İSMAİL DURSUN KUZUCU


Başkandan Okul Yeri Cevabı


Kırıkkale Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Saygılı´nın 10.05.2016 tarihli Pusula Gazetesindeki köşe yazıma Basın ve Hakla İlişkiler Müdürlüğü´ aracılığıyla vermiş olduğu cevabi yazıyı aşağıda aynen yayınlıyorum. Konuyu kamuoyunun takdir ve değerlendirmesine bırakıyorum?

 

Kırıkkale Belediyesi Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

 

Pusula Gazetesi Köşe Yazarı İsmail Dursun Kuzucu´nun 10.05.2016 tarihli köşe yazısında belirttiği yeni yapılacak olan İmam Hatip Okulunun yeri ile alakalı olarak Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Saygılı´ya yönelttiği yazısına cevaben;

Konu ile ilgili olarak Belediyemiz tarafından yapılan araştırmada, bahsi geçen arsa ile alakalı olarak 02.12.1963 tarihinde arsa sahibi tarafından belirtilen şartları sizinle paylaşıyoruz;

?İmam Hatip Okulu02.12.1963 tarihinde, İmam Hatip Okulu´nun yapılacağı Yaylacık Mahallesi 8/728 kütüğünde kayıtlı 2348 m2 yüzölçümlü arsa olan 231 ada 62 parsel numaralı müfrez mahallin tamamını Kırıkkale Tapu Sicil Muhafızlığında, Kırıkkale Kazası Emniyet Amirliğince verilen 29.11.1963 tarih ve 299 sayılı belge ile gayrimenkul almaya yetkili Camiler Koruma Derneğine; İmam Hatip Okulu, Kur´an kursu ilahiyat Fakültesi ve benzeri gibi dini tedrisat´a ait binalar yapılmak veya kullanmak gayesi ile HİBE etmiş olup, bu gayelerden başka bir maksada tahsis edilirse Hibeden Rucu hakkı belirtmiştir.

Arsaya, 1966-1967 tarihlerinde İmam Hatip Okulu binası yapılmıştır.

Camiler Koruma Derneği´nde 06.05.1976 tarihinde bu gayrimenkulü, İmam Hatip Lisesi gayesinin mahfuz kalmak şartıyla intifa hakkının İmam Hatip Lisesi Müdürlüğüne verilmesi ve çıplak mülkiyet hakkını ise Maliye Hazinesi adına hibe etmiştir.

İmam Hatip Okulu, 2015 yılında yıkılmıştır. (Binanın yenilenmesi için)

Kırıkkale İli Merkez İlçesinin İmar planında, Ortaöğretim Alanı olan söz konusu alana Kırıkkale Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü İmam Hatip Ortaokulu binası yapmak için 23.10.2015 tarihinde ruhsat talebinde bulunmuştur.

Kırıkkale Belediyesi de imar planında ?Ortaokul Alanı? olup, mülkiyeti Maliye Hazinesine ait bu alan üzerine, İmam Hatip Ortaokulu binası yapılması için, 04.11.2015 tarihinde inşaat ruhsatını vermiştir? denilmiştir.

Burada başka bir gücün konuya dâhil olması ya da Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Saygılı´nın bu konuya ağırlık vermemesi gibi durum söz konusu değildir.

Pusula Gazetesi Köşe Yazarı İsmail Dursun Kuzucu´nun köşe yazısında bahsettiği gibi, Kırıkkale Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Saygılı´nın bu konu ile alakalı olarak vereceği bir hüküm yoktur. Mülkiyet sahibi arsasını yukarıda belirtilenler haricinde başka bir yapının (Park, yeşil alan, konut alanı vs. gibi) oluşmasına izin vermemektedir. Bu şartlarda mülkiyet sahibinin kendi isteği ve izni olmadan herhangi bir girişimde bulunmanın da bir manası bulunmamaktadır.

 

Mehmet SAYGILI

Kırıkkale Belediye Başkanı

 

Sayın Başkan´a duyarlı davranışından dolayı teşekkürlerimi sunar, bu davranışının diğer kamu görevlilerine örnek teşkil etmesini dilerim.

  • Cuma 27 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 26.1 ° / 9.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 28.9 ° / 10.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu