HABİLHAN PEHLİVANLI


Çan-ak-kal-eeeeee???

Çan-ak-kal-eeeeee???


Üzgünüm, ama gerçek:

Çanakkale Valiliği, Gelibolu Zaferi Kutlamalarına Yasak Getirdi!

Lütfen heceleyerek ya da kelime kelime okuyun!

Vatan sevgisi, milletine bağlılığı üst düzeyde olanlardan Kalp rahatsızlığı olanlar mümkünse okumasınlar ya da dilaltı haplarını aldıktan sonra okusunlar!

***

ÇANAKKALE VALİLİĞİ, 18 MART VE 24-25 NİSAN TARİHLERİ ARASINDA TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞLARINA “GELİBOLU TARİHİ ALANINDA” VE “MEHMETÇİK ABİDESİ ALANINDA” KUTLAMA YASAĞI GETİRDİ.

 

Yanlış okuduğunu düşünenler için heceleyerek yeniden yazıyorum:

 

ÇA-NAK-KA-LE VA-Lİ-Lİ-Ğİ, 18 MART VE 24-25 Nİ-SAN TA-RİH-LE-Rİ A-RA-SIN-DA TÜR-­Kİ-YE CUM-HU-Rİ-YE-Tİ VA-TAN-DAŞ-LA-RI-NA “GE-Lİ-BO-LU TA-Rİ-Hİ A-LA-NIN-DA” VE “MEH-MET-ÇİK A-Bİ-DE-Sİ A-LA-NIN-DA” KUT-LA-MA YA-SA-ĞI GE-TİR-Dİ!!!

***

Önce Dışişleri Bakanlığı`nın 100`üncü yıl anısına hazırlattığı özel ajandada, Erivan`daki “Soykırım Anıtı” fotoğrafının “Sehven” yer alması. Şimdi de Çanakkale Valisi Ahmet Çınar imzalı 31 Aralık 2014 tarihli bir genelgeyle hem 18 Mart, hem 24-25 Nisan tarihleri için ziyaretçi yasağı getirildi.

 

Çanakkale Valiliğinin Genelgesi, “Tarihimizin altın sayfası... Çanakkale geçilmez destanı...” vurgularıyla başlıyor, “100`üncü yıldönümünün 18 Mart ve 24-25 Nisan`da büyük coşku içinde kutlanacağı” anlatılıyor. Hemen peşinden de “yasağın” gerekçesine geçilip, şöyle deniliyor: “Çanakkale Savaşları ‘Gelibolu Tarihi Alanı’ bölgesine yurdumuzun her köşesinden ve başta Avusturalya ve Yeni Zelanda olmak üzere yabancı ülkelerden gelen ziyaretçilerin sayısında her yıl önemli artışlar olmaktadır. Bu ziyaretler özellikle tören günlerinde çok üst seviyeye çıkarak, ziyaret bölgelerinin otoparklarını, yollarını ve feribotla geçişlerin kapasitelerini arttırdığından ziyaretçilerin uzun süre beklemeleri gibi önemli sorunlara yol açmaktadır.” İşte bu yüzden de “18 Mart 2015 tarihinde Mehmetçik Abidesi`nin bulunduğu bölgenin ziyaretlere kapatılacağı” bildiriliyor.

 

Öte yandan genelgede 24-25 Nisan tarihlerinde de bu yasağın uygulanacağı şu sözlerle anlatılıyor: “Ayrıca 24-25 Nisan 2015 tarihinde uluslararası düzeyde yapılacak törenlere Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan`ın ev sahipliğinde çok sayıda ülkenin devlet başkanı ve temsilcisinin katılması beklenmektedir. Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Dışişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Çanakkale Valiliği koordinesinde hazırlanan tören programları ve törenler sırasında alınacak tedbirler konusunda, bölgenin halkın ziyaretine kapatılması önerisi doğrultusunda 24 Nisan 2015 tarihinde Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı bölgesi halkın ziyaretine kapatılacaktır. 25 Nisan 2015 günü ise tören yapılacak bölgelere ziyaretçiler alınmayacaktır.”

 

Daha bitmedi...

Yasak o denli ciddi ki, bu genelgenin Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğünce başta TRT ve Anadolu Ajansı olmak üzere ulusal düzeyde yayın yapan tüm yazılı ve görsel basın aracılığıyla duyurulması...

Belediyeler aracılığıyla halka duyurular yapılması...

Milli Eğitim Bakanlığı aracılığıyla tüm okullara duyurulup, o tarihte belirtilen bölgelere gezi programı yapılmaması...

YÖK aracılığıyla da tüm üniversite ve yüksekokullarda da aynı duyurunun yapılması isteniyor!

 

!!!

***

“Kimi Hindû, kimi yamyam, kimi bilmem ne belâ...

Hani, tâuna da züldür bu rezil istilâ!” mı desem daha doğru olur?

 

Yoksa

 

“Ah o yirminci asır yok mu, o mahlûk-i asil,

Ne kadar gözdesi mevcûd ise hakkıyle, sefil,

Kustu Mehmedciğin aylarca durup karşısına;

Döktü karnındaki esrârı hayâsızcasına.

Maske yırtılmasa hâlâ bize âfetti o yüz...

Medeniyyet denilen kahbe, hakikat, yüzsüz.

Sonra mel`undaki tahribe müvekkel esbâb,

Öyle müdhiş ki: Eder her biri bir mülkü harâb” mı denir bu duruma?

***

Peki, bunun sonu

 

“Asım`ın nesli... diyordum ya... nesilmiş gerçek:

İşte çiğnetmedi nâmusunu, çiğnetmiyecek” durumuna mı varır?

 

Yoksa

 

“Sen ki, İslam`ı kuşatmış, boğuyorken hüsran,

O demir çenberi göğsünde kırıp parçaladın;

Sen ki, rûhunla beraber gezer ecrâmı adın;

Sen ki, a`sâra gömülsen taşacaksın... Heyhât,

Sana gelmez bu ufuklar, seni almaz bu cihât...

Ey şehid oğlu şehid, isteme benden makber,

Sana âğûşunu açmış duruyor Peygamber” durumuna mı?

!!!

***

Allah akıl, fikir, izan versin!!!

  • Perşembe 21.8 ° / 3.4 ° Güneşli
  • Cuma 19.5 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22 ° / 7.5 ° Güneşli