HABİLHAN PEHLİVANLI


Daha güzel bir Kırıkkale için(3)

Daha güzel bir Kırıkkale için(3)


(Dünden Devam)
Yeni Yaşam Merkezleri Oluşturma
Elbette ilimize yapılabilecekler bir hizmet binasıyla sınırlı değil?
Biliyorsunuz, Kırıkkale?miz 64 ili birbirine bağlayan bir geçiş noktasında kurulmuştur.
Ya da birkaç yıl öncesine kadar öyleydi?
Önce Çevreyolu, ardından da geçen yıl içerisinde hizmete sokulan Ankara-Bâlâ-Karakeçili-Kaman-Kırşehir-Kayseri Karayolu ilimizin bu niteliğini büyük oranda sekteye uğratmıştır.
Bizlere yutturulmaya çalışılan ?Çevreyolu?nun Faydaları? isimli masal, yeni yeni fark edilmeye başlanmıştır; ancak üzgünüm artık çok geç!
Nitekim eski cazibesini kaybeden, şehir içinde geçen Samsun Yolu, bir zamanlar sağlı sollu küçük bakkalların ve büfelerin 24 saat açık olduğu bir yol ve bulvardı. O küçücük bakkal ve büfelerin kaç kişinin ekmek kapısı olduğunu hesap eder misiniz?
Eğer bu yol eski cazip halini kaybetmeseydi, bugün belki çok daha farklı tesisler hizmet vermeye başlayacak, bu bölgede de yeni merkezler meydana gelebilecekti.
Hem Çevreyolu?nun olmaması Kırıkkale?ye nasıl bir sıkıntı getiriyordu ki?
Bugün Batı illerimizden en çok göze batan ve hemen yanı başında Paralı Çevreyolu olan Aydın gibi gelişmiş bir ilimizin şehirlerarası yolu neredeyse evlerin balkonlarına teğet geçiyor.
Yine aynı bölgede bir Denizli örneği var ki ticaretin, tarımın, sanayinin, tekstilin batıdaki başkentidir. Bu ilimize gidenler de bilirler ki, arazisi müsait olmasına rağmen bu ilimizde de şehirlerarası yol şehrin göbeğinden geçmektedir.
Acaba kimin milletvekili işini daha çok biliyor?

(Devamı Yarın)
  • Cumartesi 23.2 ° / 8.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.8 ° / 6.7 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.2 ° / 7.7 ° Güneşli