HABİLHAN PEHLİVANLI


Bu seçimin kaderini Ülkücüler tayin edecek


 

Aday adaylarının belirlendiği günlerde kaleme aldığım birkaç yazıdan sonra bekleyip görmek istedim kimin ne yapacağını. Zira halkın gözünde her partinin zayıf ve güçlü yönleri vardı ve bu yönleri ne şekilde değerlendirecekleri merak konusuydu.

Fakat şundan eminim ki gerek Kırıkkale´de gerek Türkiye´de birçok kişi MHP´nin bu denli kilit bir parti olabileceğine ihtimal vermemiştir. Ta ki adaylar açıklanıncaya kadar?

Ve her seçimde aday(lar)ını son günü beklemeden açıkladığı için bizzat kendi tabanı tarafından eleştirilen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yine kendi tabanı tarafından kendisine yakıştırılan ?Bilge Lider? sıfatını fazlasıyla hak edecek listelerle, ?MHP, Türkiye´nin mihenk taşıdır? mesajını verdi.

Özellikle Kırıkkale´de ortaya çıkan liste gösterdi ki, bitti denilen MHP´nin aslında daha söyleyecek çok sözü var.

Herkesin şapka çıkardığı MHP listesinin ardından mutluluğunu gizleyemeyen Kırıkkale halkının, diğer listeler için aynı tepkiyi verdiği söylenemez! Hatta sosyal medya üzerinden ?Kırıkkale bu listeleri hak etmiyor!? şeklinde tepkilerini dile getirenler bile oldu.

Peki, bu denli liyakatli, kaliteli, şaibesiz, genç, dinamik, sıcak, sevecen, Kırıkkale sevdalısı isimlerden oluşan bir MHP listesine halkın teveccühü ne olur?

Sürekli sahadayım ve toplumun farklı kesimlerinden, farklı siyasi görüşlerden birçok kişiyle temasım oluyor. Öncelikle şu bir gerçek ki, toplumun hangi kesiminden, siyasi görüşü ne olursa olsun Kırıkkale özelinde listelerden dolayı, Türkiye genelinde ise attığı isabetli adımlar ve her söylediği doğru çıktığı için Genel Başkan Devlet Bahçeli ve Milliyetçi Hareket Partisine ciddi bir teveccüh var.

Tabi burada kısa bir süre önce Milliyetçi Hareket Partisinden ayrılarak kurulan İyi Parti´nin MHP´den ne götürebileceğini tartmak gerek. Her ne kadar yola çıkılan fikrî yapıyla bugün partiye hâkim olan fikrî yapı arasında çok da benzerlik olmasa da İyi Parti´nin hâlâ MHP´den oy koparma iddiası sürüyor.

Gerçi şu anda Ülkücülerin oylarına kimler talip değil ki?

Birkaç gün önce, ?Gerçek Ülkücüler CHP´ye geliyor? diyen CHP´li yönetici de özellikle Kırıkkale´de MHP´nin gücünün farkına varmış olmalı ki Ülkücülerin oylarını nasıl dağıtabilirim düşüncesine kapılmış olmalı!

***

Şu bir gerçek:

Kırıkkale, köken olarak, öz olarak Milliyetçi-Muhafazakâr görüşün ağırlıklı olduğu bir şehir. Hatta kendisini ?eski (!) ya da yeni (!) Ülkücü olarak tarif edenlerin oranı kesinlikle yüzde ellinin üzerindedir. Yıllarca Anavatan´ı da, Doğru Yol´u da, AK Parti´yi de ayakta tutan, coşturan, işte bu Ülkücü kesimdir.

O yüzden yazımın başlığında bu kadar iddialı bir şekilde, ?Bu seçimin kaderini Ülkücüler tayin edecek? ifadesini kullandım.

Bekleyelim ve görelim,

Uzun yıllardır özlemini çektikleri bir listeyle Ülkücüler bu kez yuvalarına dönüp ?Üç  Hilalin? karşı konulamaz cazibesi altında mı toplanacak, yoksa yine farklı mecralarda mı şanslarını deneyecekler?

  • Cuma 19.5 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22 ° / 7.5 ° Güneşli
  • Pazar 24.3 ° / 9.1 ° Güneşli