İSMAİL DURSUN KUZUCU


"Benim oyum MHP'ye"


MHP milletvekili adaylarımızla iki gün önce, Atatürk Bulvarındaki esnafları gezdik. Meğer nede çok dertleri ve tasları varmış. O ışıltılı,şaşalı, gösterişli yapıların içinde ne umut ve umutsuzlukları beraber yaşıyorlarmış. Vekil adaylarımıza tüm olumsuzlukları adata anlatma yarışına girdiklerini gözlerimizle gördüm. Bu durum, mevcut iktidardan ümidin kesilip, yeni iktidarlar istendiğinin en büyük kanıtıydı.

Atatürk Bulvarı'nda son zamanlarda uygulanan yanlış ve yanlı uygulamalarla, esnaf kan ağlıyor. Kazanacağım diye büyük yatırımlar yapmışlar. İstihdam yaratmaya çalışan esnaf o kadar zor durumdalar ki yaptıkları işlerden bin pişmanlar. Adam varını yoğunu buraya harcamış. Resmen bu bölgedeki esnaf belediyenin işgaliye adı altında, kazananı da, kazanamayanı da '' Deli Dumrul''haracına bağlanmış ve çaresizler.

Gerçekten çok zor durumdalar. Resmen ağlayanları gördüm. Elinde avucunda ne varsa buraya harcamış, bir işyeri açmışlar. Esnafları gezerken birvatandaş:

‘'Saray yapacağız diye memleketin tüm gelirlerini harcadılar. Bizler acımızdan ölüyoruz. Çoluğumuza çocuğumuza inanın ekmek götürebilecek miyiz endişesi taşıyoruz. Saraya tanesi bin lira olan bardak almışlar. Halkı fakir ve açlıkla mücadele eden bir ülkede saraya değil, eşit vatandaşlık haklarına ihtiyacımız var. Bugüne kadar AKP'ye oy verdim ama bundan sonra oyumu bunlara kurban ederim. Benim oyum MHP'ye'' dedi.

Bir başka esnaf ise: ‘'Bu din tüccarları şimdiye kadar bizleri iyi kandırdılar. Ne maharetli kandırıcılarmış, bizleri kaç seçim aldattılar. Kendileri her türlü mala mülke konarken, saraylarda yaşarken bize ise bedava vaatlerle hep cennetliksiniz dediler. Bizlerde maalesef her seferinde yalan vaatleri yuttuk ve bunları destekledik. Bundan sonra artık derin uykudan uyandık. Bizi birdaha kandıramazlar. Balı kaymağı hep kendileri yediler, bizi ise din iman edebiyatıyla kandırdılar. Bir daha asla kanmayacağım. Benim oyum MHP'ye''dedi.

Atatürk Bulvarında bayağı gösterişli bir iş yerine girdiğimizde herkesin heyecanla bizlere baktığını, artık mevcut iktidardan milletin ümidini kestiğini, oradaki olanların gözlerinden anladım. Gençlerden birisi söze karışarak:

 ‘'Sayın vekil adaylarımız,size ne yalan söyleyeyim bu hükümet ilk geldiğinde bizlerde ilerde iyi şeyler ümit ederek desteklemiştik. Şimdi bin pişmanız. Elbette ekonomik yön oldukça kötüye gidiyor. Rıza Zarrap yakalanıp Türkiye'nin cari açığı, açık verdikten sonra ekonominin delikleri büyüdü. Kim bilir ülkeye daha ne kara paralar giriyor. Gelecekten çok endişeliyiz. Bu hükümet bir an önce gitmeli. Bende artık MHP diyorum'' diye bağırdı.

Bir başka genç öğrenci kardeşimiz ise:

 ‘'Ben Güney Doğulu bir kardeşinizim. Bu iktidar gelmeden önce doğu, batı, güney ve kuzeylisi ile hiçbir farkımız yoktu. İstanbul, Adana, Samsun, Erzurum, Diyarbakır ve Ankara'da benimdi. Şimdi ise beni sadece Diyarbakır'a hapsetmek istiyorlar. Bu olanlar batının ve emperyalizm uşaklarının oyunudur. Buna alet olup çanak tutanlar, son günlerde çoğaldı. Bende önceleri iyi olacak diye bunlara destek verdim. Bundan sonra yurdumun dört tarafıda senindir diyen siyasi parti MHP'dir. Artık kesin karar verdim. Benim oyum da MHP ye '' dedi.

Bu seçimin diğer seçimler gibi olmayacağı ve iktidarın oylarında büyük bölünme ve kayıpların olacağı tahmin edilmektedir. İktidardaki oy kaybının en çok MHP'ye doğru bir eğilimin ve tercihin olacağı, halkın birçoğunun,'' Benim oyum MHP diye'' yorumlarından anlaşılmıştır. MHP'nin Kırıkkale'de birinci parti olması hiçte uzak, imkânsız bir ihtimal olarak görülmüyor.

soner gencer
12.05.2015 08:11:33
Benimde oyum MHP ye,VATAN için herkesin oyu MHP ye olması lazim

  • Perşembe 21.3 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 20.4 ° / 10.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.7 ° / 6.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu