara ?´deyip, tüm dağılan oyları geri almasını bilmişlerdir.

Bu konuda başarılı olmak için derin uykudaki halkı, uyandırmak gerekiyor. Halkımızın çoğu kitap, gazete okumuyor; haber dinlemiyor, olayları yorumlayıp, tahlil yapmıyor.  Sadece belli gurup ve cemaatler yönü ile hareket eden bir kafa yapılarına sahipler. Onlarda bu dünyanın tüm güzelliğini, zevkini, sefasın kendileri yiyip yutarken, müritlerini ölünce cennette iyi olacaklarını söylüyorlar. Yani sermayesi din olanlar, yalan, dolanla halkın uyanıp doğruları görmelerine engel oluyorlar. Bu sayede halkımızın uyanması bir yana, daha fazla uyuması için adata ilaç verip ninni söylüyorlar.

  • Çarşamba 29.4 ° / 15.1 ° false
  • Perşembe 29.3 ° / 13.5 ° false
  • Cuma 27 ° / 10.3 ° Güneşli