HABİLHAN PEHLİVANLI


Bir de bu gözle baksak? (5)

Bir de bu gözle baksak? (5)


Bir de bu gözle baksak? (5)
(Asker eşi bir öğretmenin ibretlik mektubu)

(Dünden devam?) Eylem günleri okula gelmektense polis taşlamaya giden öğrencilerim de var. O gün öğreneceklerini kaçırdıklarından yakınan da. Ve beni hâlâ arayıp soran, özleyen; özlediğim ve bir şekilde birbirimizi sevmeyi öğretebildiğim öğrencilerimi de hatırlıyorum.
 
Yüksekova?dan ayrılırken, Allah`a emanet ettim oradakileri. Bayrağı da bir diğer öğretmene devrettim. Ama beni sorarsanız, ben eski ben değilim artık? Sırf bir polisle çıktığı için taranan öğretmen kızı nasıl unuturum? Ben yokken çocuğuma bakması için aradığım, her oralı kızın ?tehdit edildik abla kusura bakma? diye işi bırakmasını? Ancak bir korucunun kız kardeşine tek evladımı emanet edebildiğim günden sonra, o kızın da benim bir kardeşim olduğunu?
 
Hiç bir normal karne günü öğrencilerime karne veremedim. Milli Eğitim tarafından ilçeye baskın yapılma olasılığına karşı, özellikle bayan öğretmenlerin can güvenliğini sağlayamama endişesiyle ?siz seminere katılmayın. Aslında ne kadar erken ayrılsanız o kadar iyi? dendiğini? Devletimin beni korumakla görevli polisinin değil beni, kendini koruyamayacak kadar aciz kaldığını? Savcıların elinin kolunun bağlı çaresizliğini?
 
Bunları Geride bıraktığımı sananlar var ama?
BIRAKMADIM... BIRAKMADIK.
BİLENDİK AKSİNE.
HABUR?DAKİ PKK AÇILIM KEPAZELİĞİNİN ERTESİ GÜNÜ GÜLÜMSEMEKTE ZORLANDIM. NEFES ALMAKTA DA...
BİR EL BOĞAZIMI SIKIYORDU?
 
YARGI DEPREMİNİ?
İMRALI`NIN TEHDİTLERİNİ HÂLÂ DUYMAK SİNİR ASAP BIRAKMADI BENDE? ARTIK YETER YETER YETER?
 
Hani bir yazısı vardı Yılmaz Özdil`in, o baskının ertesi günü ?biz şimdi öldük? diyordu? Aileler memurlar öğretmenler apar topar tahliye edildi?
Güvenlik güçlerinin ve askerin izinleri askıya alındı?
BİZ O TEHDİTLERE BOYUN EĞDİĞİMİZ GÜN ÖLDÜK!
 
Sadece cenazemizi kaldıracak kimsemiz yok? Ne o öğrenci çocuklarımın yüzlerini ne de o Mehmetçiklerin yüzlerini asla unutamayacağım
 
Oradayken 1 Eylül Barış Günü kutlamalarına katılmak istemiştim. Hatta ben de BARIŞSEVER bir insandım o zaman. (Ama bugün artık değilim çünkü beni benden aldılar!)
 
Ve hâlâ yeni tayin olduğum bir Ege şehrinde bile birçok psikolojik sorun yaşıyorum. Uykumda dinliyorum sessizliği ve sıçrıyorum. Eşim de çocuğum da aynen...
 
Hala orada görev yapan tüm memur ve güvenlik görevlilerine selam ve sabırlar diyorum.
 
Burada olmadığımız 3 yılda bile, sahillerdeki ve büyük kentlerdeki en güzel yerleri Kürtler almış.
 
ŞİMDİ SORMALIYIM: BİR TEK TÜRK, DİYARBAKIR?DA ŞIRNAK?TA, HAKKÂRİ?DE BİR BAKKAL DÜKKÂNI AÇSA KAÇ GÜN YAŞAR, YAŞATILIR?? (Devamı Yarın)?
  • Cuma 23.2 ° / 11.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.2 ° / 8.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.8 ° / 6.7 ° Güneşli