İSMAİL DURSUN KUZUCU


Çin Seddi ve Çin İşkencesi


Doğu Türkistan´daki Çinlilerin Türklere yaptığı işkenceleri görünce bir insan olarak insanlığımdan utandım. Yapılan işkence filmini sonuna kadar izlemeyi sürdürmeden yarıda kapattım.  Bunların hepsi de doğru ve her şeye maydanoz olan Avrupa Birliği de,İslam ülkelerindeki söz sahibi kuruluşlarda sanki anlaşmışçasına ağızlarını bıçak açmıyor ve sanki olan tüm olayları ve işkenceleri görmezden geliyorlar.

Türklere yapılan işkenceleri seyredince Çin Devletini daha iyi tanıyayım diye şöyle bir küçük araştırma yapayım derken, dünyanın yedi harikası olan Çin Seddi hemen gözüme çarptı. Nasıl yapıldığı ile ilgili bir araştırma ve tarih bilgilerimi hatırladığımda, bu devasa yapının Türk akınlarından korunmak için yapıldığı tezini hem pekiştirdim, hem de doğruladım.

Türkler Orta Asya´da yaşarken sınır komşusu olan Çinlilerle devamlı savaş halinde yaşamışlar ve Türklere de çoğu kez yenilmişler. Çağlar boyu Türklerle Çinlilerin hep münasebetleri olmuş ve Orta Asya´da mutlak bir Türk hükümranlığı kurulmuştur. Çağlar boyu yapılan Türk akınları Çinlilerin,Çin Seddini yapmalarına neden olmuş ve Türk akınlarından korunmaları için bu setler, Çinlilere bir kalkan olmuştur.

İşte son zamanlarda  Çinlilerin Müslüman Türklere karşı yaptıkları işkence ve kötü muamele geçmişte olan yaraların ve yenilmişliğin rövanşı gibi görülmektedir.  Tamamı altı bin km ve bugünkü yıkılmayıp ayakta kalan uzunluğu 2500 Km olan Çin seddi eğer tarih doğru söylüyorsa uzun yıllar Türklere yenilmişliğin ve ezikliğin intikamını böylemi alıyorlar diye, insan düşünmeden edemiyor.

Çinliler Ogün cephede yenemedikleri Türkleri çeşitli entrikalar, kıymetli hediyeler, Çinli kızların Türk beyleri ile evlenmesi oyunlarını oynayarak Türkleri alt etmeye çalışırlardı. Bu yaptıkları Çin oyunları çoğu kezde işe yarar ve Türk birliğini bozarlardı.

Bugün de aynı Çin oyunları devam etmektedir.  Özellikle etrafındaki Türk ülkelerinin ekonomilerini,  yaptığı fason ve işe yaramaz ürünlerle  felç etmeye ve yok etmeye çalışmaktadırlar. Adriyatik´ten Japon Denizine kadar olan Türk Devletleri eğer kendi aralarında birliktelik kurup ?´Turan birliğini´´ kurmazlarsa Çinliler yaptıkları ekonomik hamlelerle Çin Seddinin rövanşını almak için oynadığı sinsi oyunlarını oynamaya devem edecekler, Türk ülkelerinin ekonomik yapılarını bozacaklardır.

Hemen, acilen,Çinlilerin Türklere yaptığı mezalimin hesabını sormak için tüm Çin mallarına sadece Türkiye´nin değil çevresinde ki ve tüm Türk devletlerinin, Çin mallarının ülkelerine girmemesi için bir set oluşturmalıdırlar. Bu sayede ekonomisi bozulan Çin, kendi iç meselesine dönüp içerisindeki azınlıklarla uğraşmayı bırakacaktır.

Çin Seddi, ne kadar uzun ve önemli yapı ise, yapılışımda o kadar meşakkatli olmuştur. Seddin yapılışında, koydukları her tuğlada, Türklere öfke beslemişlerdir. Bunun için ogünkü yenilmişliği ve ezikliği hazmedemiyorlar ve yüzyıllardır bunun ezikliğini yaşamışlardır.

Yirmi otuz yıl önce kalabalık ve fakir olan Çin devleti ve halkı, son zamanlardaki ekonomik hamlelerle adından söz ettirir duruma gelmiştir. Biz eğer Çin in fason ve işe yaramaz mallarına bir engel koymaz, almaya devam edersek kendi elimizle ona silah ve güç vermiş oluruz. Artık şunu çok iyi anladık ki hiçbir ülke menfaati olmayan uluslararası ilişki kurmuyor.

Hemen, çok kısa bir zaman içinde, hem dünya ülkeleri hemde Türk ülkeleri ile birliktelik oluşturup soydaşlarımıza sahip olmalıyız. İslam ülkelerini söylemiyorum. Onlar bir buçuk İsrailliden koca bir dev yarattılar. Onların büyük bir kısmının kendine hayrları yok ve dünyadaki birçok olumsuz işlerin taşeronluğunu yapıyorlar.

Doğu Türkistan´daki insanlık suçuna tüm insanlık kınamalı ve önlem almalıdır. İşin içinde Türk olunca insanlıkta dini örgütlerde susuyor. Bir kere daha anlaşıldı ki?´Türkün Türk´ten başka dostu yoktur´´. Öyleyse hem küvetli hem akıllı olmalıyız. Geçmişteki o ihtişamlı günlerimize tekrar gelmek için çok çalışmalıyız. Sözü dinlenen bir ülke olmalıyız. Kınamayla, lafla, kuru sözlerle yapacağımız bir yardımın bir işe yaramayacağını da çok iyi bilmeliyiz.

  • Cuma 27 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 26.1 ° / 9.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 28.9 ° / 10.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu