HABİLHAN PEHLİVANLI


?At?ın beni ?Deniz?lere

?At?ın beni ?Deniz?lere


Deveye sormuşlar,
?Neden sırtın eğri?
Nerem doğru ki!? demiş.
 
Her işimiz o kadar doğru ve düzgün ki(!)?
Yapacak başka işimiz kalmamış yok atın boyu, yok atın soyu?
***
Seçim yaklaştıkça ilginç polemikler de gazetelerimizi süslemeye başladı.
Özellikle şu internet haber siteleri öyle haberler yakalıyorlar ki?
Sağ olsunlar, keyfimiz yerine geliyor.
***
Mesele, Denizli Atatürk Anıtındaki ?at?!..
 
?CHP Denizli eski İl Başkanı Ali Kavak, 7 Mart 2008`de yaptığı açıklamada Denizli Belediyesi önünde bulunan Atatürk Anıtı`ndaki atın cinsel organının kısaltıldığını öne sürmüştü. Kavak, CHP binasında yapılan toplantıda 1980 ihtilalından sonra Kıdemli Albay Mehmet Acar`ın belediye başkanlığı yaptığı dönemde, heykeltıraş Prof. Dr. Tamer Başoğlu`na yaptırılan ve 1981 yılında Denizli Belediyesi`nin önüne dikilen heykelin yeni çekilen fotoğraflarını gazetecilere dağıtmıştı. `AKP`liler penis kopardı` diyen Kavak, "Kafaları türbanla örten anlayış, şimdi de sanata saldırmaya başladı. Sanatın mahremi olmaz, sanatçının izni olmadan sanatın üzerinde hiçbir düzenleme yapılamaz. AKP`li belediye, Atatürk anıtındaki atın cinsel uzvunu koparıp, boyamış. Kendilerini bu saldırıdan ötürü kınıyoruz" demişti. AKP`li Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ise gazetecileri toplayarak anıtın oraya götürmüş, eski fotoğraflarıyla yenilerini gösterip, "Bakın bir fark var mı? CHP ne ile uğraşıyor. Bu iddiadan utanıyorum. Siyaset ve muhalefet adına çok üzüldüm. Buna dense dense kepazelik denir. Ben 2004 yılında göreve geldiğim zaman heykeltıraştan izin alarak anıtı mermerle kaplatıp, boyattım. Keşke CHP`li arkadaşlar bu konuyu iyi araştırsalardı. Araştırmadan ortaya bir iddia atıyorlar. Bu tam bir komedidir" diye konuşmuştu.
?
Habertürk`ün haberine göre CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Zeybekci`yi "Halkın parasıyla kendi reklamını yapmakla" suçlamıştı. Yurtseven, "Belediye`nin bütçesini kullanarak reklam yapıyor. Belli ki bir yerlere hazırlanıyor. Kentin tüm billboardlarında, afişlerinde, duvar panolarında resimleri var. Ayrıca belediyenin önünde sinevizyon gösterisi olarak görüntüsünü yayınlıyor. Bu, Denizli halkına haksızlık! Belediye bütçesi kullanılarak böyle yapılmaz" demişti. Altyapı çalışmaları konusunda da Zeybekci`yi eleştiren Yurtseven,"Nihat Zeybekci`nin yaptığı altyapı dediği çileyi halkımız yaşadı, şimdi üst yapı çilesine geldi. Bundan herkes rahatsız! Kendisi bunu görmüyor mu? Ayrıca Başkan`ın psikolojisi bozulmuş. Ne yaptığını da bilmiyor" diye konuşmuştu.
 
Yurtseven`in eleştirilerine yazılı bir açıklama yaparak cevap veren Başkan Nihat Zeybekci, "Atatürk heykelindeki atın cinsel organı" nedeniyle CHP ve AK Parti arasında 3 yıl önce yaşanan tartışmaya gönderme yaptı. Bu yaz Denizli`yi Türkiye`nin en güzel kentlerinden biri haline getireceklerini belirten Zeybekci, yazılı açıklamasında şunları kaydetti: "7 yıldır yapılan bunca yatırımı göremeyen, siyaset yaparken Atatürk`ün dahi yüzüne bakamayıp atının altındakini siyasetlerine malzeme yapan kör zihniyetler, bugün şehrimizdeki 7 adet yaya üst geçidini dahi göremeyecek kadar körleşmişlerdir. Her şeyin üzerinde tuttuğumuz milletimizi cahil ve bihaber zannedenlerin sadece gözleri değil artık vicdan ve akılları da körleşmiş ve sağırlaşmış durumdadır. Bugüne kadar biz siyaseti millete hizmet etmek ve eserler kazandırmak olarak gördük. Halkımıza ne söz verdiysek hepsini yerine getirdik. Bundan sonra da doğru bildiğimiz bu yoldan ayrılmayacağız. Biz Denizlililer olarak bu şehirde gerici zihniyetle kirli ve karanlık siyaset yapılmasına izin vermeyecek ve asla buna alet olmayacağız." (Kaynak: gazete5.com)
***
Öyle ya, ülkenin başka derdi kalmadı!
 
Kayahan abi boşuna mı söylemiş:
Atın beni denizlere!
  • Çarşamba 29.4 ° / 15.1 ° false
  • Perşembe 29.3 ° / 13.5 ° false
  • Cuma 27 ° / 10.3 ° Güneşli